Teknologien kommer i andre rekke

– For oss er Canon like mye en forretningspartner som en teknologileverandør. Den oppsummeringen kommer fra Jan Tore Hall i i-Pack Digital, en bedrift hvor de er mer opptatt av mennesker enn av teknologi.

Men produksjonshallen er velfylt
Teknologi er det masse av i den romslige produksjonshallen til i-Pack Digital utenfor Sarpsborg, blant annet Canon Colorado 1640, Fotoba rullkutter, imagePRESS 850 og to kraftige Canon Arizona flatbedplottere. Sammen med moderselskapet i-Pack har de automatiske skjærebord for de fleste oppgaver, samt en CNC-robot som kan skjære i alt fra metall og glass til treverk og andre materialer. Leder og medeier Jan Tore Hall kjenner de tekniske løsningene til fingerspissene, men vil heller trekke frem relasjonene til menneskene når vi inviterer til en prat om bedriftens Canon-samarbeid.

– Teknologien har selvsagt betydning, men årsaken til vårt lange Canon-samarbeid er at vi ser på hverandre som forretningspartnere mer enn kunde og leverandør. Jarle Mikkelsen er vårt hovedkontaktpunkt i Canon, han har ofte kommet med gode forslag til teknologi og nye veier å gå, og også tilført oss nye oppdrag. Så har vi en nær og god dialog med produktspesialistene både på storformat og digitaltrykk, og får informasjon og tips til nye materialer og nye forretningsmuligheter. Det setter vi stor pris på, og på service- og vedlikeholdssiden er vi alltid blitt tatt godt vare på. Når man vet at leverandøren er på vår side, er vi også lydhøre for forslagene de kommer med. Et godt eksempel er rullplotteren Canon Colorado 1640. Den hadde vi egentlig ikke sett for oss da vi flyttet hit for et år siden, men Jarle sørget likevel for å plassere en maskin her på leieavtale, fordi han så klarere enn oss at den ville tjene seg inn og styrke posisjonen vår. Og det har den gjort, så nå er det utenkelig å sende den ut døra, gliser Jan Tore og kollega Runar Steen i en produksjonsbedrift som antagelig har flere lojale kunder enn mange av konkurrentene.

Canon Colorado var opprinnelig ikke med i planene. Men det er ikke alltid sånn at planene følges.

Høy kundelojalitet
– Vi skal være ubeskjedne nok til å innrømme at vi er ganske gode til å ta vare på kundene våre, og så kan vi kanskje bli litt bedre på å finne nye. Det jobber vi med, for vi har kapasitet til flere oppdrag, sier Jan Tore når vi besøker bedriften på årets første vårdag. Der observerer vi at CNC-maskinen jobber så hardplasten spruter, mens Coloradoen trykker smitteverninformasjon og den ene av de to Arizona-plotterne produserer produserer displayplakater på b-flute.

Mange byråkunder
God blanding av oppdrag, med andre ord. Hva slags kunder har dere egentlig?

– Mange byråkunder, både reklamebyråer og noen i interiørmarkedet, både lokalt og i Oslo-området. Det er kunder med høye krav til materialvalg, kvalitet og service, da setter vi pris på at vi ofte er et førstevalg. Så er det mange ulike oppdrag for lokalt næringsliv, alt fra kjedebedrifter til eiendomsmeglere. Med kort avstand til svenskegrensa, er det mange kjedebedrifter som har logistikksentre i området, og det skaper også muligheter for oss, forteller lederen for i-Pack Digital.

Fleksiblitet er avgjørende
Stort spekter i kundetyper og oppdrag gjør det nødvendig med stor fleksibilitet i produksjonen, og hos i-Pack Digital legger de ikke skjul på at det har vært en avgjørende faktor ved valg av teknologi.

Gutten i bua. Jan Tore Hall har «utekontor», siden det er ganske fullt i produksjonshallen.

– Vi produserer rundt 130.000 kvadratmeter med trykt storformatmateriell i året, på så godt som alle tenkelige materialer. Fleksibilitet har derfor vært sentralt ved våre teknologivalg, og der har Jarle og resten av Canon-teamet bidratt til å finne gode alternativer for oss. Eksempelvis valgte vi Fotoba–kutteren offline for å kunne håndtere jobber fra ulike produksjonsmaskiner, og vi har bevisst valgt to ulike Arizona-løsninger for å kunne rendyrke produksjonen på hver av dem. Det er slike småting som gjør at både hverdagen og bunnlinja blir litt bedre, avslutter de to kollegene i i-Pack Digital.

Displayplakater trykt på b-flute, rett fra Arizona.

Stor og automatisert emballasjeproduksjon hos moderbedriften i-Pack, vegg i vegg med i-Pack Digital.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Toppmodell for etterbehandling: «Vårt nye store slagskip»

Tekst: Claes Nordström |

Plockmatic introduserer Morgana DigiFold pro XL. En ny maskin på det nordiske markedet som riller, perforerer og falser i en arbeidsflyt. Lange ark håndterer det som standard med en rillehastighet på opptil 7500 ark i timen. – Dette er vårt nye store slagskip, sier Bo Larson hos Plockmatic.

Publisert av: 

Den nye AccurioPress C7100-serien skal gi merverdi til trykkere

Tekst: Roger Stormo |

Konica Minolta introduserer en ny serie maskiner for mellomstore produksjonsvolumer – AccurioPress C7100. Ved bruk av mange automatiserings- og etterbehandlingsalternativer er det tonerbaserte arkmatede utskriftssystemet designet for å støtte leverandører av utskriftstjenester i å generere merverdi – både økonomisk og når det gjelder produktdesign.

Publisert av: 

Åpner nye markeder med Colorado

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Bilfoliering er vanligvis utført med lateksprinter og laminering av folien, og ved at man helfolierer med grunnfargen først og legger på dekorfolie etterpå. Slik har det vært hos Grintek også, men med Colorado på plass har de begynt å tenke nytt, i form av at folien kan produseres i én prosess, og at lamineringen i en del tilfeller kan utelates.

Publisert av: 

Verdenspremiere for fleksibel offsetpresse

Tekst: Claes Nordström |

Heidelberg byr på verdenspremiere for kjernevirksomheten arkmatet offset. Den nye Speedmaster CX 104 henvender seg til flere segmenter innen trykkeriverdenen, og ble presentert under selskapets store kundearrangement, China Print. Heidelberg følger opp den siste generasjonen trykkpresser som ble sluppet i forbindelse med kanselleringen av Drupa-messen 2020. Og det gjøres i et 70/100 arkformat og muligheter […]

Publisert av: