Ricoh utfordrer med vannbasert inkjetpresse i B2-format

Ricoh mener at deres nye B2-presse vil lette overgangen fra offset til digital printing. Foto: Pressebilde

Ricoh presenterer sin første vannbaserte B2-inkjetpresse med dupleks-kapasitet. Den nye skriveren er utstyrt med ny blekk- og herdeteknologi og kan skrive ut på praktisk talt alle typer papir, inkludert bestrøkne offsetkvaliteter – uten bruk av primer.

Hemmeligholdet rundt den nye skriveren er enormt, og på Ricohs virtuelle pressearrangement fikk journalister bare lov til å bruke informasjon fra et produktark til sin videreformidling. Dette til tross for at mer informasjon og bilder dukket opp under arrangementet.

Ricoh lanserer Pro Z75 fordi de mener at B2-inkjetmarkedet er både stort og interessant, og at ingen andre har løst oppgaven med høy hastighet og stor mediefleksibilitet.

Format og kvaliteter
Ifølge produsenten bør B2-inkjetprinteren legge til rette for overgangen fra offset til digital. Formatet er i utgangspunktet B2 + (585 millimeter x 750 millimeter), men det kan skrives ut på ni forskjellige europeiske standard papirformater (fra A3 til B2 +) for å redusere sløseriet med spesialformater. Papiret mates via to papirmagasiner eller fra en valgfri pallemater.
Papirkvaliteter kan være inkjet-bestrøket og ubestrøket papir mellom 60-400 gram per kvadratmeter, og bestrøket offsetpapir mellom 73-400 gram per kvadratmeter.

4500 ark i timen
Opp til 300 gram per kvadratmeter, uansett papirkvalitet generelt, er hastigheten 4500 ark i timen. Ved dupleks kjøring reduseres farten til det halve. Opp til 400 gram per kvadratmeter er hastigheten henholdsvis 3000 og 1500 ark i timen. Hastigheten er oppnådd ved at Ricoh bygger på erfaringene sine innen digital utskrift, som bl.a. inkluderer en modifisering av skrivehodene fra VC 70000 og helt nye farge- og tørketeknikker. Den nyutviklede tørketeknologien forhindrer også at papiret krøller seg eller får skrukker under trykkprosessen. Dette gjelder spesielt det tynnere papiret.

Bildekvalitet
Pro Z75-skriveren har en oppløsning på 1200 x 1200 dpi, som også har variabel dråpestørrelse. Det gir maksimal bildekvalitet uavhengig av hastighet og media. Printeren har en spesiell utgang for testutskrifter, noe som betyr at brukeren ikke trenger å avbryte en jobbsekvens i en variabel utskrift.

Holdbarhet og service
Ricoh sier at maskinen er bygget med samme holdbarhet som en offsetpresse – i støpejern og med stålramme. Den skal kunne håndtere i gjennomsnitt 1,25 millioner B2-utskrifter per måned med toppbelastninger på opptil 2,6 millioner utskrifter per måned.
Printhodene er også bygget i rustfritt stål og Ricoh forventer at de fleste servicetjenester vil kunne håndteres på avstand eller av brukeren selv. Pro Z75 har en rekke automatiske servicerutiner innebygd for å holde produksjonstiden høy.

Tilgjengelighet
Alle som er interessert i en Ricoh Pro Z75, må være tålmodige. Skriveren forventes å delta i beta- og felttester sommeren 2021. Ricoh har som mål å gjøre skriveren kommersielt tilgjengelig i andre kvartal 2022.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: