Systemet som stifter 3000 hefter i timen

Etterbehandlingsleverandør Quadients Björn Olsson og Marcus Ramberg. Foto: Claes Nordström

Quadient står for et komplett heftesystem for Elanders nye Canonpress iX3200.

I forbindelse med at Canon installerte de to arkmatede iX3200 blekkskrivere fra Canon på Elanders Sweden i Vällingby, valgte de å involvere Quadient i etterbehandlingen. Quadient er en forhandler av C.P. Bourg i Sverige. Den nye ferdiggjøringslinjen er koblet til printeren, kutter arkene på alle sider og riller, stifter og bretter. Systemet er også supplert med en løsning fra Duplo, en helt ny firkantrygg-enhet. De fleste av de trykte arkene fra iX-pressen vil gå i iX-pressen, men linjen fungerer også som en hybridløsning. Den kan dermed mates med ark og fungere uavhengig.

3000 sett per time
Spennet på papirarkene er fra 60 til 350 gram. Systemet lager opptil 3000 sett i timen eller 2600 sett i timen med en firkantet rygg, noe som skal holde tritt med det printeren produserer, sier Marcus Ramberg, produktspesialist i Quadient.

Björn Olsson, forretningssjef i Quadient, sier at iX3200 er bra for 160 dobbeltsidige A4-ark, og det komplette stiftesystemet er bra nok til å svelge det som kommer fra skriveren.

Modulen roterer arkene
Han vektlegger spesielt en av modulene i systemet. Bourg-forberedelsesmodul (BPM). – Det forbereder trykksaken for ytterligere klemming og folding. Men det gjør det på en litt annen måte enn forgjengeren. Det vi kan konstatere er at det kutter hode og føtter og tigger i utrolig fart. Den har også en modul som roterer arkene for å klemmes 90 grader avhengig av formatet. Det gjør det helt sømløst, sier Olsson.

Bourg-forberedelsesmodul (BPM) har en modul som roterer arkene 90 grader. Foto: Claes Nordström

Olsson sier at det er en ekstremt rask håndtering å optimalisere flyten av brosjyrer i systemet. – Ingen flaskehalser.

Enhet for firkantet rygg
Hele systemet på Elanders vil være som følger:

  • Arkmateren BSF
  • BPM forberedelsesmodulen
  • Den tredje modulen heter BME som stifter og bretter.
  • På slutten suppleres linjen med den firkantede ryggenheten fra Duplo, DSS 350
  • På slutten er det en avlegger som samler opp trykksakene.

Siste moment før avleggerbåndet er firkantsrygg-enheten fra Duplo, DSS 350. Foto: Claes Nordström

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.