Stor bokbinderilinje til Norge

Snart kommer en stor helautomatisk spiraliseringsmaskin til Norge. Her står Kim Kultom og arbeider i den maskinen som skal erstattes. Foto: Grafisk Spiralisering

Grafisk Spiralisering kommer til å skaffe seg en moderne automatisk linje for spiralisering. De forsterker dermed ytterligere sin ledende posisjon i Norge innen dette området. Leverandør er Sverre Hagerup-Nilsen fra Quadient.

Da korona slo til ble det først veldig tøft for Grafisk Spiralisering. Men da 2020 var over hadde selskapet nesten ikke tapt noe. Derfor velger man nå i stedet å investere for å stå enda sterkere når årets store bølge av spiralisering kommer etter feriene.

– Det vi tapte i andre kvartal hentet vi nesten helt inn igjen i andre halvår, sier Kurt Rasmussen, som leder det seks mann sterke firmaet.

Ser man på firmaet som helhet har det til og med kunnet vokse under korona. Men det er fordi man også driver en transportvirksomhet.
– Den økte vi til og med i fjor og nå har vi tre biler. Det startet med at vi skulle hente og levere alt det som vi binder. Men vi hjelper også gjerne trykkeriene med deres andre transporter. Så har dette vokst og nå hjelper vi også en del andre bedrifter.

Når det gjelder spiralisering så vil firmaet ha inn den nye maskinen nå i vår, slik at alt kan trimmes inn og være klart for de heftige månedene september-desember.
– Det er en helt automatisk tysk Renz Inline 500 som Grafisk Spiralisering har kjøpt, forteller Sverre Hagerup-Nilsen hos Quadient, som har solgt maskinen. Med en maks kapasitet på 2000 bøker i timen og produkthøyde på 15 mm, så kommer vi nå også i Norge å kunne takle selv de store volumene.

Renz Inline 500 har en kapasitet på opp til 2000 bøker i timen. Pressebilde.

Nå venter vi bare på at grensen skal åpnes slik at installatørene kan komme fra Tyskland. Det skjer forhåpentligvis i mai og da håper vi å kunna lage en lengre reportasje fra Grafisk Spiralisering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: