Hastighet og fargespekter i fokus for Mimaki

Simon Nyman, produktsjef for print hos Signcom. Foto: Claes Nordström/Arkivbilde

Mimaki legger til to raske og fargesterke flatbed-printere med LED UV-teknologi i produktporteføljen sin. De nye modellene JFX600-2513 og JFX550-2513 er designet for høye hastigheter og høy produktivitet, ifølge produsenten.

De nye maskinene er blant annet utstyrt med betydelig flere skrivehoder enn forgjengerne. Dette gjør JFX600-2513 til over 300 prosent og JFX550-2513 over 150 prosent raskere enn tidligere modeller.

En seksfargers konfigurasjon skal gi mer livlige og intense farger, blant annet for å passe til skilting både innendørs og utendørs. Både JFX600-2513 og JFX550-2513 har en printbredde på opptil 2,5 ganger 1,3 meter og en tykkelse på 6 millimeter, noe som gjør dem kompatible med standard skiltproduksjon.

Direkte-til-substart-funksjoner muliggjør også utskrift på harpiks, tre, glass og metall. Videre kan begge modellene utføre flerlagsutskrift for strukturelle effekter for taktile applikasjoner og for dekorasjon.

De nye modellene kommer på markedet etter sommeren.

Høyere hastigheter og flere fargerom
De to nye modellene støtter også Mimakis MDL-kommando, som gjør det mulig å fjernstyre maskinen og integrere dem i en automatisert arbeidsflyt. De vil være tilgjengelige på markedet etter sommeren. Simon Nyman, produktsjef for print hos forhandleren Signcom håper at verden da vil begynne å gå tilbake til en mer normal tilstand igjen.

– Tenk hvilken kickstart med utskriftshastigheter på opptil 200 m2/t (JFX600-2513) og 100 m2/t (JFX550-2513), med henholdsvis 16 og 8 skrivehoder. Med høyere hastigheter og flere fargerom og mediealternativer åpner en ny verden av muligheter seg. Mimaki har nok en gang presset grensene for hva som er mulig, sier Simon Nyman i en pressemelding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: