Canon størst på multifunksjonsmaskiner

PUBLISERT: 11 februar 2021
OPPDATERT: 11 februar
imageRUNNER ADVANCE DX C5800 Serien. Pressebilde.

Alt-i-ett skriverne er jo mest i bruk på kontorer, men det står også en del av disse rundt om på trykkerier og andre firmaer i grafisk bransje. Canon sier i en ny pressemelding at de med en markedsandel på hele 42 prosent er den overlegent største aktøren innenfor multifunksjonsmaskiner i Norge i 2020. Totalmarkedet var relativt stabilt, med i overkant av 18.000 solgte enheter. Nå lanserer de et nytt tilskudd i den mestselgende imageRUNNER ADVANCE DX-serien – C5800.

Antallet solgte multifunksjonsmaskiner (MFP) har ligget stabilt rundt 17-18.000 enheter de siste 4 årene, og tall fra analysebyrået DMR viser at 2020 ikke skilte seg ut, det endte nemlig på 18.052 solgte enheter. Om antall solgte maskiner er stabilt, har markedsandelen til de ulike produsentene endret seg betydelig mer. Med en salgsvekst på hele 21,9 prosent, endte Canon på 7600 solgte enheter. Det betyr at Canon nå innehar en klar lederposisjon med mer enn dobbelt så mange solgte enheter som nestemann på listen.

Svein Trønnes, Marketing Director hos Canon Norge, ser fjorårets sterke vekst i sammenheng med selskapets bevisste satsning på skyløsninger og sikkerhet gjennom en årrekke.

Pressebilde

– Vi opererer i større grad som en tjenesteleverandør enn en tradisjonell maskinleverandør, og opplever at den årelange satsningen på sikkerhet, mobilitet og skyløsninger har vært avgjørende for at rekordmange kunder valgte oss som samarbeidspartner i 2020. Som vi alle har erfart, førte pandemien til en kraftig økning i bruken av hjemmekontor i fjor, noe som aktualiserte gode tjenesteløsninger for mobilitet og dokumentsikkerhet. Markedsledende løsninger på disse områdene, i kombinasjon med et landsdekkende salgs- og serviceapparat som har gjort en kjempeinnsats, ga oss utvilsomt konkurransefortrinn i et tøft marked, sier Svein Trønnes.

Canon tilbyr et bredt spekter ulike hardware- og softwareløsninger, som hjelper kundene, slik at de kan jobbe mer effektivt og samhandle på en god og sikker måte. Blant kundene Canon leverte maskiner til i 2020, finner vi store aktører i både offentlige og private sektor som Bergen Kommune, Kongsberggruppen, Skatteetaten og Nortura.

Canon lanserte denne uken et nytt tilskudd i den mestselgende imageRUNNER ADVANCE DX-serien – C5800 – en ny sentral for digital transformasjon som enkelt forener fysiske og digitale arbeidsflyter i hybride arbeidsmiljøer. Den nye serien etterfølger lanseringen av imagePRESS C170-serien som er en løsning for bedrifter som ønsker å flytte de kreative grensene, heter det i pressemeldingen. Begge enhetene er utviklet med fokus på produktivitet.

imageRUNNER ADVANCE DX C5800-serien effektiviserer dokumentbaserte arbeidsflyter ved å kombinere superrask fargeutskrift på opptil 70 sider i minuttet og bedre tilkoblingsmuligheter samt den nyeste skanneteknologien, skriver Canon. Dette gjør den til en ideell løsning for mellomstore og store bedrifter som trenger effektiv utskrift av store volumer. imageRUNNER ADVANCE DX C5800-serien er konstruert for produktivitet i et teknologisk økosystem som gir kontinuerlig sikker og effektiv produktivitet.

Maskinen betegnes av Canon som en flaggskipsmodell som kombinerer påliteligheten og holdbarheten til forgjengerne med forbedret brukervennlighet med holdbare deler og enklere utskiftning. Enheten har rask oppstart fra dvalemodus, er klar etter bare seks sekunder og har hurtigoppstart på fire sekunder for maksimal oppetid og driftseffektivitet. Funksjoner for fjerning av streker, registrering av flerarksmating og fjerning av blanke ark reduserer behandlingstiden og gir bedre skanneresultat. Serien har et stort utvalg etterbehandlingsvalg som sparer mye tid i ferdigstillelsen av dokumenter, fastslår Canon.

–De siste 12 månedene har vi sett store endringer i arbeidsmønstre og i bedrifts- og teknologibehov, sier Hiro Imamura, Vice President for Marketing, Document Solutions Group hos Canon Europa. –Hybride arbeidsmåter, som ikke er et nytt fenomen, har utviklet seg og skutt fart i denne perioden. Med det i tankene har vi jobbet videre med utviklingen av teknologien vår og utvidet utvalget slik at vi kan tilby kundene løsninger for dokumentarbeidsflyter, uavhengig av sted. Vi dekker kundenes endrede behov – fra tilkobling av distribuerte arbeidsstyrker og digital transformasjon med imageRUNNER ADVANCE DX C5800-serien, til profesjonell utskrift og etterbehandling internt med nylig lanserte imagePRESS C170, sier han.

–Det er nå viktigere enn noen gang at bedriftens ansatte kan digitalisere dokumenter raskt og effektivt, og få tilgang til dem når og hvor som helst. Med dagens lansering er vi trygge på at vi kan hjelpe kundene våre med å holde hjulene i gang og tilpasse seg den hybride arbeidshverdagen, avslutter Imamura.

Mer info her om denne maskinen.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324