Første titt på ny arkmatet B2-printer fra Ricoh

PUBLISERT: 10 desember 2020
OPPDATERT: 10 desember
Første titt på Ricohs nye B2-printer, Ricoh Pro z75

Ricoh lot oss i dag få en første titt på RICOH Pro Z75, det etterlengtede B2-arkmatede inkjetsystemet. Selskapet kaller dette en «game changer», og peker på at dette er den nyeste, Ricoh-utviklede pressen med fremtidsdefinert teknologi bygget for å hjelpe bedrifter med å nå nye standarder for produktivitet, bildekvalitet og driftskostnader.

Dagens grafiske bransje er radikalt annerledes enn den var for bare et år siden, da selskaper i denne sektoren utvikler seg til å være hyperrelevante i dette stadig skiftende landskapet. Mens overgangen til digitalprint har pågått i mange år, ser printerne nå på å akselerere overgangen ytterligere mens de avdekker nye muligheter.

RICOH Pro Z75 ble utviklet fra grunnen av av Ricohs eksperter for å gi trykkerier mulighet til å forfølge disse mulighetene, heter det i et presseskriv fra selskapet. Man peker på mediefleksibilitet og konkurransedyktige driftskostnader, eksepsjonell produktivitet og brukervennlighet når den nye printeren beskrives. Det skal kunne printes på både offset- og andre typer papir, inkludert bestrøkne og ubestrøkne papirtyper.

RICOH Pro Z75 vil utnytte Ricohs ekstremt effektive tørketeknologi, automatisk tosidig utskrift, pålitelige papirtransport og en ny DFE-kontrollerarkitektur, for å gi det de kaller klasseledende nivåer av produktivitet og forventede markedsledende hastigheter.

Offset bildekvalitet oppnås gjennom Ricohs eget skrivehode, vannbasert blekk og dynamisk dråpestørrelsesteknologi.

–Vi gjorde det klart for en tid siden at vi ikke ville ta med et B2 ark-matet produkt før det er riktig, sier Eef de Ridder, visepresident for kommersiell og industriell utskrift, Ricoh Europe. –Vel, den tiden er nesten her nå. Våre designteknikere har syntetisert en ekstraordinær plattform: den kombinerer høy blekkdekning med lavere kostnad for inkjetprint og effektiv B2-duplekskapasitet mer enn det man tidligere antok var mulig. Jeg er overbevist om at RICOH Pro Z75 er produktet markedet trenger, og som vil hjelpe hardt pressede kommersielle skrivere med å kartlegge kurs gjennom urolig farvann mot en mer bærekraftig fremtid i den nye trykkeriverden, avslutter de Ridder.

Mer informasjon om RICOHs Pro Z75-presse inkludert lanseringstider  vil komme tidlig i 2021.

 

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324