Fagtrykk Idé i Alta ruster opp maskinparken

Det var fullt hus da Fagtrykk Idé åpnet nybygget sitt tidligere i høst. Her forteller Paul Håkon Nilsen (i midten) lokale kunder om nye grafiske muligheter.

Fagtrykk Idé i Alta er nestemann ut med nye imagePRESS C10010 VP. Dermed blir landets største produksjonsmiljø nord for Trondheim enda et hakk vassere.

– Vi har en digitaltrykkpark med tre imagePRESS-maskiner, der det var på tide å skifte ut den eldste, en imagePRESS 6010. Da var det helt naturlig å satse på Canons nye flaggskip, imagePRESS C10010 VP, forteller daglig leder Paul Håkon Nilsen i Fagtrykk Idé. Etter mange år med imagePRESS-teknologi vet de hva de går til, og de har også satset på utdanning av egen tekniker og har eget delelager for Canon-maskiner. Paul Håkon legger til at de har valgt å utstyre produksjonsmaskinen med inline ferdiggjøring med fals og stift for å kunne produsere et stort spekter av ulike typer hefter direkte i maskinen.

– Det øker også automatiseringsgraden vår for Kronstadposten, en ukeavis vi produserer på fast basis i et opplag på 1700, forteller han.

Nybygg og kraftig satsning
Tidligere i høst åpnet Fagtrykk Idé nybygget med nye produksjonsløsninger for storformat, og avslutter året med en kraftig imagePRESS-investering. Dere har med andre ord klart å holde omsetningen oppe i dette spesielle året?

– Ja, en del oppdrag forsvant som følge av pandemien, men vi har klart å kompensere det med andre oppdrag. Nå er vi svært godt rustet for 2021, som forhåpentligvis blir et år med en normalisert situasjon etter hvert, sier Paul Håkon.

Standardiserer på Fiery RIP
En av landets kraftigste imagePRESS-parker befinner seg altså lengst nord i landet, og i samme runde som den oppgraderes på maskinsiden, innfører de også Fiery RIP over hele linjen.

– Jobbene må gå på skinner, og vi er trygge på at arbeidsflyt og filhåndtering blir bedre og mer effektiv med nye Fiery-løsninger fra Canon. Lønnsomhet handler om å unngå stopp i produksjonen, derfor har vi også eget delelager og en Canon-sertifisert tekniker i egne rekker. Neste år kan vi markere ti år med Canon imagePRESS-teknologi her, og 400.000 klikk i måneden i snitt sier jo også litt om at dette er teknologi som er sunn for bunnlinja vår, sier Paul Håkon Nilsen i Fagtrykk Idé.

Snart er Canons nye flaggskip imagePRESS C10010 VP i produksjon hos Fagtrykk Idé i Alta, sammen med bedriftens eksisterende imagePRESS 10000 og 7010.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: