Heiser inn nyeste Arizona

Canon Arizona 2380 XTF heises inn til PULP Grafisk. Foto: Canon

Kranføreren har vært her før, det samme har Canons montører, for det er ikke første gang PULP Grafisk heiser fremtidsrettet teknologi inn gjennom veggen. Denne gangen handler det om landets første Canon Arizona 2380 XTF.

– Det er en Arizona med en rekke finesser som vil være tidsbesparende for oss, forsikrer daglig leder Terje Gulbrandsen.

Plassen er ryddet i den velutstyrte produksjonshallen i Hovinveien på Ensjø i Oslo, og en eldre Arizona er byttet ut til fordel for det nyeste på området. PULP vet hva de går til, i denne bedriften har de gått opp nye veier for produksjon av interiør og dekorprodukter, med produksjon på dekorfliser, akustikkplater og en rekke andre materialer som skaper nye muligheter i interiørmarkedet.

Terje Gulbrandsen i PULP er tilstede når ny Arizona installeres i den offensive produksjonsbedriften.

Sparer tid for småjobbene
Hva oppnår dere nå ved å erstatte én av bedriftens tre Arizona-maskiner med en splitter ny?

– Det aller viktigste er kanskje at den nye maskinen benytter det som kalles «flow vacuum», det betyr at materialet alltid holdes på plass, og at vi derfor slipper å teipe. Det sparer oss for mye tid, spesielt for småjobber. Det kan for eksempel være trykk på 2 cappaplater i 50×70, det er en type oppdrag vi har mye av. Planen er derfor å styre alle småjobbene til denne maskinen, forteller Terje, som legger til at nyervervelsen også er egnet for de oppdragene som krever den aller høyeste kvaliteten.

– Blant annet er hvitt hvitere med denne teknologien, og både rullopsjonen og arbeidsflyten gir oss nye automatiseringsmuligheter, legger PULP-sjefen til.

Canon-tekniker Henki Moen er straks ferdig med installasjon og kalibrering av ny Arizona 2380XTF.

Imponerende storformatproduksjon
Etter siste investeringsrunde har produksjonshallen hos PULP Grafisk ikke mindre enn tre Arizona-modeller, to Colorado-printere og 2 skjærebord, alt levert av Canon. Samarbeidet mellom PULP Grafisk og Canon strekker seg langt tilbake i tid, faktisk mer enn ti år bare når det gjelder Arizona-løsninger. Terje Gulbrandsen forteller at det handler om langt mer enn teknologi som gir høy kvalitet og produktivitet.

– Like viktig er det at vi har et gjensidig samarbeidsforhold med åpen dialog hele veien, og selvsagt at serviceapparatet fungerer når det er behov for det. Erfaringsmessig har vi nesten ikke nedetid på Canon-teknologien vår, det er nødvendig for å lykkes med den typen produksjon som vi har, sier en optimistisk Pulp-leder Terje Gulbrandsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.