Den nye AccurioPress C7100-serien skal gi merverdi til trykkere

Den nye AccurioPress C7100 består av to modeller og er plassert i produsentens portefølje mellom AccurioPress C4080, systemet for enklere produksjon og flaggskipet AccurioPress C14000. Foto: Pressebilde

Konica Minolta introduserer en ny serie maskiner for mellomstore produksjonsvolumer – AccurioPress C7100. Ved bruk av mange automatiserings- og etterbehandlingsalternativer er det tonerbaserte arkmatede utskriftssystemet designet for å støtte leverandører av utskriftstjenester i å generere merverdi – både økonomisk og når det gjelder produktdesign.

German Sacristan, leder for On-Demand Printing-segmentet ved Keypoint Intelligence markedsundersøkelsesinstitutt, forklarte i forbindelse med Konica Minoltas digitale lanseringsevent hvorfor verdiskapende produkter spiller en så viktig rolle i dag.
– Hvis du bare selger basert på pris, vil du til slutt tape basert på pris, forklarte eksperten.

Keypoint Intelligence deler utskriftsmarkedet i tre hovedområder. På den ene siden er brukere av multifunksjonelle tonersystemer, for eksempel kopibutikker og byråer som bare produserer små utskriftsvolumer og derfor må akseptere høyere kostnader per side. Delvis mellomstore til store tjenesteleverandører – små og store trykkerier og hustrykkerier – som jobber med kraftigere, tonerbaserte produksjonsutskriftssystemer og er i mellomsjiktet både når det gjelder volum og kostnader.

German Sacristan, leder av On-Demand Printing-segmentet ved Keypoint Intelligence Market Research Institute. Foto: Keypoint Intelligence

Den tredje gruppen inkluderer de store trykkeriene – boktrykkerier, transaksjonstrykkerier og de store nettrykkeriene som bruker store inkjetsystemer og produserer store volumer til lavere kostnader per enhet.

I følge German Sacristan har disse brukergruppene ulike alternativer for å fortsette å fungere vellykket i markedet. Mens høytytende utstyr eller outsourcing av visse tjenester naturlig gir utviklingspotensial for de små, mener han at mellomstore til store trykkeriene kan hevde seg i markedet ved å generere merverdi.

Allround maskin i mellomsjiktet
Og det er nettopp i markedet for mellomstore produksjonsvolum at Konica Minolta nå plasserer sin nye serie maskiner. AccurioPress C7100-serien er etterfølgeren til AccurioPress C6100 og består av to modeller: AccurioPress C7100 med 100 A4-sider i full farge per minutt (53 SRA3 ark / min) og AccurioPress C7090 med 90 A4-sider per minutt (48 SRA3 ark / min) ). Den nye serien plasserer seg mellom AccurioPress C4080 for små utskriftsvolumer, presentert i desember, og flaggskipmodellen AccurioPress C14000/12000 for større opplag.

Produktsjef Karl Friedrich Edenhuizen demonstrerte det nye arkmatede fargeutskriftsystemet fra selskapets kundeopplevelsessenter i Langenhagen, Tyskland. Foto: skjermdump

De nye fargeutskriftsystemene bruker produsentens egen Simitri-V-toner, som også brukes i det høyt presterende systemet i AccurioPress-porteføljen og er ment å levere et matt utskriftsbilde på en rekke medier fra 52 til 400 gram per kvadratmeter. Ifølge produsenten er den miljøvennlig, smelter ved lavere temperaturer og støtter dermed lavere energiforbruk. Takket være de spesielt små fargepartiklene, som Karl Friedrich Edenhuizen, produktsjef hos Konica Minolta Business Solutions Europe, forklarte i en livestream-demonstrasjon fra Customer Experience Center i Langenhagen, kan også preget og strukturert papir skrives ut i høy kvalitet. Utskriftsoppløsningen er spesifisert som 2400 x 3600 dpi.

Tre papirkassetter
Mer enn 15 000 ark kan lagres i tre papirkassetter for så uavbrutt produksjon som mulig, og papirfukting kan også integreres som et alternativ, forklarte Edenhuizen. Lisa Salerno var til stede på lanseringsarrangementet, fra Konica Minoltas amerikanske demosenter.

Den nye AccurioPress C7100 kan ikke bare skrive ut standardark opp til SRA3-format, men også bannerformat: opptil 330,2 x 900 mm i automatisk dupleks og 330,2 x 1300 mm i simpleks. Via den integrerte PF-812 (papirmaterenhet) kan den også brukes til å legge inn i konvolutter.

De nye arkmatede utskriftssystemene kan utstyres med en rekke automatiseringsfunksjoner. IM-101 mediesensoren er tilgjengelig som et tillegg, og det samme er IQ-501 kvalitetssikringsenhet. Integrert densitetsbalansejustering, densitetskontroll og justering, registerjustering på for- og bakside, sanntids fargejustering og oppretting av egne profiler er noen av enhetens funksjoner.

Flere muligheter for etterbehandling
AccurioPress C7100-serien har mange muligheter for innebygd etterbehandling og støtter også et bredt spekter av produkter: I tillegg til brosjyreproduksjon, klassisk stifting, limbinding og trådbinding, er andre moduler også tilgjengelige. For å nevne en, er det skjæreutstyret TU-501 som tilbyr firkantet trimming og kan også rille og perforere. Modulen ble først introdusert med AccurioPress C14000 og tilbyr ikke bare de klassiske funksjonene for DM og lange ark, men også kuttealternativer for visittkort.

Visittkort samles i et eget kammer. Foto: Skjermdump

Når det gjelder styringen av de nye arkmatede utskriftssystemene, sier produktsjef Lisa Salerno at EFI, Creo og Konica Minoltas frontend-løsninger er tilgjengelige å velge mellom.

– Konica Minolta har gjort det til sin oppgave å støtte transformasjonen av kundenes selskaper etter deres respektive sektor og bransje, forutse potensielle utfordringer og utvikle løsninger sammen. Vi hjelper dem med å tenke problemfritt, oppsummerte Edoardo Cotichini, Senior Manager Professional Print for Konica Minolta Business Solutions Europe, og la til:

– Vi prøver å gjøre det så enkelt som mulig for kundene våre. Men ikke så lett for konkurrentene våre.

Tekst: Judith Grajewski, oversettelse: Roger Stormo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: