Tapetløsning og uv-blekk prises

Arbeidsflytløsningen UV-gel Wallpaper Factory som kan monteres på Canons Colorado-skrivere er priset av Printing United Alliance.

Canon tildeles pris for to av sine produkter i kategorien Årets produkt, av Printing United Alliance. Dette gjelder selskapets UV gel Wallpaper Factory og blekket UV gel 460-inks.

UV-gel Wallpaper Factory ble utviklet sammen med Canons partner Fotoba. Den modulære arbeidsflytløsningen er utviklet for å kunne masseprodusere skreddersydde tapeter.

Monteres på Colorado
Løsningen består av en motorisert Fotoba Jumbo Roll Media Loader (JRL), som er montert på en rull-til-rull Colorado-skriver og mater skriveren automatisk. Printeren er også koblet til en Fotoba Cutter XLD 170 WP og Rewinder REW 162 som beskjærer fleksible medier i tilpassede størrelser og lengder. En integrert båndenhet gjør utskriftsprosessen av tapeter meget enkel – å skrive ut, beskjære, rulle opp og teipe, ifølge Canon.

Løsningen vant i kategorien Automatiseringsutstyr for trykk og etterbehandling og konkurrerte mot 200 andre bidrag representert i mer enn 85 kategorier.

UV-gel Wallpaper Factory leverer skreddersydde tapeter med høy kvalitet og kapasitet.

Vinner med blekk
Også Canons UV-gel 460-blekk i kategorien Digital Ink – UV får skryt. Blekket er en sentral del i selskapets storformatskriver Colorado 1650.

Ifølge Canon har blekket flere fordeler, blant annet at dråpens gelfunksjon gjør at de fester seg direkte til trykkmediet, ingen laminering er nødvendig da fargene er slitesterke, ingen tørking er nødvendig, da fargene tørker umiddelbart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Skoleverket favoriserer digitale løsninger til tross for at forskningen viser at papir er best

Tekst: Roger Stormo |

I en artikkel før jul retter magasinet Kapital søkelyset mot innkjøpet av læremidler i skolen. På fire år fra 2015 til 2019 økte digitalandelen fra 11 til hele 34 prosent. Forskning tilsier imidlertid at innlæring er mye bedre når man leser fra papir enn fra digitale medier. Hva er det som gjør at skoleverket ikke lytter til forskning i dette spørsmålet?

Publisert av: 

Sign&Print Connect: Konica Minolta viser bredden

Tekst: Claes Nordström |

Nye maskiner, programvare og etterbehandlingsløsninger. Det blir den røde tråden når Konica Minolta lader opp for Sign & Print Connect: – Vi vil fortsette med det vi gjorde på forrige Sign & Print Scandinavia da vi slo på stortromma – at vi er så mye mer, sier sjef for forretningsområdet, Roy Spennare.

Publisert av: 

Trykt elektronikk på fremmarsj

Tekst: Roger Stormo |

Trykkeribransjen kan gjøre mer enn kommersielle jobber, emballasje eller storformatplakater. Trykt elektronikk er en milliardindustri og kommer mer og mer i fokus, spesielt trykte og fleksible sensorer. Sign & Print spør Matthew Dyson, teknisk analytiker i ID Tech Ex, om hvilke trykkerier som kan dra nytte av denne utviklingen, og hvilken kunnskap som kreves.

Publisert av: 

Antalis: Fokus på miljø og storformat

Den grafiske leverandøren Antalis vil finpusse til siste detalj på hva de vil vise fra sitt sortiment, når de stiller ut på den digitale messen Sign & Print Connect. Det er imidlertid sikkert at leverandøren av papir, emballasjeløsninger og materialer for trykking vil fokusere på to deler – storformat og miljø. – Vi snakker om […]

Publisert av: 

På agendaen: Tekstil-, etikett- og emballasjetrykk

Tekst: Claes Nordström |

Lars Haargard, landssjef for Oki i Danmark, sier at de har gjennomgått en stor strategiendring, fra en vanlig produsent av printere til en spesialist innen utvalgte trykkløsninger. Det inkluderer flere for det grafiske segmentet. Han sier at tre hovedområder vil utgjøre selve kjerneinnholdet i selskapet når selskapet viser frem produkter på den digitale messen Sign & Print Connect 9-11. februar.

Publisert av: 

“Inspirerende, innovativt og severdig”

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Vi presenterer noen av utstillerne på den kommende Sign & Print Connect -messen 9.-11. februar. Den arrangeres av svenske Sign & Print, men er åpen for besøkende og utstillere fra hele Norden. I denne artikkelen forteller den svenske Canon-sjefen litt om deres planer for den virtuelle messen.

Publisert av: