Kongsberg Digital Finishing blir frittstående virksomhet

Investering og utvidelse planlagt for tradisjonsrik merkevare. Kongsberg Digital Finishing går inn i en ny tid i dag (6. april), og forvandles til et frittstående selskap, Kongsberg Precision Cutting Systems (‘Kongsberg PCS’). Endringen kommer som en følge av at virksomheten har blitt oppkjøpt av OpenGate Capital.

Stuart Fox i Kongsberg Digital Finishing.

Denne organisasjonsendringen av Kongsberg PCS gir firmaet muligheten til å innovere og utvide virksomheten til nye markeder. –Dette er virkelig en spennende dag for alle i selskapet, sa Stuart Fox, president for Kongsberg PCS. –Siden 1965 har Kongsberg-navnet vært synonymt med innovasjon. Systemene våre har ført bransjen til å levere presisjon, pålitelighet og kvalitet gjennom syv tiår. Etter oppkjøpet av OpenGate Capital, vil vi nå fokusere på fremtiden vår, og neste generasjons innovasjon og vekst.

Kongsberg ble grunnlagt i 1965 og ble kjøpt av Esko (den gang Barco) i 1998. I desember 2020 avtalte Esko salget av Kongsberg til selskapet OpenGate Capital. Oppkjøpet inkluderer det opprinnelige forsknings- og utviklingsanlegget i Kongsberg i Norge, og produksjonsanlegget i Brno, Tsjekkia. Firmaet leverer avanserte digitale skjæreløsninger til emballasje-, skilt- og displaymarkeder over hele verden. Siden april 2021 er Kongsberg PCS nå en frittstående virksomhet, eid av OpenGate Capital – et investeringsselskap med hovedkontor i Los Angeles, California, med et europeisk kontor i Paris og investeringer på fem kontinenter.

Kongsbergs skjærebord C64 med rullmater.

–Dette er en mulighet for Kongsberg-teamet til å realisere sine ambisjoner, og til å utforske nye markeder, sier Fox videre. –Vi vil utvikle strategiske tiltak for å videreinnovere våre løsninger for digital etterbehandling av maskinvare og programvare, samt utvide Kongsberg-merket utover emballasjebransjen, fortsetter han. Firmaet har rundt 400 ansatte, og mange av disse har vært ansatt i Kongsberg i mer enn 30 år.

–Salg, service, forbruksvarer og reservedeler vil fortsette som vanlig, legger Fox til. –Kunder vil motta samme servicenivå under overgangen, og de kan se frem til virksomheten som vanlig gjennom 2021. Vi vil fortsette å investere i bordteknologien vår, og de neste månedene vil vi vise frem den siste utviklingen med våre automatiseringsløsninger, avslutter Fox.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: