To nye rull-til-rull storformatprintere fra Mimaki

PUBLISERT: 6 november 2020
OPPDATERT: 6 november
Mimaki lanserer to nye rull-til-rull printere, dette er JV100-160

Mimaki presenterte denne uken den nye 100-serien der to introduksjonsmodeller debuterer på det europeiske markedet: UV-printeren UJV100-160 og solventmaskinen JV100 -160. Begge gir utskrifter av høy kvalitet med høy produktivitet – til en minimal kostnad for brukeren. Begge maskinmodellene er ypperlige for en rekke bruksområder, både for innendørs og utendørs bruk.

Den første av disse to Mimaki-maskinene, JV100-160 bruker det nyutviklede, hurtigtørkende øko-solvente blekket AS5. Dette nye blekket reduserer korn og gir fine detaljer selv når du skriver ut bilder med store mengder blekk. AS5 skal også ha en overlegen ripebestandighet og holdbarhet utendørs, hevder produsenten i en pressemelding. Det nye AS5-blekket vil være tilgjengelig i både to CMYK 4-farger og 8-fargers modi, som inkluderer Light Cyan (Lc), Light Magenta (Lm), Orange (Or) og Light Black (Lk).

Billig og hurtigtørkende UV-blekk
Mimakis UJV100-160 bruker et av de billigere UV-blekkene, LUS-190, som herder umiddelbart etter eksponering for UV-lys. Håndteringen går raskere, uten behov for avgassing etter utskrift. LUS-190-blekket kan brukes til både PVC og ubestrøkne utskriftsmedier som PET-film og papir.

Begge printerne i 100-serien bruker Mimakis nyutviklede Dot Adjustment System for en effektiv utskriftsprosess. Justering av dråper utføres vanligvis manuelt når du endrer utskriftsmedier, men den nye funksjonen utfører automatisk dråpeposisjonsjustering. Dette for toveis utskrift og kompensasjon for medieinnmating for perfekte justeringer og dermed utskriftskvalitet.

Mimaki UJV100-160

–Vi er utrolig glade for å kunne tilby disse nye modellene som har alt, kvalitet, stabilitet, teknologi og en attraktiv pris, sier Simon Nyman, produktsjef i Signcom, som er Mimakis distributør i Norden. –I tillegg hjelper vi hele prosessen fra rådgivning til installasjon og gir tips og inspirasjon underveis. Signcom er en del av Igepa Group og er til stede i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Mimakis kjerneteknologier som NCU (Nozzle Check Unit), NRS (Nozzle Recovery System) og MAPS4 (Mimaki Advanced Pass System4) er inkludert som standardfunksjoner for å gi kontinuerlig og pålitelig produksjon. Mimaki har også inkludert sin nye RIP-programvare «RasterLink7» i serien. Dette inneholder Harlequin RIP® utviklet av Global Graphics Software Ltd. som en kjernemotor. Med denne nye motoren kan RIP-tiden reduseres med opptil 25%. Som om det ikke var nok, har variabel datautskrift og favorittinnstillinger blitt lagt til i denne gratis RIP, alt for enklest mulig håndtering.

UJV100-160 vil være tilgjengelig i desember 2020 og JV100-160 i januar 2021.

Les videre

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz