470 g/m2 med nye Ricoh Pro C9200 Graphic Art Edition

RICOH har nå det bredeste spekteret av konfigurasjoner for etterbehandling. Dette ved samarbeid med tredjepartsleverandører som GBC, Bourg, BDT Print media, Duplo og Plockmatic.

Den nye versjonen av Ricoh Pro C9200-serien inneholder et vell av oppgraderinger og nye teknologier. De vil hjelpe brukerne med en enda mer fleksibel og stabil produksjon samt ikke minst redusere mengden av makulatur.

470 g/m2 uten å miste farten
C9210 produserer med en hastighet på 135 A4-sider i minuttet. Det største fremskrittet på mediesiden er imidlertid det øke medieutvalget, hvor man spesielt legger merke til økningen av vekt på arkene. Der hvor de tidligere maskinene kunne håndtere papir på opp til 400 gram/m2 kan den nye serien klare 470 gram/m2, uten at dette skal gå ut over hastigheten.

Mer offsetlignende kvalitet
2 nyutviklede teknologier gir en kvalitet som kan sammenlignes med offset, med livaktige farger, glidende overganger og fine linjer, skriver Ricoh i deres pressemeddelelse. En del av kvaliteten kommer fra det fine tonerlaget, som reduserer glans, samt et nyutviklet transfer-belte, som sikrer et flott, matt uttrykk i printet – noe som er meget etterspurt i industrien.

Ny on-the-fly fargeteknologi
Den største nyheten er likevel de nye funksjonene som inkluderer et automatisk integrert kalibreringssystem kalt Auto Color Diagnosis, (ACD) som opprettholder fargekonsistens og stabilitet.

Som det fremgår av illustrasjonen over, er starten på trykkprosessen den samme prosessen som brukes i dag. Operatøren sender utskriftsjobben fra datamaskinen til DFE (Digital Front End), og DFE vil deretter «rippe» bildet.

De behandlede dataene blir printet og samtidig lagres fargeinformasjonen i ACD (Auto Color Diagnosis Unit). ACD bruker deretter disse referansedataene til å kontrollere hvert utskrevne ark og oppdage eventuelle fargeendringer. Hvis det oppdages fargeforandring eller feil, rapporterer ACD-enheten dette tilbake til printeren, og den automatiske justeringen implementeres «på farten» i den aktuelle utskriftsjobben.

Teknologien er patentert av RICOH, noe som gjør RICOH til de eneste leverandørene i bransjen som kan korrigere det faktiske fargeinnholdet i utskriftsjobben. I motsetning til de fleste eksisterende teknologier som justerer mengden farge via en fargeskala som er trykt utenfor beskjæringen på arket.

Størst utvalg i etterbehandling
Den siste nye oppgraderingen til Ricoh Pro C9210-serien finnes i etterbehandlingsdelen. RICOH har nå det bredeste spekteret av konfigurasjoner. Dette brede sortimentet er sikret i samarbeid med tredjepartsleverandører som GBC, Bourg, BDT Print media, Duplo og Plockmatic.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.