Sign&Print Connect med norske og svenske Alvøen

PUBLISERT: 25 januar 2021
OPPDATERT: 25 januar
– Vi håper at kundene som har tanker om fresebord vil kunne bli kjent med de nye modellene våre, sier Niklas Svensson, administrerende direktør i Alvöen AB, om deres deltakelse i Connect.

For norske Alvøen, som leverer Multicams CNC-fresemaskiner, betydde fjoråret, til tross for koronapandemien, installasjoner av flere maskiner. Nå vil de spre meldingen om det svenske selskapet Alvöen og Multicam i Sverige.

Siden 1995 har Alvøen AS vært Multicams agent i Skandinavia. I dag leverer Alvøen produsentens CNC-maskiner til kunder innen blant annet skilt-, tre- og verkstedsindustrien. Hovedkontoret ligger i Bergen, Norge, men i fjor startet selskapet datterselskapet Alvöen AB for å håndtere det svenske markedet.

Under den digitale messen Sign & Print Connect ønsker selskapet å spre tilbudet i Sverige, men selvfølgelig vil de også ha mange fresere på utstilling.

– Vår deltakelse i Sign & Print Connect kan oppsummeres av det faktum at vi vil trekke frem våre Multicam-fresere for den svenske skilt- og grafiske industrien, nå gjennom Alvöen som distributør, sier administrerende direktør Niklas Svensson.

Fresebord for små og store
På den digitale standen vises hovedsakelig to maskiner – fresebordene Multicam Apex1R og Apex3R.

– Multicam Apex1R og Apex3R har en kraftig spindel og stålramme tilpasset små og store fresejobber. Fresene fås med en enkelt eller dobbel kniv, kamera, motorstyrt sug, deksel og mer.

Apex 1R

Apex1R kan håndtere en rekke materialer som plast, tre, skum, ikke-jernholdige metaller og komposittmaterialer. Bordet er tilgjengelig i forskjellige lengder og bredder. Maksimal materialtykkelse er 50 millimeter.

Også Apex3R kan håndtere de ovennevnte materialene og kommer i forskjellige størrelser. Imidlertid kan bordet takle en dobbel materialtykkelse sammenlignet med Apex1R – nemlig 100 millimeter.

Apex 3R

Bra i fjor til tross for pandemien
I følge Niklas Svensson har salg og installasjoner av maskinene gått bra, til tross for koronapandemien.

– Til tross for et koronaår har vi hatt æren av å installere flere nye maskiner, sier Niklas og snakker om selskapets forventninger på den kommende digitale messen:

– Vi håper at de kundene som har tanker om fresebord vil kunne gjøre seg kjent med de nye modellene våre. Og at vi når alle i selskapene, de som kan komme i kontakt med utstyret vårt. De har nå muligheten til å se dem i en demo.

Under Sign & Print Connect vil Alvöen kringkaste demoer fra både Norge og Sverige. Planen for 2021 er å spre budskapet om investeringen i det svenske markedet med Alvöen AB og Multicam.

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Taktile bilder på utstilling i Oslo

Norges Blindeforbund og Canon står bak en unik fotoutstilling på Deichmann Bjørvika i Oslo fra 27.-30. juni.
world-unseen

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324