Xeikon klare for Sign&Print Connect

Xeikon SX30000 er en tonerbasert duplex-maskin som printer rull-til-rulle. Pressefoto.

I morgen braker det løs med Sign&Print Connect! Og vi har gleden av å presentere Xeikon, som gjør entré med nye printpresser for de høye volum innen grafisk bransje. Planen deres var å vise disse for publikum på Drupa i fjor. Nå blir det i stedet digital visning i tre messedagar hos oss på Sign&Print Connect.

Per Larsson, ansvarlig for Xeikons forretningsområde Graphic arts i Norden. Privatbilde

Xeikon, en del av Flint Group, er i høyvolumsegmentet med sine digitale presser. De retter seg mot kunder som allerede har digitale presser i dag, men også mot offsetkunder som har begynt å se på digitale alternativer. Xeikon fokuserer på tørr toner i pressene, som produseres på fabrikken deres i Belgia. Men det finnes også en inkjet-plattform for blant annet etikettprodusenter.

«Printer ut uendelig»
Karakteristisk for Xeicons teknologi er at de kan tilby uendelig printlengde til brukerne, noe som gir mulighet for en rekke formater og applikasjoner, ifølge Per Larsson, ansvarlig for Xeicons forretningsområde Graphic Arts i Norden.

– Vi kan skrive ut et 500 meter langt bilde hvis du vil. Det er fullrotasjon, med «Simple Pass Duplex», slik at den produseres i en kjøring. Derfor passer den til blant annet tapet og andre displayanvendelser, sier han.

Under Sign&Print Connect fokuserer produsenten på å presentere to digitale presser for det grafiske segmentet. I det fremste rommet står Xeikon SX30000, en tonerbasert dupleksprinter som skriver ut 30 meter i minuttet. Rull-til-rull-printeren, med alternativet rull-til-ark eller annen type integrert etterbehandling, ble lansert i fjor.

Fotobøker og Point-of-sales
Fem fargestasjoner er tilgjengelige i SX30000-pressen. I tillegg til CMYK er det mulig å velge en Pantone-farge, spesialfarge eller Clear toner.

– Siden det er en tosidig maskin, er den blant annet rettet mot bokproduksjon, og da snakker vi fotobøker med mye bilder som krever veldig høy kvalitet. Men også til Direct mail, point-of-sales med mer.

Høye gramvekter
Tykkelsen på papir og medier som kan skrives ut på den nye plattformen, varierer fra 40 til 350 gram.

– Hos Xeikon er det gjennomgående offsetkvalitet, og du kan bruke alle typer papir, både bestrøket og ubestrøket. Ingen spesialpapir eller grunning er nødvendig for å forbehandle papiret før produksjonen.

–En annen fordel er at pressen går raskt selv ved høye gramvekter, for eksempel 350 gram, sier han og legger til at maskiner vanligvis pleier å redusere farten når papiret overstiger 100 gram.

Tapeter, plakater og etiketter
Den andre maskinen som vises er Xeikon CX500. Dette kommer også med fem fargestasjoner som standard, tilpasset forskjellige applikasjoner som vanligvis er simpleks. Dette kan være tapeter, plakater, etiketter og mer.

På Connect-messen er fokus på Point of sales produksjon og Per Larsson håper på mange nye kontakter.

– Det viktige er å komme seg ut, etablere nye kontakter og starte noen nye diskusjoner med markedet og de som jobber i bransjen.

Sign&Print Connect arrangeres 9.-11. februar og er en virtuell, digital messe for den grafiske bransjen i Norden. Du registrere deg på nettstedet signprintconnect.se.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: