Europalansering på Sign&Print Connect fra HP

Tekst: Judith Grajewski og Anja Degerholm

«Med den nye HP Latex-serien henvender vi oss til nye markeder,» sier Marcus Wollard, leder for HP for storformatproduksjon i Sverige, Finland og Baltikum. Foto: Pressebilde

De skulle ha vært lansert på Drupa i fjor. Så ble messen flyttet til april, og nå er den avlyst. I stedet lanserer HP nå sine nye latex-modeller på den svenske Sign & Print Connect-messen neste uke. Den nye HP Latex 700/800-serien og de andre nyhetene presenteres i en egen kanal.

De er raskere, behandler flere underlag og kan utstyres med hvitt blekk for første gang: De fire modellene i den nye HP Latex 700/800-serien er beregnet for å gi leverandører av trykketjenester enda større fleksibilitet og et større antall bruksområder, ifølge produsenten.

Med utvidelsen av lateksporteføljen for rull-til-rull-printere, svarer HP på den økende etterspørselen etter et bredere spekter av applikasjoner og mer bærekraft i digital trykkproduksjon.

– Det er en viktig produktlansering for oss, den første på 2,5 år. Med den nye HP Latex-serien henvender vi oss til nye markeder, sier Marcus Wollard, leder for HP for storformatproduksjon i Sverige, Finland og Baltikum.

Blekkbeholderne kommer nå i et pappmateriale, HP Eco Carton, som ifølge HP kan redusere plastavfallet med opptil 80 prosent. Pressebilde

Hvitt blekk sørger for et større produktsortiment
HP har utstyrt sin nye Latex 700/800-serie med noen nyvinninger sammenlignet med tidligere lateksprintere. De fire modellene – HP Latex 700, HP Latex 700W, HP Latex 800 og HP Latex 800W – støtter en utskriftsbredde på opptil 1,63 meter, leverer oppløsninger på 1200 x 1200 dpi og bruker den nyeste versjonen av HPs lateksblekk.

Når det gjelder W-modellene, benyttes i tillegg til de åtte standardfargene (CMYK, Lc, Lm, Latex Optimizer og Latex Overcoat), også hvitt blekk for første gang. Ifølge HP har det hvite blekket, som tidligere var kjent hovedsakelig fra latex-R-systemer, en spesielt høy grad av hvithet og skal ikke kunne gulne, selv etter lang tid.

De hvite skrivehodene er utstyrt med automatisk resirkulering av blekket og et rotasjonskammer for de tilfellene printhodene ikke er i bruk. Dette skal sikre lang holdbarhet og holde dysene fri slik at de ikke tettes.

Hjeminnredning øker etterspørselen etter hvitt blekk
HP har lagt merke til en økning i etterspørselen etter hvitt blekk for bruk i forskjellige typer applikasjoner. Området som vokser mest er ifølge Marcus Wollard hjeminnredning. Alt fra interiørdetaljer til dekorer i offentlige miljøer. Derfor er dette også et marked HP ønsker å nå med den nye 700/800-serien.

– Det markedet går etter er brukervennlighet og miljøfokus. Dette er grunnen til at vi vil fremheve det hvite blekket og den helautomatiske hvite prosessen i skriveren. Men også at det vannbaserte blekket, vil jeg si, er det mest miljøvennlige på markedet, sier Marcus Wollard.

Nye printhoder for høyere hastighet
HP har utstyrt modellene Latex 800 og Latex 800W med nye printhoder. Med samme størrelse har disse betydelig flere dyser og kan dermed garantere høyere produktivitet, ifølge HP opptil 50 prosent høyere sammenlignet med tidligere modeller. Utskriftshastigheten for de to nye flaggskipmodellene er spesifisert som opptil 36 kvadratmeter i timen (i utskriftsmodus for utendørsbruk), der forskjellige utskriftsmodi med ulik kapasitet kan brukes.

Lavere temperatur
Utvalget av trykkmaterialer har også økt med den nye maskinserien. I tillegg til klassiske medier som bannere, folier, tapet, papir, tekstiler, lerret eller selvklebende vinyl, kan tynnere og mer varmefølsomme materialer nå også skrives ut. Dette er mulig fordi tørketemperaturen på blekket kan senkes til i underkant av 70 grader.

Med sine nye lateks-printere fokuserer HP også på økt holdbarhet. Blekkbeholderne, en liter for 700-modellene og tre liter for 800-modellene, kommer nå i et pappmateriale, HP Eco Carton. Ifølge HP kan dette alene redusere plastavfallet med opptil 80 prosent.

HP Latex 800-700 printerserier

HPs nye Latex-serie er på markedet fra og med 2. februar. Du kan se den demonstrert på vår digitale messe Sign&Print Connect som foregår 9-11. februar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: