Canon størst på multifunksjonsmaskiner

imageRUNNER ADVANCE DX C5800 Serien. Pressebilde.

Alt-i-ett skriverne er jo mest i bruk på kontorer, men det står også en del av disse rundt om på trykkerier og andre firmaer i grafisk bransje. Canon sier i en ny pressemelding at de med en markedsandel på hele 42 prosent er den overlegent største aktøren innenfor multifunksjonsmaskiner i Norge i 2020. Totalmarkedet var relativt stabilt, med i overkant av 18.000 solgte enheter. Nå lanserer de et nytt tilskudd i den mestselgende imageRUNNER ADVANCE DX-serien – C5800.

Antallet solgte multifunksjonsmaskiner (MFP) har ligget stabilt rundt 17-18.000 enheter de siste 4 årene, og tall fra analysebyrået DMR viser at 2020 ikke skilte seg ut, det endte nemlig på 18.052 solgte enheter. Om antall solgte maskiner er stabilt, har markedsandelen til de ulike produsentene endret seg betydelig mer. Med en salgsvekst på hele 21,9 prosent, endte Canon på 7600 solgte enheter. Det betyr at Canon nå innehar en klar lederposisjon med mer enn dobbelt så mange solgte enheter som nestemann på listen.

Svein Trønnes, Marketing Director hos Canon Norge, ser fjorårets sterke vekst i sammenheng med selskapets bevisste satsning på skyløsninger og sikkerhet gjennom en årrekke.

Pressebilde

– Vi opererer i større grad som en tjenesteleverandør enn en tradisjonell maskinleverandør, og opplever at den årelange satsningen på sikkerhet, mobilitet og skyløsninger har vært avgjørende for at rekordmange kunder valgte oss som samarbeidspartner i 2020. Som vi alle har erfart, førte pandemien til en kraftig økning i bruken av hjemmekontor i fjor, noe som aktualiserte gode tjenesteløsninger for mobilitet og dokumentsikkerhet. Markedsledende løsninger på disse områdene, i kombinasjon med et landsdekkende salgs- og serviceapparat som har gjort en kjempeinnsats, ga oss utvilsomt konkurransefortrinn i et tøft marked, sier Svein Trønnes.

Canon tilbyr et bredt spekter ulike hardware- og softwareløsninger, som hjelper kundene, slik at de kan jobbe mer effektivt og samhandle på en god og sikker måte. Blant kundene Canon leverte maskiner til i 2020, finner vi store aktører i både offentlige og private sektor som Bergen Kommune, Kongsberggruppen, Skatteetaten og Nortura.

Canon lanserte denne uken et nytt tilskudd i den mestselgende imageRUNNER ADVANCE DX-serien – C5800 – en ny sentral for digital transformasjon som enkelt forener fysiske og digitale arbeidsflyter i hybride arbeidsmiljøer. Den nye serien etterfølger lanseringen av imagePRESS C170-serien som er en løsning for bedrifter som ønsker å flytte de kreative grensene, heter det i pressemeldingen. Begge enhetene er utviklet med fokus på produktivitet.

imageRUNNER ADVANCE DX C5800-serien effektiviserer dokumentbaserte arbeidsflyter ved å kombinere superrask fargeutskrift på opptil 70 sider i minuttet og bedre tilkoblingsmuligheter samt den nyeste skanneteknologien, skriver Canon. Dette gjør den til en ideell løsning for mellomstore og store bedrifter som trenger effektiv utskrift av store volumer. imageRUNNER ADVANCE DX C5800-serien er konstruert for produktivitet i et teknologisk økosystem som gir kontinuerlig sikker og effektiv produktivitet.

Maskinen betegnes av Canon som en flaggskipsmodell som kombinerer påliteligheten og holdbarheten til forgjengerne med forbedret brukervennlighet med holdbare deler og enklere utskiftning. Enheten har rask oppstart fra dvalemodus, er klar etter bare seks sekunder og har hurtigoppstart på fire sekunder for maksimal oppetid og driftseffektivitet. Funksjoner for fjerning av streker, registrering av flerarksmating og fjerning av blanke ark reduserer behandlingstiden og gir bedre skanneresultat. Serien har et stort utvalg etterbehandlingsvalg som sparer mye tid i ferdigstillelsen av dokumenter, fastslår Canon.

–De siste 12 månedene har vi sett store endringer i arbeidsmønstre og i bedrifts- og teknologibehov, sier Hiro Imamura, Vice President for Marketing, Document Solutions Group hos Canon Europa. –Hybride arbeidsmåter, som ikke er et nytt fenomen, har utviklet seg og skutt fart i denne perioden. Med det i tankene har vi jobbet videre med utviklingen av teknologien vår og utvidet utvalget slik at vi kan tilby kundene løsninger for dokumentarbeidsflyter, uavhengig av sted. Vi dekker kundenes endrede behov – fra tilkobling av distribuerte arbeidsstyrker og digital transformasjon med imageRUNNER ADVANCE DX C5800-serien, til profesjonell utskrift og etterbehandling internt med nylig lanserte imagePRESS C170, sier han.

–Det er nå viktigere enn noen gang at bedriftens ansatte kan digitalisere dokumenter raskt og effektivt, og få tilgang til dem når og hvor som helst. Med dagens lansering er vi trygge på at vi kan hjelpe kundene våre med å holde hjulene i gang og tilpasse seg den hybride arbeidshverdagen, avslutter Imamura.

Mer info her om denne maskinen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: