Visutech avslører trykktall: ”Flere kunder fikk all time high”

Visutechs salgssjef Johan Gustafsson og visepresident Johan Lidström er fornøyd med antall trykk hos sine HP Indigo-kunder. Foto: Pressebilder/Collage

Vendepunktet kom i mai, da antall trykk begynte å øke igjen. Emballasje- og etikettområdet tilbød til og med en rekordmåned, kunngjør forhandleren Visutech om sine nordiske HP Indigo-kunder.

Pandemien satte sine spor og det var en klar nedgang i antall trykk i løpet av april måned. Men måneden etter begynte det å bevege seg opp igjen, skriver Visutech, forhandler av HP-Indigo i Norden, i en pressemelding. I løpet av høsten var antall trykk tilbake på linje med fjoråret, for siden da å vise en oppadgående trend.

Rekord i november
I november ble sammenlagt flere trykk i alle HP Indigo-pressene i Norden sammenlignet med samme periode i 2019.

– Det er gøy å se våre HP Indigo-kunder øke igjen, gratulerer til dem. I løpet av november måned ble nesten 150 millioner trykk printet med HP Indigo-presser bare i Norden, og flere kunder satte alle tiders rekord, sier Johan Gustafsson, salgssjef i Visutech.

Emballasjen går sterkt
Selskapet skriver at økningen var tydeligst innen utskrift av etiketter og emballasjetrykk, i flere tilfeller over 25 prosent. Disse kundene la heller ikke merke til noen betydelig nedtur på våren. På den annen side var nedgangen tydeligere for vanlige trykkerier, ifølge Gustafsson:

– Når det gjelder de vanlige trykkeriene, er det fortsatt mye å hente igjen for de som jobber med besøkende kunder, som reklamebyråer, mens nett-trykkerier og de som jobber med avanserte produkter og emballasje har hentet seg godt inn.

«Riktig tidspunkt å omstille»
Johan Lidström, viseadministrerende direktør i Visutech, understreker at kundenes endringsvillighet er viktig til tross for en tid preget av en lavkonjunktur og den pågående pandemien.

– Nå er det på tide å endre seg, fra store analoge offsetpresser til fleksible og digitale offsetpresser. Alt for å oppfylle dagens krav til kortere ledetid og fleksible volumer, men med opprettholdt offsetkvalitet og med bedre lønnsomhet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: