Flere produktlanseringer for storformat fra Canon

PUBLISERT: 25 februar 2021
OPPDATERT: 25 februar

Canon utvider nå sin populære imagePROGRAF TX-serie med fem nye storformatskrivere. Produsenten mener disse setter en ny standard for CAD-, GIS- og plakatutskrifter.

De nye modellene er 24-tommers TX-2100, 36-tommers TX-3100 og 44-tommers TX-4100, samt multifunksjonsskriverne TX-3100 MFP Z36 og TX-4100 MFP Z36. De nye storformatskriverne med høy produksjonshastighet og -kapasitet gir uovertruffen utskriftskvalitet, har forbedret mediehåndtering og avanserte sikkerhetsfunksjoner med strålende arbeidsflyt. Skriverne er perfekte for arkitekt-, ingeniør- og byggvirksomhet, butikker og hustrykkerier, skriver Canon i en pressemelding. Men ikke nok med det, samtidig lanserer Canon det de kaller tidenes raskeste imagePROGRAF-skriver, den nye Canon imagePROGRAF TZ-30000-serien. Denne er rettet mot kunder som driver arkitekt-, ingeniør-, produksjons- og byggevirksomhet, samt profesjonelle utskriftsleverandører og kopisentre, skriver Canon.

Nye modeller i imagePROGRAF TX-serien

Canon imagePROGRAF TX-serien

Den nye imagePROGRAF TX-serien skriver ut kantløse utskrifter med et enkelt tastetrykk – direkte fra datamaskinen eller fra en USB-minnepinne. Med kort oppstartstid, rask prosessering og kontinuerlig utskrift av opptil 3,2 A1 sider i minuttet uten behov for beskjæring, unngår du ventetid og opprettholder produktiviteten. Printerserien er designet med fokus på brukervennlighet. Når rullen med utskriftsmedia plasseres i skriveren, registrerer TX-skriveren automatisk medietypen og bredden, og det intuitive betjeningspanelet med 4,3-tommers berøringsskjerm gir deg enkel tilgang til nøyaktig medieinformasjon.

Til store jobber kan du utvide med to ruller og blekkpatroner med høy kapasitet, som kan skiftes under utskrift og gir opptil 350 meter med uavbrutt utskrift med to identiske medieruller. Det er også mulig å veksle mellom to ruller med ulike utskriftsmedier. Den valgfrie mottaksenhet med høy kapasitet som plasseres i front, har plass til opptil 100 A0-utskrifter og kan enkelt foldes sammen når den ikke er i bruk.

Presis utskrift, klare farger
Den nye imagePROGRAF TX-serien viderefører imagePROGRAFs kjente omdømme for enestående utskriftskvalitet. Kombinasjonen av Canons skriverhoder og LUCIA TD-pigmentert blekk i fem farger skriver ut fine linjer, skarp tekst og herlige farger. Dette gjelder også på vanlig papir, noe som er perfekt til detaljerte CAD-tegninger og plakater. Blekket har i tillegg utmerket værbestandighet og er sammen med Canons vannbestandige utskriftsmedier, en robust løsning for utskrifter som skal plasseres utendørs.

Skann og print
Multifunksjonsmodellene imagePROGRAF TX-3100 MFP Z36 og TX-4100 MFP Z36 utstyrt med en nyutviklet og smart Z36-skanner som bruker SingleSensor™-teknologi. Denne nyvinningen sparer tid og utfører presis og jevn skanning i hele bredden uten behov for strevsom bearbeidelse eller kalibrering.

–Den opprinnelige imagePROGRAF TX-serien har så langt vært ekstremt populær hos kundene, sier Junichi Wachi, Director for LFP EMEA hos Canon Europa. –Med voksende etterspørsel etter rask og fleksibel utskrift er det nylig oppgraderte produktutvalget optimalisert til kundenes endrede behov, med enestående produktivitetsfunksjoner som gir raskere og mer effektiv utskrift av plakater og CAD/GIS-tegninger. Vi er trygge på at den nye imagePROGRAF TX-serien har en modell som dekker behovet for storformatutskrift i alle typer virksomheter, avslutter Wachi.

imagePROGRAF TZ-30000-serien

imagePROGRAF TZ-30000-serien

Tidenes raskeste imagePROGRAF-skriver kaller Canon disse løsningene, som skal få fart på storformatutskrifter i CAD og plakatmarkedet. Også denne serien inneholder en multifunksjonsmaskin, imagePROGRAF TZ-30000 MFP Z36 er en skriver og smart skanner i én og samme enhet.
Maksimal produktivitet, minimal nedetid

Med utskriftshastighet på 4 A1 sider i minuttet er den nye modellen raskest i imagePROGRAF-serien. Med store blekkpatroner på 700 ml og mating fra to ruller maksimerer skriveren produktiviteten og minimerer nedetiden, og håndterer enkelt produksjonsvolum på opptil 500 kvadratmeter i måneden. Den har også støtte for Direct Print Plus-programvaren for smart arbeidsflyt og standard med bunkesorterer med plass til opptil 100 A0-ark.

Den nye skriveren er designet med fokus på produktivitet og er det første systemet i sin kategori med «hot swap»-funksjonalitet som gjør det mulig å fylle på medier og blekk mens skriveren produserer. Det smarte rullsystemet gir lekende lett papirmating. Det er bare å plassere rullen i skuffen og så tar skriveren seg av resten. Fra du trykker på knappen til du har den første A1 utskriften i hånden tar det bare 19 sekunder.

CPP-skriverdriveren og CPP Publisher Select-verktøyet for jobbinnsending sjekker mediebredden og hvor mye medier som er igjen før utskriften starter, noe som gir mindre feilutskrift.

Den nye skriveren bruker Canons førsteklasses LUCIA TD-blekkteknologi som gir høykvalitetsutskrift av alt fra CAD-tegninger til kart og plakater på et stort utvalg bestrøket og ubestrøket papir. Fine linjer og tekst i sort gjengis sylskarpt, selv på ubestrøket papir. Takket være det værbestandige blekket bevares de klare fargene, selv ved bruk av vanlig, rimelig blekkskriverpapir.

Forbedret design og sikkerhet
Plassbesparende ergonomisk design innebærer at alle operasjoner, som utskiftning av blekkassett og medierull, gjøres i front på imagePROGRAF TZ-30000, mens ferdige utskrifter leveres på toppen av enheten.

MFP Z36-modellen har enda flere funksjoner i en veldig kompakt løsning takket være integrering av en multifunksjonsskanner av høy kvalitet og beste skanner teknologi. MFP-modellen er enkel å plassere og spesielt godt egnet til mindre kontorlokaler. Den har en stor, bevegelig berøringsskjerm med brukervennlige funksjoner for forhåndsvisning og mange muligheter for bilderedigering.

Optimal sikkerhet oppnås takket være muligheten til å slette alle fildata fra harddisken med det samme utskriftsjobben er fullført, og bruk av valgfri PIN-kode og grensesnittsikkerhet for å hindre uautorisert tilgang.

Junichi Wachi har også kommentarer til den nye imagePROGRAF TZ-30000-serien: –Under utviklingen av den nye imagePROGRAF TZ-30000-serien fokuserte vi på noen typiske frustrasjonsmomenter knyttet til typiske LED-plottere. Denne komplette produksjonsskriveren balanserer produktivitet og effektivitet, reduserer utskrifts- og etterbehandlingstiden for storformat betydelig og gjør det enklere for kundene å klare selv de strammeste tidsfrister. Jeg er sikker på det nye tilskuddet i imagePROGRAF-serien legger listen høyere og møter den voksende etterspørselen etter effektiv og problemfri storformatproduksjon.

Den nye imagePROGRAF TX-serien er tilgjengelig hos Canons organisasjoner for direkte salg og forhandlere/partnere fra mars 2021. Nye imagePROGRAF TZ-30000 og imagePROGRAF TZ-30000 MFP Z36 er tilgjengelige hos Canons forhandlere/partnere fra mai 2021. Les mer om Canons storformatprintere her.

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Stor interesse for Brand Factory etter konkursen

Etter konkursen i Brand Factory Printhouse og Brand Factory Holding ser konkursbostyreren gode forutsetninger for å finne kjøpere til de to selskapene, alternativt deler av virksomheten. Prosessen forventes å være ferdig i løpet av desember måned.
Brand-Factory-1024x683

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682

Canon + MUNCH = sant

Som en del av en utstilling i MUNCH har den bosniskfødte kunstneren Admir Batlak fått lov til å arbeide både i Edvard Munchs atelier på Ekely og på Canons Image Factory for å lage en installasjon "i knekken".
Admir_IF

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo