Første titt på ny arkmatet B2-printer fra Ricoh

Første titt på Ricohs nye B2-printer, Ricoh Pro z75

Ricoh lot oss i dag få en første titt på RICOH Pro Z75, det etterlengtede B2-arkmatede inkjetsystemet. Selskapet kaller dette en “game changer”, og peker på at dette er den nyeste, Ricoh-utviklede pressen med fremtidsdefinert teknologi bygget for å hjelpe bedrifter med å nå nye standarder for produktivitet, bildekvalitet og driftskostnader.

Dagens grafiske bransje er radikalt annerledes enn den var for bare et år siden, da selskaper i denne sektoren utvikler seg til å være hyperrelevante i dette stadig skiftende landskapet. Mens overgangen til digitalprint har pågått i mange år, ser printerne nå på å akselerere overgangen ytterligere mens de avdekker nye muligheter.

RICOH Pro Z75 ble utviklet fra grunnen av av Ricohs eksperter for å gi trykkerier mulighet til å forfølge disse mulighetene, heter det i et presseskriv fra selskapet. Man peker på mediefleksibilitet og konkurransedyktige driftskostnader, eksepsjonell produktivitet og brukervennlighet når den nye printeren beskrives. Det skal kunne printes på både offset- og andre typer papir, inkludert bestrøkne og ubestrøkne papirtyper.

RICOH Pro Z75 vil utnytte Ricohs ekstremt effektive tørketeknologi, automatisk tosidig utskrift, pålitelige papirtransport og en ny DFE-kontrollerarkitektur, for å gi det de kaller klasseledende nivåer av produktivitet og forventede markedsledende hastigheter.

Offset bildekvalitet oppnås gjennom Ricohs eget skrivehode, vannbasert blekk og dynamisk dråpestørrelsesteknologi.

–Vi gjorde det klart for en tid siden at vi ikke ville ta med et B2 ark-matet produkt før det er riktig, sier Eef de Ridder, visepresident for kommersiell og industriell utskrift, Ricoh Europe. –Vel, den tiden er nesten her nå. Våre designteknikere har syntetisert en ekstraordinær plattform: den kombinerer høy blekkdekning med lavere kostnad for inkjetprint og effektiv B2-duplekskapasitet mer enn det man tidligere antok var mulig. Jeg er overbevist om at RICOH Pro Z75 er produktet markedet trenger, og som vil hjelpe hardt pressede kommersielle skrivere med å kartlegge kurs gjennom urolig farvann mot en mer bærekraftig fremtid i den nye trykkeriverden, avslutter de Ridder.

Mer informasjon om RICOHs Pro Z75-presse inkludert lanseringstider  vil komme tidlig i 2021.

 

Tags: , , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Skoleverket favoriserer digitale løsninger til tross for at forskningen viser at papir er best

Tekst: Roger Stormo |

I en artikkel før jul retter magasinet Kapital søkelyset mot innkjøpet av læremidler i skolen. På fire år fra 2015 til 2019 økte digitalandelen fra 11 til hele 34 prosent. Forskning tilsier imidlertid at innlæring er mye bedre når man leser fra papir enn fra digitale medier. Hva er det som gjør at skoleverket ikke lytter til forskning i dette spørsmålet?

Publisert av: 

Sign&Print Connect: Konica Minolta viser bredden

Tekst: Claes Nordström |

Nye maskiner, programvare og etterbehandlingsløsninger. Det blir den røde tråden når Konica Minolta lader opp for Sign & Print Connect: – Vi vil fortsette med det vi gjorde på forrige Sign & Print Scandinavia da vi slo på stortromma – at vi er så mye mer, sier sjef for forretningsområdet, Roy Spennare.

Publisert av: 

Trykt elektronikk på fremmarsj

Tekst: Roger Stormo |

Trykkeribransjen kan gjøre mer enn kommersielle jobber, emballasje eller storformatplakater. Trykt elektronikk er en milliardindustri og kommer mer og mer i fokus, spesielt trykte og fleksible sensorer. Sign & Print spør Matthew Dyson, teknisk analytiker i ID Tech Ex, om hvilke trykkerier som kan dra nytte av denne utviklingen, og hvilken kunnskap som kreves.

Publisert av: 

Antalis: Fokus på miljø og storformat

Den grafiske leverandøren Antalis vil finpusse til siste detalj på hva de vil vise fra sitt sortiment, når de stiller ut på den digitale messen Sign & Print Connect. Det er imidlertid sikkert at leverandøren av papir, emballasjeløsninger og materialer for trykking vil fokusere på to deler – storformat og miljø. – Vi snakker om […]

Publisert av: 

På agendaen: Tekstil-, etikett- og emballasjetrykk

Tekst: Claes Nordström |

Lars Haargard, landssjef for Oki i Danmark, sier at de har gjennomgått en stor strategiendring, fra en vanlig produsent av printere til en spesialist innen utvalgte trykkløsninger. Det inkluderer flere for det grafiske segmentet. Han sier at tre hovedområder vil utgjøre selve kjerneinnholdet i selskapet når selskapet viser frem produkter på den digitale messen Sign & Print Connect 9-11. februar.

Publisert av: 

“Inspirerende, innovativt og severdig”

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Vi presenterer noen av utstillerne på den kommende Sign & Print Connect -messen 9.-11. februar. Den arrangeres av svenske Sign & Print, men er åpen for besøkende og utstillere fra hele Norden. I denne artikkelen forteller den svenske Canon-sjefen litt om deres planer for den virtuelle messen.

Publisert av: