Klimakalkulator for grafisk bransje

Foreløpig er kun et norsk trykkeri sertifisert. Ill: ClimateCalc.

I februar demonstrerte Carsten Bøg og Jan Stormer fra Grakom i et webinar arrangert av Grafisk bransjeforening klimakalkulatorens mange muligheter.

–Klimaberegningene er gode å ha når vi skal konkurrere om offentlige anbud. I mange tilfeller krever man slik dokumentasjon. For private kunder er dokumentasjonen nyttig i forhold til CSR og miljøregnskapet, sa Carsten Bøg. ClimateCalc bygger på Intergraf standarden, som inngår som en referanse i ISO 16759.

Dersom en grafisk bedrift bestemmer seg for å ta i bruk ClimateCalc følger det med instruksjonsmateriale, demokurs og sertifisering. Du får også materiell til bruk i markedskommunikasjonen.

For å beregne klimabelastningen for et spesifikt grafisk produkt er det nødvendig å bruke data som er representative for de spesifikke råvarene som inngår i fremstillingen av trykksaken, samt data som er representative for den grafiske virksomhet som produserer trykksaken. ClimateCalc tilbyr et slikt beregningsgrunnlag.

Du finner en liste over sertifiserte trykkerier på nettstedet til ClimateCalc. Det er trykkerier fra 12 land som har ClimateCalc-sertifisering, i Norge er det foreløpig kun Merkur Grafisk som er sertifisert.

Presentasjon av Klimakalkulatoren (PDF)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: