Kongsberg Digital Finishing blir frittstående virksomhet

Investering og utvidelse planlagt for tradisjonsrik merkevare. Kongsberg Digital Finishing går inn i en ny tid i dag (6. april), og forvandles til et frittstående selskap, Kongsberg Precision Cutting Systems (‘Kongsberg PCS’). Endringen kommer som en følge av at virksomheten har blitt oppkjøpt av OpenGate Capital.

Stuart Fox i Kongsberg Digital Finishing.

Denne organisasjonsendringen av Kongsberg PCS gir firmaet muligheten til å innovere og utvide virksomheten til nye markeder. –Dette er virkelig en spennende dag for alle i selskapet, sa Stuart Fox, president for Kongsberg PCS. –Siden 1965 har Kongsberg-navnet vært synonymt med innovasjon. Systemene våre har ført bransjen til å levere presisjon, pålitelighet og kvalitet gjennom syv tiår. Etter oppkjøpet av OpenGate Capital, vil vi nå fokusere på fremtiden vår, og neste generasjons innovasjon og vekst.

Kongsberg ble grunnlagt i 1965 og ble kjøpt av Esko (den gang Barco) i 1998. I desember 2020 avtalte Esko salget av Kongsberg til selskapet OpenGate Capital. Oppkjøpet inkluderer det opprinnelige forsknings- og utviklingsanlegget i Kongsberg i Norge, og produksjonsanlegget i Brno, Tsjekkia. Firmaet leverer avanserte digitale skjæreløsninger til emballasje-, skilt- og displaymarkeder over hele verden. Siden april 2021 er Kongsberg PCS nå en frittstående virksomhet, eid av OpenGate Capital – et investeringsselskap med hovedkontor i Los Angeles, California, med et europeisk kontor i Paris og investeringer på fem kontinenter.

Kongsbergs skjærebord C64 med rullmater.

–Dette er en mulighet for Kongsberg-teamet til å realisere sine ambisjoner, og til å utforske nye markeder, sier Fox videre. –Vi vil utvikle strategiske tiltak for å videreinnovere våre løsninger for digital etterbehandling av maskinvare og programvare, samt utvide Kongsberg-merket utover emballasjebransjen, fortsetter han. Firmaet har rundt 400 ansatte, og mange av disse har vært ansatt i Kongsberg i mer enn 30 år.

–Salg, service, forbruksvarer og reservedeler vil fortsette som vanlig, legger Fox til. –Kunder vil motta samme servicenivå under overgangen, og de kan se frem til virksomheten som vanlig gjennom 2021. Vi vil fortsette å investere i bordteknologien vår, og de neste månedene vil vi vise frem den siste utviklingen med våre automatiseringsløsninger, avslutter Fox.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: