Ønsker å vise styrke på emballasjefronten

Etikettprinteren AccurioLabel 230 har mottatt en rekke produktivitets- og kvalitetsforbedringer siden forrige modell. Foto: Pressebilde

Konica Minolta er kanskje ikke et merke primært knyttet til emballasjeindustrien. Selskapet ønsker å endre på dette. En måte er å bli sett i en sammenheng som Packnorth, sier Mikael Pettersson, produktsjef Industrial Printing Norden.

– Mange i emballasje- og trykkbransjen mener at vi hovedsakelig er selger av kopimaskiner. Men vi har både maskiner og kunnskap å regne med når det gjelder emballasje, og det ønsker vi å vise, sier Mikael Pettersson.

Under messen Packnorth-messen vil Konica Minolta vise frem en rekke maskiner som kan være av interesse for emballasjeindustrien. Først og fremst presser den arkmatede inkjet-pressen AccurioJet KM-1 i 50/70 format.

– Det er en interessant maskin fordi den har mange emballasjeapplikasjoner. Den har UV-farger som er herdet med LED-teknologi, og den kan lage 3000 B2-utskrifter i timen, sier Mikael Pettersson.

Mikael Pettersson, produktsjef Industrial Printing Norden. Foto: Arkiv/Claes Nordström

Inkjet for voksende e-handelsmarked
Programmet inkluderer demonstrasjoner av flere inkjet-maskiner, nærmere bestemt startmodellen PKG-675i. En digital emballasjemaskin for bølgepapp og kartong med vannbasert blekk som klarer fra 0,15 til 15,8 millimeter tykkelse. En kompakt maskin som er tilpasset korte serier.

– Den er egnet for forhåndsstansede kartonger, for eksempel for utskrift av pizza-kartonger. Det er en perfekt maskin for selskaper som er aktive i den voksende e-handel, for å lage egne logoer på blant annet emballasje.

Etikettpresser og etterbehandling
Videre vises etikettpressen AccurioLabel 230, som har mottatt en rekke produktivitets- og kvalitetsforbedringer siden den siste modellen. En rull-til-rull-skriver for alle typer etikettmedier, unntatt varmefølsomme materialer. Maskinen støtter mediebredder på 250 og 330 millimeter med en rullediameter på opptil 620 millimeter.

Besøkende på Packnorth kan også delta i Konica Minoltas utvalg av etterbehandlingsmaskiner. Blant annet laserskjæreren Motion Cutter fra tyske The Media House som er tilgjengelig i to størrelser, 20 eller 23 tommer. Med dette er det mulig å lage alt fra toppstansede etiketter på ark til hyllekanter og emballasje. Når det gjelder foredling, vises også MGI JETvarnish 3D Web, som er rull-matet, og den arkmatede MGI JETvarnish 3D Evo. Begge lakkerer og delvis folierer.

«Begynner å vinne markedsandeler»
Mikael Pettersson sier at Konica Minolta har hatt en strategi for å gå inn i emballasjebransjen siden KM1 ble lansert i 2016 og den påfølgende JETvarnish-serien.

– Vi begynner å få markedsandeler i USA og i Sentral- og Sør-Europa, selv om det er tregt. Håpet er å få fart på utviklingen, ikke minst i Norden, sier Mikael Pettersson.

Mer informasjon og registrering for Packnorth finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: