Systemet som stifter 3000 hefter i timen

Etterbehandlingsleverandør Quadients Björn Olsson og Marcus Ramberg. Foto: Claes Nordström

Quadient står for et komplett heftesystem for Elanders nye Canonpress iX3200.

I forbindelse med at Canon installerte de to arkmatede iX3200 blekkskrivere fra Canon på Elanders Sweden i Vällingby, valgte de å involvere Quadient i etterbehandlingen. Quadient er en forhandler av C.P. Bourg i Sverige. Den nye ferdiggjøringslinjen er koblet til printeren, kutter arkene på alle sider og riller, stifter og bretter. Systemet er også supplert med en løsning fra Duplo, en helt ny firkantrygg-enhet. De fleste av de trykte arkene fra iX-pressen vil gå i iX-pressen, men linjen fungerer også som en hybridløsning. Den kan dermed mates med ark og fungere uavhengig.

3000 sett per time
Spennet på papirarkene er fra 60 til 350 gram. Systemet lager opptil 3000 sett i timen eller 2600 sett i timen med en firkantet rygg, noe som skal holde tritt med det printeren produserer, sier Marcus Ramberg, produktspesialist i Quadient.

Björn Olsson, forretningssjef i Quadient, sier at iX3200 er bra for 160 dobbeltsidige A4-ark, og det komplette stiftesystemet er bra nok til å svelge det som kommer fra skriveren.

Modulen roterer arkene
Han vektlegger spesielt en av modulene i systemet. Bourg-forberedelsesmodul (BPM). – Det forbereder trykksaken for ytterligere klemming og folding. Men det gjør det på en litt annen måte enn forgjengeren. Det vi kan konstatere er at det kutter hode og føtter og tigger i utrolig fart. Den har også en modul som roterer arkene for å klemmes 90 grader avhengig av formatet. Det gjør det helt sømløst, sier Olsson.

Bourg-forberedelsesmodul (BPM) har en modul som roterer arkene 90 grader. Foto: Claes Nordström

Olsson sier at det er en ekstremt rask håndtering å optimalisere flyten av brosjyrer i systemet. – Ingen flaskehalser.

Enhet for firkantet rygg
Hele systemet på Elanders vil være som følger:

  • Arkmateren BSF
  • BPM forberedelsesmodulen
  • Den tredje modulen heter BME som stifter og bretter.
  • På slutten suppleres linjen med den firkantede ryggenheten fra Duplo, DSS 350
  • På slutten er det en avlegger som samler opp trykksakene.

Siste moment før avleggerbåndet er firkantsrygg-enheten fra Duplo, DSS 350. Foto: Claes Nordström

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Skoleverket favoriserer digitale løsninger til tross for at forskningen viser at papir er best

Tekst: Roger Stormo |

I en artikkel før jul retter magasinet Kapital søkelyset mot innkjøpet av læremidler i skolen. På fire år fra 2015 til 2019 økte digitalandelen fra 11 til hele 34 prosent. Forskning tilsier imidlertid at innlæring er mye bedre når man leser fra papir enn fra digitale medier. Hva er det som gjør at skoleverket ikke lytter til forskning i dette spørsmålet?

Publisert av: 

Sign&Print Connect: Konica Minolta viser bredden

Tekst: Claes Nordström |

Nye maskiner, programvare og etterbehandlingsløsninger. Det blir den røde tråden når Konica Minolta lader opp for Sign & Print Connect: – Vi vil fortsette med det vi gjorde på forrige Sign & Print Scandinavia da vi slo på stortromma – at vi er så mye mer, sier sjef for forretningsområdet, Roy Spennare.

Publisert av: 

Trykt elektronikk på fremmarsj

Tekst: Roger Stormo |

Trykkeribransjen kan gjøre mer enn kommersielle jobber, emballasje eller storformatplakater. Trykt elektronikk er en milliardindustri og kommer mer og mer i fokus, spesielt trykte og fleksible sensorer. Sign & Print spør Matthew Dyson, teknisk analytiker i ID Tech Ex, om hvilke trykkerier som kan dra nytte av denne utviklingen, og hvilken kunnskap som kreves.

Publisert av: 

Antalis: Fokus på miljø og storformat

Den grafiske leverandøren Antalis vil finpusse til siste detalj på hva de vil vise fra sitt sortiment, når de stiller ut på den digitale messen Sign & Print Connect. Det er imidlertid sikkert at leverandøren av papir, emballasjeløsninger og materialer for trykking vil fokusere på to deler – storformat og miljø. – Vi snakker om […]

Publisert av: 

På agendaen: Tekstil-, etikett- og emballasjetrykk

Tekst: Claes Nordström |

Lars Haargard, landssjef for Oki i Danmark, sier at de har gjennomgått en stor strategiendring, fra en vanlig produsent av printere til en spesialist innen utvalgte trykkløsninger. Det inkluderer flere for det grafiske segmentet. Han sier at tre hovedområder vil utgjøre selve kjerneinnholdet i selskapet når selskapet viser frem produkter på den digitale messen Sign & Print Connect 9-11. februar.

Publisert av: 

“Inspirerende, innovativt og severdig”

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Vi presenterer noen av utstillerne på den kommende Sign & Print Connect -messen 9.-11. februar. Den arrangeres av svenske Sign & Print, men er åpen for besøkende og utstillere fra hele Norden. I denne artikkelen forteller den svenske Canon-sjefen litt om deres planer for den virtuelle messen.

Publisert av: