Sappi og HP løser utfordringen med suppe i papiremballasje

HP Indigo og Sappi løste oppgaven med å utvikle en fleksibel pakke trykt med variable data – papirbaserte poser som inneholder supper. Foto: Pressebilde

Etterspørselen etter resirkulerbar, papirbasert emballasje som erstatning for mindre bærekraftige materialer øker. Papirprodusenten Sappi og skriverprodusenten HP har slått seg sammen for å møte disse behovene. En ny papirbasert løsning fra Sappi som eliminerer behovet for spesielle belegg eller lamineringer er vellykket testet for bruk i HP Indigo-skrivere.

– HP Indigo samarbeider med Sappi for å validere underlag av høy kvalitet som kan oppfylle våre kunders krav for å redusere miljøpåvirkningen fra emballasjen. Samtidig utnyttes HP Indigos evne til å levere høykvalitets emballasje med minimalt avfall, sier Eli Mahal i HP Indigo.

De nye utfordringene produsenter står overfor inkluderer små produksjonsvolum fra blomstrende små nye merkevarer og nyetableringer, økende etterspørsel etter raskere produksjon og levering, et voksende utvalg av produkter og en trend mot mer personlige kampanjer.

Omfattende testing av papirbaserte suppeposer
For å imøtekomme matprodusentens nye krav, satte Sappi og HP Indigo seg fore å teste teknologiene sine mot hverandre. Oppgaven – å lage spesielle papirbaserte og forseglede suppeposer – var en utfordring. Ikke bare skal hver av posene være unikt designet og tilpasset, med trykk i sølv og usynlig gul for å beskytte selve varemerket. Materialet skal også kunne tåle og tåle de forskjellige trinnene i produksjonsprosessen fra trykk til videre bearbeiding med lakk og forsegling.

Sappi har en meget omfattende portefølje av bærekraftige pakkeløsninger og alternativer til fossilbaserte materialer på markedet. Valget falt på Sappis Guard Gloss 4-OHG i en gramvekt på 91 g / m² for suppeposene.

– Over 80% av materialet med papir med høy barriere kommer fra fornybare kilder. Den papirbaserte emballasjeløsningen gjør ytterligere spesielle belegg eller lamineringer overflødige, og materialene kan resirkuleres i papirstrømmen, understreker Kathrin Böhmüller, Sappis salgssupportsjef.

Utnytter fordelene med digital utskrift
På HP Graphic Experience Center i Barcelona fikk suppeposene sitt individuelle design. Teamet utviklet seks forskjellige design som utnytter HP Indigos VDP-funksjoner (Variable Data Printing) for å imøtekomme suppenes forskjellige smaksvarianter.

Posene ble trykt på en HP Indigo 6K Digital Press som bruker HP Indigos fullfargepalett i tillegg til sølv og den spesielle usynlige gule fargen.

Etter trykkprosessen ble posene forbedret med en ekstra finish: Et vannbasert glansbelegg med høy varme og ripebestandighet for å unngå ekstra laminering. Denne overflaten, ACTDigi Protective Coating AQ440125 fra ACTEGA, er spesielt utviklet for markedet for fleksibel emballasje. Den gir høy slitestyrke og rask tørking. Siden mengden påkrevd applikasjon er veldig lav, er det i tråd med ideen om bærekraft. Vannbaserte belegg er miljøvennlige da de ikke inneholder løsemidler og ikke har en negativ innvirkning på den påfølgende resirkuleringsprosessen.

Ettersom utskrifts-, etterbehandlings- og forseglingsprosessene nå kan tilpasses mindre utgaver, kan bransjen oppfylle kravene til nye målgrupper, som inkluderer små og mellomstore merker, oppstartsbedrifter og en ny generasjon kunder som ønsker mer individuelt designet emballasjeløsninger. Ved å bruke Sappis Guard Gloss 4-OHG kan også kundenes behov for bærekraftige og resirkulerbare løsninger tas i betraktning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: