Pandemiens innvirkning på papir og trykkfarger

Papirforbruket er tilbake til nivået før pandemien, men prisene stiger. Det viser en Intergraf-rapport fra mars 2021.

Grafisk papir
Den stigende tendensen på jomfru- og resirkulerte fibre kan føre til snarlige prisøkninger på grafisk papir. Dette er bekreftet av meldinger fra flere papirleverandører. Spesielt forventes det å berøre trefritt papir. I tillegg kommer den generelle tilpasningen til den år for år fallende etterspørsel, med påfølgende kapasitetstilpasning. Dette vil ha en ytterligere innvirkning på prisene i fremtiden.
Data om forbruk av grafisk papir er nå tilgjengelig, som viser hvordan etterspørselen har blitt påvirket av pandemien. De siste dataene er produsert av Eurograph, European Graphic Paper Association.

Forbruket av grafisk papir i tusen tonn (Kilde: Eurograph mars 2021)

Trykkfarger
Markedet for trykkfarger opplever også et stigende omkostningspress. European Printing Ink Association (EuPIA), rapporterer om de økte omkostningene ved pigmentråmaterialer, en presset petrokjemisk forsyningskjede, omkostningsstigninger på derivater af vegetabilsk olje og dramatisk økte fragtomkostninger på grunn av den reduserte tilgjengeligheten av containere.

–Råvarer og frakt utgjør hoveddelen av de samlede produksjonsomkostningene for trykkfarger. Det er derfor ikke til å unngå at disse høyere materialeomkostningene og en begrenset tilgjengelighet vil ha en større innvirkning på prisene. EuPIA-medlemmer forsøker å bøte på de høyere omkostningene via interne prosessoptimaliseringer, alternativ sourcing og økt effektivitet, sa Executive Manager Martin Kanert hos EuPIA i februar 2021.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Toppmodell for etterbehandling: «Vårt nye store slagskip»

Tekst: Claes Nordström |

Plockmatic introduserer Morgana DigiFold pro XL. En ny maskin på det nordiske markedet som riller, perforerer og falser i en arbeidsflyt. Lange ark håndterer det som standard med en rillehastighet på opptil 7500 ark i timen. – Dette er vårt nye store slagskip, sier Bo Larson hos Plockmatic.

Publisert av: 

Den nye AccurioPress C7100-serien skal gi merverdi til trykkere

Tekst: Roger Stormo |

Konica Minolta introduserer en ny serie maskiner for mellomstore produksjonsvolumer – AccurioPress C7100. Ved bruk av mange automatiserings- og etterbehandlingsalternativer er det tonerbaserte arkmatede utskriftssystemet designet for å støtte leverandører av utskriftstjenester i å generere merverdi – både økonomisk og når det gjelder produktdesign.

Publisert av: 

Åpner nye markeder med Colorado

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Bilfoliering er vanligvis utført med lateksprinter og laminering av folien, og ved at man helfolierer med grunnfargen først og legger på dekorfolie etterpå. Slik har det vært hos Grintek også, men med Colorado på plass har de begynt å tenke nytt, i form av at folien kan produseres i én prosess, og at lamineringen i en del tilfeller kan utelates.

Publisert av: 

Verdenspremiere for fleksibel offsetpresse

Tekst: Claes Nordström |

Heidelberg byr på verdenspremiere for kjernevirksomheten arkmatet offset. Den nye Speedmaster CX 104 henvender seg til flere segmenter innen trykkeriverdenen, og ble presentert under selskapets store kundearrangement, China Print. Heidelberg følger opp den siste generasjonen trykkpresser som ble sluppet i forbindelse med kanselleringen av Drupa-messen 2020. Og det gjøres i et 70/100 arkformat og muligheter […]

Publisert av: