“Inspirerende, innovativt og severdig”

Matteus Celinski, Sveriges administrerende direktør for Canon, lover trykkvalitet og ytelse i utstillingen på Sign & Print Connect-messen 9.-11. februar.

Matteus Celinski presenterer Canons trekkplaster på messen Sign & Print Connect. Fire maskiner vil være i det fremre rommet. En av dem er den arkmatede inkjetsnakkisen som ble lansert i fjor. “Den store allmennheten får muligheten til å se både trykkvalitet og ytelse fra et arkproduksjonsperspektiv”.

Når Matteus Celinski, Sveriges administrerende direktør i Canon, oppsummerer utstillingen på den digitale messen Sign & Print Connect, vil det være tre ord i korte trekk – inspirerende, nyskapende og severdig.

Fire maskiner er i fokus, de fleste ble lansert i fjor. Det blir rullmatet høyhastighets inkjet med den nye Prostream 18.000, inkjet Varioprint iX 3200 på arksiden. Det blir en demonstrasjon av den nye UV-baserte flatbed-printeren Arizona med den soneløse innsugningsteknologien Arizona Flow. Sist men ikke minst, Colorado UV gel tapetfabrikk for tapetproduksjon i en modulær og automatisert flyt. Løsningen kombinerer en Colorado 1650-skriver med etterbehandlingsløsninger fra Fotoba.

 

Varioprint iX 3200-inkjet er trekkplasteret for arkutskrifter.

Vi har tidligere rapportert at Elanders har valgt å installere Canons arkmatede blekkskriver iX 3200. På Sign & Print Connect vil maskinen bli vist for allmennheten for første gang:

– Allmennheten får muligheten til å se både utskriftskvalitet og ytelse fra et arkproduksjonsperspektiv. Før holdt vi flere en-til-en-demonstrasjoner for kunder, men nå er det første gang maskinen vises på det nordiske markedet i et større perspektiv.

Stor interesse
Celinski ser stor interesse for iX-maskinen:

– Det er veldig mange henvendelser der ute som vi jobber med. Det er stor interesse for å se på en ny produksjonsteknologi. Sammenlignet med det som ellers er rådende i markedet, er det også mindre personalkrevende. Ikke minst i disse tider så er dette veldig ettertraktet. At du kan gjøre like mye med en fjerdedel så stor stab.

Det snakkes mye i bransjen om effektivisering av produksjonen, sier Celinski. Derfor demonstrerer Canon også Prisma-programvare for å drive arbeidsflytene.

– Vi viser hele biten – fra å få bestillingen din fra nettet til et ferdig produkt.

For kommersielle trykkerier som ønsker en høyhastighets rullmatet inkjet-maskin, demonstrerer maskinprodusenten sin toppmodell i Prostream-serien. Den nye ProStream 1800 kommer med høyere hastighet, 133 meter per minutt (66 prosent raskere enn ProStream 1000). Den kan produsere opptil 107.500 A4-bilder eller 11.300 B2-ark 4/4 per time i utskrifter av førsteklasses kvalitet. Ifølge Canon har inkjetprinteren den høyeste oppløsningen og utskriftskvaliteten på markedet i sin hastighetsklasse.

Canon har tidligere kunngjort at eksisterende kunder til eldre printere i Prostream-serien kan oppgradere maskinene sine.

Flatbed i seks modeller
I september i fjor slapp Canon ut på markedet sin siste UV-baserte flatbed-serie Arizona 2300. Tre av modellene har et trykkbord på 1,25 x 2,5 meter, og de tre større maskinene har flatbed 2,5 x 3,08 meter. Flatbed-printerne kan konfigureres med fire, seks eller åtte blekkanaler. Pneumatiske styrespaker hjelper til med å skrive ut fra kant til kant, og printerne er tilpasset dobbeltsidig utskrift. Selve hjertet til maskinene er det nydesignede kretskortet som har den soneløse sugeteknologien Arizona Flow for å fiksere mediene og holde dem på plass. Matteus Celinski understreker at teknologien muliggjør produksjon i storformat og betyr at brukerne ikke lenger trenger å maskere materialplatene.

– Den har selvsagt også alle de andre forbedringene som utskriftskvalitet. Men for operatørene er det en stor gevinst – produktiviteten øker noe fantastisk. Man fjerner de tunge momentene som har vært før, sier han og legger til at de allerede har hatt privilegiet å installere to maskiner i Sverige hos trykkeriene LC Signs og Wiking Reklam.

UV-gel Wallpaper Factory er en løsning utviklet sammen med Canons partner for etterbehandling, Fotoba. Tapetløsningen består av en motorisert Fotoba Jumbo Roll Media Loader (JRL), som er montert på rull-til-rull-printeren Colorado. Printeren er også koblet til en Fotoba Cutter XLD 170 WP og Rewinder REW 162 som kapper fleksible medier i tilpassede størrelser og lengder. Det er også en integrert teipenhet i arbeidsflyten. Den modulbaserte arbeidsflyten er utviklet for å kunne masseprodusere skreddersydde tapeter.

Canon har samarbeidet med etterbehandlingsprodusenten Fotoba for å utvikle tapetløsningen UV-gel Wallpaper Factory.

