Automatisert heftemaskin girer opp tempoet

Primera Pro. Foto: Müller Martini

Müller Martini lanserer en ny stasjonær heftemaskin, Primera Pro. Maskinen har kapasitet til å produsere 14 000 eksemplarer i timen og leveres med en automatisk trekanttrimmer.

Bare en måned etter at Müller Martini lanserte den nye stasjonære heftemaskinen Prinova, som kan håndtere 9.000 eksemplarer i timen, kommer nå den større modellen Primera Pro. Det som skiller Primera Pro fra forrige modell, er blant annet at den kommer med en mer automatisert flyt og en ny trekanttrimmer.

Uavhengige seksjoner
Den nye trekantede trimmeren er helautomatisk, og med selskapets Motion Control-teknologi kan hver formatakse i maskinen justeres individuelt for eventuelle korrigeringer. Nytt med trimmeren er at det ikke lenger er børster i den for å lede arkene, men bare bånd som justeres automatisk. Med mellomseksjonen kan venstre og høyre produktseksjon justeres uavhengig av hverandre.

Automatisering i fokus
Alle innstillinger som er gjort, kan lagres på maskinens sentrale kontrollpanel, som visualiseres via en stor berøringsskjerm. Dette gjør det lettere for for eksempel avbrutte jobber eller hvis noe må gjentas. Noe som kan spare mye tid i produksjonsprosessen, skriver produsenten i en pressemelding. Selskapet har utvidet sin Motion Control-teknologi for hele maskinen, noe som betyr reduserte jobbinnstillinger for operatøren. Primera Pro er egnet for både korte og lange løp, ifølge Müller Martini.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: