Kalenderen som oser designpapir og mental helse

Arctic Paper har fått hjelp av designstudenter i London til å lage Munken Agenda 2021, en kalender i bokform. Årets utgave fokuserer på farge, egenomsorg og mental helse under temaet Fargenes kraft – The Power of Colour.

Årets utgave av almanakken i bokform, Munken Agenda 2021, er laget av studenter i grafisk design ved UAL Chelsea College of Arts i London. Munken Agenda, som kalenderen heter, er et initiativ fra papirprodusenten Arctic Paper for å gi studentene muligheten til å jobbe med kreative prosjekter over lengre tid.

Jobber kreativt med papir
Mens Arctic Paper tilfører kunnskap om papir i sine forskjellige kvaliteter, bidrar studentene med nye perspektiver og inspirasjon.

– I den digitale verdenen vi lever i, setter vi pris på muligheten til å vise unge de gode egenskapene til papir og hvordan man kan jobbe med det på en kreativ måte, sier Martina Rosendahl, global markedssjef i Arctic Paper.

Fokuserer på farge og mental helse
Temaet for årets utgave av kalenderen er The Power of Colour – Fargenes kraft. Studentene selv fant på dette konseptet ut fra ideen om at alle skulle bringe mer farge inn i livet og prioritere sin mentale helse.

Grafiske designstudenter Georgie Wade, Daisy Peters og Georgie Sullivan. Foto: Arctic Paper

Kalenderen inneholder mye farger og inneholder også en introduksjon til meditasjon. Studentene Georgie Wade, Daisy Peters og Georgie Sullivan har fokusert på hvordan farger kan påvirke humøret vårt. Kalenderen vil være svært aktuell når det gjelder den tiden vi lever i, ifølge Martina Rosendahl:

– I tider som disse vil vi gå inn i oss selv og slappe av. Dette er i tråd med tonen i pandemien. Kalenderen slippes på en tid da folk trenger å reflektere og finne livsglede, og hvor det er bevis for at livet blir lettere hvis du omgir deg med mer farger.

På ubestrøket papir
Kalenderboken presenterer Artic Papers papirer i serien Munken Design.

– Vi setter pris på hvordan studentene hvert år tolker de ubelagte papirkvaliteter i Munken Design-serien på nye måter, og jeg tror det appellerer til mange mennesker.

Munken Agenda 2021 vil bli utgitt i 17 000 eksemplarer. Boken trykkes på Göteborgstryckeriet.

Kalenderen kan bestilles her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: