Kongsberg Digital Finishing blir frittstående virksomhet

PUBLISERT: 6 april 2021
OPPDATERT: 21 mars

Investering og utvidelse planlagt for tradisjonsrik merkevare. Kongsberg Digital Finishing går inn i en ny tid i dag (6. april), og forvandles til et frittstående selskap, Kongsberg Precision Cutting Systems (‘Kongsberg PCS’). Endringen kommer som en følge av at virksomheten har blitt oppkjøpt av OpenGate Capital.

Stuart Fox i Kongsberg Digital Finishing.

Denne organisasjonsendringen av Kongsberg PCS gir firmaet muligheten til å innovere og utvide virksomheten til nye markeder. –Dette er virkelig en spennende dag for alle i selskapet, sa Stuart Fox, president for Kongsberg PCS. –Siden 1965 har Kongsberg-navnet vært synonymt med innovasjon. Systemene våre har ført bransjen til å levere presisjon, pålitelighet og kvalitet gjennom syv tiår. Etter oppkjøpet av OpenGate Capital, vil vi nå fokusere på fremtiden vår, og neste generasjons innovasjon og vekst.

Kongsberg ble grunnlagt i 1965 og ble kjøpt av Esko (den gang Barco) i 1998. I desember 2020 avtalte Esko salget av Kongsberg til selskapet OpenGate Capital. Oppkjøpet inkluderer det opprinnelige forsknings- og utviklingsanlegget i Kongsberg i Norge, og produksjonsanlegget i Brno, Tsjekkia. Firmaet leverer avanserte digitale skjæreløsninger til emballasje-, skilt- og displaymarkeder over hele verden. Siden april 2021 er Kongsberg PCS nå en frittstående virksomhet, eid av OpenGate Capital – et investeringsselskap med hovedkontor i Los Angeles, California, med et europeisk kontor i Paris og investeringer på fem kontinenter.

Kongsbergs skjærebord C64 med rullmater.

–Dette er en mulighet for Kongsberg-teamet til å realisere sine ambisjoner, og til å utforske nye markeder, sier Fox videre. –Vi vil utvikle strategiske tiltak for å videreinnovere våre løsninger for digital etterbehandling av maskinvare og programvare, samt utvide Kongsberg-merket utover emballasjebransjen, fortsetter han. Firmaet har rundt 400 ansatte, og mange av disse har vært ansatt i Kongsberg i mer enn 30 år.

–Salg, service, forbruksvarer og reservedeler vil fortsette som vanlig, legger Fox til. –Kunder vil motta samme servicenivå under overgangen, og de kan se frem til virksomheten som vanlig gjennom 2021. Vi vil fortsette å investere i bordteknologien vår, og de neste månedene vil vi vise frem den siste utviklingen med våre automatiseringsløsninger, avslutter Fox.

Les videre

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.
bob-summa

Siste nytt

GV Reklame tar sats – kjøper Sats & Trykk

Fra 1. juni 2024 vil to Verdalsselskaper bli et når GV Reklame kjøper Sats & Trykk, og to ansatte fra Sats & Trykk flytter inn i lokalene i Venusvegen.
Sats Trykk

18 tips til hva du kan se på Drupa

Vår reporter var på plass på forhåndspresentasjonen av en del av utstillerne på årets Drupa, og fikk notert seg en del av det som blir å se og teste på de forskjellige standene.
Kollage 18 tips

Marabu støttet sine leverandører under Fespa

Marabu hadde ingen egen stand på årets Fespamesse, men var der for å hjelpe sine leverandører. Sign & Print fulgte Victor Bildsten, digital salgssjef i Marabu Skandinavia, på en omvisning i standene.
Vanguard-1-1024x683

Toppsjef forlater Heidelberg

Ludwin Monz har ifølge en pressemelding fra Heidelberg valgt å trekke seg fra sin stilling som administrerende direktør. Han blir erstattet av Jürgen Otto, som kommer med flere tiår med erfaring i bærekraftig styring av store industribedrifter, supplert med erfaring i turn-around management de siste årene.
Ludwin_monz