Den nye AccurioPress C7100-serien skal gi merverdi til trykkere

PUBLISERT: 30 juni 2021
OPPDATERT: 30 juni
Den nye AccurioPress C7100 består av to modeller og er plassert i produsentens portefølje mellom AccurioPress C4080, systemet for enklere produksjon og flaggskipet AccurioPress C14000. Foto: Pressebilde

Konica Minolta introduserer en ny serie maskiner for mellomstore produksjonsvolumer – AccurioPress C7100. Ved bruk av mange automatiserings- og etterbehandlingsalternativer er det tonerbaserte arkmatede utskriftssystemet designet for å støtte leverandører av utskriftstjenester i å generere merverdi – både økonomisk og når det gjelder produktdesign.

German Sacristan, leder for On-Demand Printing-segmentet ved Keypoint Intelligence markedsundersøkelsesinstitutt, forklarte i forbindelse med Konica Minoltas digitale lanseringsevent hvorfor verdiskapende produkter spiller en så viktig rolle i dag.
– Hvis du bare selger basert på pris, vil du til slutt tape basert på pris, forklarte eksperten.

Keypoint Intelligence deler utskriftsmarkedet i tre hovedområder. På den ene siden er brukere av multifunksjonelle tonersystemer, for eksempel kopibutikker og byråer som bare produserer små utskriftsvolumer og derfor må akseptere høyere kostnader per side. Delvis mellomstore til store tjenesteleverandører – små og store trykkerier og hustrykkerier – som jobber med kraftigere, tonerbaserte produksjonsutskriftssystemer og er i mellomsjiktet både når det gjelder volum og kostnader.

German Sacristan, leder av On-Demand Printing-segmentet ved Keypoint Intelligence Market Research Institute. Foto: Keypoint Intelligence

Den tredje gruppen inkluderer de store trykkeriene – boktrykkerier, transaksjonstrykkerier og de store nettrykkeriene som bruker store inkjetsystemer og produserer store volumer til lavere kostnader per enhet.

I følge German Sacristan har disse brukergruppene ulike alternativer for å fortsette å fungere vellykket i markedet. Mens høytytende utstyr eller outsourcing av visse tjenester naturlig gir utviklingspotensial for de små, mener han at mellomstore til store trykkeriene kan hevde seg i markedet ved å generere merverdi.

Allround maskin i mellomsjiktet
Og det er nettopp i markedet for mellomstore produksjonsvolum at Konica Minolta nå plasserer sin nye serie maskiner. AccurioPress C7100-serien er etterfølgeren til AccurioPress C6100 og består av to modeller: AccurioPress C7100 med 100 A4-sider i full farge per minutt (53 SRA3 ark / min) og AccurioPress C7090 med 90 A4-sider per minutt (48 SRA3 ark / min) ). Den nye serien plasserer seg mellom AccurioPress C4080 for små utskriftsvolumer, presentert i desember, og flaggskipmodellen AccurioPress C14000/12000 for større opplag.

Produktsjef Karl Friedrich Edenhuizen demonstrerte det nye arkmatede fargeutskriftsystemet fra selskapets kundeopplevelsessenter i Langenhagen, Tyskland. Foto: skjermdump

De nye fargeutskriftsystemene bruker produsentens egen Simitri-V-toner, som også brukes i det høyt presterende systemet i AccurioPress-porteføljen og er ment å levere et matt utskriftsbilde på en rekke medier fra 52 til 400 gram per kvadratmeter. Ifølge produsenten er den miljøvennlig, smelter ved lavere temperaturer og støtter dermed lavere energiforbruk. Takket være de spesielt små fargepartiklene, som Karl Friedrich Edenhuizen, produktsjef hos Konica Minolta Business Solutions Europe, forklarte i en livestream-demonstrasjon fra Customer Experience Center i Langenhagen, kan også preget og strukturert papir skrives ut i høy kvalitet. Utskriftsoppløsningen er spesifisert som 2400 x 3600 dpi.

Tre papirkassetter
Mer enn 15 000 ark kan lagres i tre papirkassetter for så uavbrutt produksjon som mulig, og papirfukting kan også integreres som et alternativ, forklarte Edenhuizen. Lisa Salerno var til stede på lanseringsarrangementet, fra Konica Minoltas amerikanske demosenter.

Den nye AccurioPress C7100 kan ikke bare skrive ut standardark opp til SRA3-format, men også bannerformat: opptil 330,2 x 900 mm i automatisk dupleks og 330,2 x 1300 mm i simpleks. Via den integrerte PF-812 (papirmaterenhet) kan den også brukes til å legge inn i konvolutter.

De nye arkmatede utskriftssystemene kan utstyres med en rekke automatiseringsfunksjoner. IM-101 mediesensoren er tilgjengelig som et tillegg, og det samme er IQ-501 kvalitetssikringsenhet. Integrert densitetsbalansejustering, densitetskontroll og justering, registerjustering på for- og bakside, sanntids fargejustering og oppretting av egne profiler er noen av enhetens funksjoner.

Flere muligheter for etterbehandling
AccurioPress C7100-serien har mange muligheter for innebygd etterbehandling og støtter også et bredt spekter av produkter: I tillegg til brosjyreproduksjon, klassisk stifting, limbinding og trådbinding, er andre moduler også tilgjengelige. For å nevne en, er det skjæreutstyret TU-501 som tilbyr firkantet trimming og kan også rille og perforere. Modulen ble først introdusert med AccurioPress C14000 og tilbyr ikke bare de klassiske funksjonene for DM og lange ark, men også kuttealternativer for visittkort.

Visittkort samles i et eget kammer. Foto: Skjermdump

Når det gjelder styringen av de nye arkmatede utskriftssystemene, sier produktsjef Lisa Salerno at EFI, Creo og Konica Minoltas frontend-løsninger er tilgjengelige å velge mellom.

– Konica Minolta har gjort det til sin oppgave å støtte transformasjonen av kundenes selskaper etter deres respektive sektor og bransje, forutse potensielle utfordringer og utvikle løsninger sammen. Vi hjelper dem med å tenke problemfritt, oppsummerte Edoardo Cotichini, Senior Manager Professional Print for Konica Minolta Business Solutions Europe, og la til:

– Vi prøver å gjøre det så enkelt som mulig for kundene våre. Men ikke så lett for konkurrentene våre.

Tekst: Judith Grajewski, oversettelse: Roger Stormo

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324