Ved utgangen av fjoråret tildelte Printing United Alliance “tapetfabrikken” prisen som årets produkt i kategorien automatiseringsutstyr for printing og etterbehandling.

Få personlig visning
Matthew Celinski sier at utstillingen deres på Sign & Print Connect tilbyr live demonstrasjoner av maskiner, og i skrivende stund jobber de også med å få i stand seminarer. – Når det gjelder maskinvisninger, vil det være mulig å bestille tid hvis du vil ha en personlig visning en til-en, og mer av et power-demo-segment der vi viser litt kortere høydepunkter. Vi oppfordrer folk til å være aktive, stille spørsmål og komme med meninger og innspill. Vi forventer at kundene skal føle at de kan delta på en god måte.

Hele den svenske salgsavdelingen og produktspesialistene ved anlegget i Venlo, Poing, der Canon har sitt store demoroom, vil være klare til å hjelpe besøkende med støtte.

– Det er en stor styrke. Når man likevel gjør noe, må du sørge for at det blir bra. Kunden skal føle at den har fått en god opplevelse og at vi gjør så godt vi kan for å prestere i dette nye mediet.

Følgende firmaer er nå klare som utstillere på Sign & Print Connect 9.-11. Februar. Dette betyr at utstillingen kan tilby alt fra programvare og forskjellige trykkmetoder til etterbehandling og materialer. Og det er fortsatt omtrent ti selskaper som ikke er klare med bookingen, så det vil komme til flere: ACG Nyström • Add Export • Agfa • Alvöen • Antalis • Canon • Color Systems • Epson • Folier • Hexis • Horizon • HP • KA Olsson & Gems • Konica Minolta • Network Innovation • Nize Equipment • Oki • Papyrus • Primotek • Ricoh • Rollsroller • Scandraft • Signcom • Sigraphic • Spandex • Techprint • Vikiallo og Zünd.

Gå gjerne til signprintconnect.se og registrer deg gratis.

Noen selskaper har allerede åpnet sin messestand, slik at kunder kan begynne å bestille demotid og lese om nyhetene. Programmet med presentasjonene blir satt opp denne uken, og 15. januar  vil nettstedet bli offisielt åpnet, slik at kundene kan begynne å planlegge messebesøkene.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Skoleverket favoriserer digitale løsninger til tross for at forskningen viser at papir er best

Tekst: Roger Stormo |

I en artikkel før jul retter magasinet Kapital søkelyset mot innkjøpet av læremidler i skolen. På fire år fra 2015 til 2019 økte digitalandelen fra 11 til hele 34 prosent. Forskning tilsier imidlertid at innlæring er mye bedre når man leser fra papir enn fra digitale medier. Hva er det som gjør at skoleverket ikke lytter til forskning i dette spørsmålet?

Publisert av: 

Sign&Print Connect: Konica Minolta viser bredden

Tekst: Claes Nordström |

Nye maskiner, programvare og etterbehandlingsløsninger. Det blir den røde tråden når Konica Minolta lader opp for Sign & Print Connect: – Vi vil fortsette med det vi gjorde på forrige Sign & Print Scandinavia da vi slo på stortromma – at vi er så mye mer, sier sjef for forretningsområdet, Roy Spennare.

Publisert av: 

Trykt elektronikk på fremmarsj

Tekst: Roger Stormo |

Trykkeribransjen kan gjøre mer enn kommersielle jobber, emballasje eller storformatplakater. Trykt elektronikk er en milliardindustri og kommer mer og mer i fokus, spesielt trykte og fleksible sensorer. Sign & Print spør Matthew Dyson, teknisk analytiker i ID Tech Ex, om hvilke trykkerier som kan dra nytte av denne utviklingen, og hvilken kunnskap som kreves.

Publisert av: 

Antalis: Fokus på miljø og storformat

Den grafiske leverandøren Antalis vil finpusse til siste detalj på hva de vil vise fra sitt sortiment, når de stiller ut på den digitale messen Sign & Print Connect. Det er imidlertid sikkert at leverandøren av papir, emballasjeløsninger og materialer for trykking vil fokusere på to deler – storformat og miljø. – Vi snakker om […]

Publisert av: 

På agendaen: Tekstil-, etikett- og emballasjetrykk

Tekst: Claes Nordström |

Lars Haargard, landssjef for Oki i Danmark, sier at de har gjennomgått en stor strategiendring, fra en vanlig produsent av printere til en spesialist innen utvalgte trykkløsninger. Det inkluderer flere for det grafiske segmentet. Han sier at tre hovedområder vil utgjøre selve kjerneinnholdet i selskapet når selskapet viser frem produkter på den digitale messen Sign & Print Connect 9-11. februar.

Publisert av: 

“Inspirerende, innovativt og severdig”

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Vi presenterer noen av utstillerne på den kommende Sign & Print Connect -messen 9.-11. februar. Den arrangeres av svenske Sign & Print, men er åpen for besøkende og utstillere fra hele Norden. I denne artikkelen forteller den svenske Canon-sjefen litt om deres planer for den virtuelle messen.

Publisert av: