Xeikon klare for Sign&Print Connect

PUBLISERT: 8 februar 2021
OPPDATERT: 8 februar
Xeikon SX30000 er en tonerbasert duplex-maskin som printer rull-til-rulle. Pressefoto.

I morgen braker det løs med Sign&Print Connect! Og vi har gleden av å presentere Xeikon, som gjør entré med nye printpresser for de høye volum innen grafisk bransje. Planen deres var å vise disse for publikum på Drupa i fjor. Nå blir det i stedet digital visning i tre messedagar hos oss på Sign&Print Connect.

Per Larsson, ansvarlig for Xeikons forretningsområde Graphic arts i Norden. Privatbilde

Xeikon, en del av Flint Group, er i høyvolumsegmentet med sine digitale presser. De retter seg mot kunder som allerede har digitale presser i dag, men også mot offsetkunder som har begynt å se på digitale alternativer. Xeikon fokuserer på tørr toner i pressene, som produseres på fabrikken deres i Belgia. Men det finnes også en inkjet-plattform for blant annet etikettprodusenter.

«Printer ut uendelig»
Karakteristisk for Xeicons teknologi er at de kan tilby uendelig printlengde til brukerne, noe som gir mulighet for en rekke formater og applikasjoner, ifølge Per Larsson, ansvarlig for Xeicons forretningsområde Graphic Arts i Norden.

– Vi kan skrive ut et 500 meter langt bilde hvis du vil. Det er fullrotasjon, med «Simple Pass Duplex», slik at den produseres i en kjøring. Derfor passer den til blant annet tapet og andre displayanvendelser, sier han.

Under Sign&Print Connect fokuserer produsenten på å presentere to digitale presser for det grafiske segmentet. I det fremste rommet står Xeikon SX30000, en tonerbasert dupleksprinter som skriver ut 30 meter i minuttet. Rull-til-rull-printeren, med alternativet rull-til-ark eller annen type integrert etterbehandling, ble lansert i fjor.

Fotobøker og Point-of-sales
Fem fargestasjoner er tilgjengelige i SX30000-pressen. I tillegg til CMYK er det mulig å velge en Pantone-farge, spesialfarge eller Clear toner.

– Siden det er en tosidig maskin, er den blant annet rettet mot bokproduksjon, og da snakker vi fotobøker med mye bilder som krever veldig høy kvalitet. Men også til Direct mail, point-of-sales med mer.

Høye gramvekter
Tykkelsen på papir og medier som kan skrives ut på den nye plattformen, varierer fra 40 til 350 gram.

– Hos Xeikon er det gjennomgående offsetkvalitet, og du kan bruke alle typer papir, både bestrøket og ubestrøket. Ingen spesialpapir eller grunning er nødvendig for å forbehandle papiret før produksjonen.

–En annen fordel er at pressen går raskt selv ved høye gramvekter, for eksempel 350 gram, sier han og legger til at maskiner vanligvis pleier å redusere farten når papiret overstiger 100 gram.

Tapeter, plakater og etiketter
Den andre maskinen som vises er Xeikon CX500. Dette kommer også med fem fargestasjoner som standard, tilpasset forskjellige applikasjoner som vanligvis er simpleks. Dette kan være tapeter, plakater, etiketter og mer.

På Connect-messen er fokus på Point of sales produksjon og Per Larsson håper på mange nye kontakter.

– Det viktige er å komme seg ut, etablere nye kontakter og starte noen nye diskusjoner med markedet og de som jobber i bransjen.

Sign&Print Connect arrangeres 9.-11. februar og er en virtuell, digital messe for den grafiske bransjen i Norden. Du registrere deg på nettstedet signprintconnect.se.

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Taktile bilder på utstilling i Oslo

Norges Blindeforbund og Canon står bak en unik fotoutstilling på Deichmann Bjørvika i Oslo fra 27.-30. juni.
world-unseen

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324