Bladcentralen flytter hele produksjonen til Lundeby Gruppen i Hærland

Erik Thorhallsson fra Bladcentralen skriver kontrakt med Helge Gabriel Lundeby fra Lundeby Gruppen

Bladcentralen AS, Norges største distributør av blader og bøker til massemarkedet, inngår samarbeid med Lundeby Gruppen. Neste år flyttes all pakking av Bladcentralens bøker og blader fra Nittedal til Hærland i Indre Østfold kommune.

–Vårt produksjonsanlegg i Nittedal er dessverre i ferd med å bli umoderne og er ikke lenger tilpasset det volumet vi distribuerer av blader. Men siden en norsk aktør – Lundeby Gruppen – var det beste alternativet, sikrer vi at alle ansatte beholder jobben, samtidig som at produksjonen fortsetter på norsk jord, i nærheten av Oslo, sier administrerende direktør Erik Thorhallsson i Bladcentralen.

Prosessen ble igangsatt i fjor sommer, og Lundeby Gruppen i Østfold ble valgt i konkurranse med både svenske og danske alternativer. All pakking av blader og bøker, som Bladcentralen distribuerer til over 4500 butikker, kiosker og bensinstasjoner over hele landet, flyttes i første kvartal 2022 til Lundeby Gruppens anlegg på Hærland i Indre Østfold kommune.

Produksjonsavtalen omfatter pakking av mer enn 33 millioner blader og bøker per år. Alle de 30 ansatte i Bladcentralen som blir berørt tilbys samme jobb hos Lundeby Gruppen. –Vi kommer til å utlyse stillinger dersom ikke alle fra Bladcentralen kommer til oss, sier Helge Gabriel Lundeby

–Lundeby Gruppen var det klart beste konkurransealternativet vi vurderte. De er bunnsolide på leveranser og logistikk, og plastpakker i dag blader for noen av bladforlagene som distribueres igjennom Bladcentralen. Nå får vi samlet all produksjon på ett sted, og optimaliserer logistikken for alle parter. Samtidig foretar Bladcentralen betydelige IT-investeringer før flyttingen, som gjør at produksjonen vil moderniseres og effektiviseres ytterligere. Bladcentralen blir nå enda mer robust mot fremtidige volumsvingninger, samtidig som vi blir enda mer fleksible til å kunne utvide produktspekteret, sier Erik Thorhallsson.

Lundeby Gruppen har i dag 160 ansatte, og er en tradisjonsrik, familieeid bedrift innen grafisk ferdiggjøring, digital print av reklamemateriell, logistikkhåndtering og lager. Selskapet har røtter fra etableringen av Lundeby & Co Bokbinderi i 1949.

–Dette er en stor og viktig prestisjekontrakt for oss. Vi gleder oss til å ønske Bladcentralens ansatte velkommen til vårt topp moderne pakkeanlegg, som i tiden frem til vi samles neste år, vil gjennomgå en betydelig oppgradering. Anlegget vårt skal dessuten utvides med 10 000 kvadratmeter før Bladcentralen flytter inn. Vi er stolte av at valget falt på en helnorsk aktør, sier daglig leder Helge Gabriel Lundeby i Lundeby Gruppen, som skal bruke 70 millioner kroner på oppgraderingen og arealutvidelsen.

Dere plastpakket jo også i dag blader, hva er inntrykket når det gjelder volum? Er det økning eller synker opplagene?

–Varierer mye, blader i butikker faller, fagtidsskrifter er stabilt men foreningsblader øker, sier Lundeby til Sign&Print.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.