Ricoh utfordrer med vannbasert inkjetpresse i B2-format

PUBLISERT: 6 mai 2021
OPPDATERT: 6 mai
Ricoh mener at deres nye B2-presse vil lette overgangen fra offset til digital printing. Foto: Pressebilde

Ricoh presenterer sin første vannbaserte B2-inkjetpresse med dupleks-kapasitet. Den nye skriveren er utstyrt med ny blekk- og herdeteknologi og kan skrive ut på praktisk talt alle typer papir, inkludert bestrøkne offsetkvaliteter – uten bruk av primer.

Hemmeligholdet rundt den nye skriveren er enormt, og på Ricohs virtuelle pressearrangement fikk journalister bare lov til å bruke informasjon fra et produktark til sin videreformidling. Dette til tross for at mer informasjon og bilder dukket opp under arrangementet.

Ricoh lanserer Pro Z75 fordi de mener at B2-inkjetmarkedet er både stort og interessant, og at ingen andre har løst oppgaven med høy hastighet og stor mediefleksibilitet.

Format og kvaliteter
Ifølge produsenten bør B2-inkjetprinteren legge til rette for overgangen fra offset til digital. Formatet er i utgangspunktet B2 + (585 millimeter x 750 millimeter), men det kan skrives ut på ni forskjellige europeiske standard papirformater (fra A3 til B2 +) for å redusere sløseriet med spesialformater. Papiret mates via to papirmagasiner eller fra en valgfri pallemater.
Papirkvaliteter kan være inkjet-bestrøket og ubestrøket papir mellom 60-400 gram per kvadratmeter, og bestrøket offsetpapir mellom 73-400 gram per kvadratmeter.

4500 ark i timen
Opp til 300 gram per kvadratmeter, uansett papirkvalitet generelt, er hastigheten 4500 ark i timen. Ved dupleks kjøring reduseres farten til det halve. Opp til 400 gram per kvadratmeter er hastigheten henholdsvis 3000 og 1500 ark i timen. Hastigheten er oppnådd ved at Ricoh bygger på erfaringene sine innen digital utskrift, som bl.a. inkluderer en modifisering av skrivehodene fra VC 70000 og helt nye farge- og tørketeknikker. Den nyutviklede tørketeknologien forhindrer også at papiret krøller seg eller får skrukker under trykkprosessen. Dette gjelder spesielt det tynnere papiret.

Bildekvalitet
Pro Z75-skriveren har en oppløsning på 1200 x 1200 dpi, som også har variabel dråpestørrelse. Det gir maksimal bildekvalitet uavhengig av hastighet og media. Printeren har en spesiell utgang for testutskrifter, noe som betyr at brukeren ikke trenger å avbryte en jobbsekvens i en variabel utskrift.

Holdbarhet og service
Ricoh sier at maskinen er bygget med samme holdbarhet som en offsetpresse – i støpejern og med stålramme. Den skal kunne håndtere i gjennomsnitt 1,25 millioner B2-utskrifter per måned med toppbelastninger på opptil 2,6 millioner utskrifter per måned.
Printhodene er også bygget i rustfritt stål og Ricoh forventer at de fleste servicetjenester vil kunne håndteres på avstand eller av brukeren selv. Pro Z75 har en rekke automatiske servicerutiner innebygd for å holde produksjonstiden høy.

Tilgjengelighet
Alle som er interessert i en Ricoh Pro Z75, må være tålmodige. Skriveren forventes å delta i beta- og felttester sommeren 2021. Ricoh har som mål å gjøre skriveren kommersielt tilgjengelig i andre kvartal 2022.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1