Canon gjør opp status for første år med Varioprint iX-serien

Den arkmatede blekkpressen i Canons varioPRINT iX-serie har etablert seg raskt i det grafiske markedet det første året, heter det i en pressemelding fra Canon. Illustrasjon: Canon marked

Canons varioPRINT iX-serie med arkmatede blekkpresser ble lansert i april 2020 og har etablert seg raskt i det grafiske markedet, ifølge selskapet. Gjennom det siste året har særlig kommersielle trykkerier installert trykkpressen for å fremme vekst. Hele 70 prosent av brukerne er kommersielle trykkerier og nettbaserte trykkerivirksomheter som produserer vanlige tykksaker som blant annet brosjyrer, gratulasjonskort, flyveblader, postkort og bøker. Med over 100 solgte enheter det første året har varioPRINT iX etablert seg som en suksess på verdensbasis, fastslår Canon.

Canon har fått nye kunder takket være denne printerserien. Ifølge selskapet har over 40% av varioPRINT iX-brukerne ikke tidligere hatt Canon-utstyr. Disse har installert pressen som supplement til annen teknologi eller for å flytte produksjonsvolumer fra offset og flytende toner til blekkbasert digitaltrykk. Stilt overfor mindre opplag, høyere kostnader, krevende tidsfrister og diversifisering av produkttilbudet, opplever trykkerier et konstant press for å produsere raskere. I tillegg rapporterer mange at de må inngå kompromisser fordi den eksisterende teknologien i virksomheten ikke klarer å levere på både produktivitet og kvalitet. Canons mål med varioPRINT iX-serien er å kunne tilby en løsning som leverer førsteklasses bildekvalitet på et stort utvalg utskriftsmedier på en kostnadseffektiv måte og samtidig har høy produktivitet, kort produksjonstid og bedre oppetid.

Pressens produksjonskvalitet er også vurdert av Fogra og har FOGRA51-sertifisering i henhold til spesifikasjonen Process Standard Digital (PSD) Print Check. Kundene kan derfor være sikre på at teknologien de har, leverer høyeste nivå av fargegjengivelse, fargesamsvar, utskriftsoppløsning, detaljskarphet og trykkstabilitet.

Overgang til blekkpresse
Etter installeringen av varioPRINT iX2100-pressen har det sveitsiske trykkeriet Printmedien Ennetsee AG flyttet hele offset-produksjonen og eieren Roman Nussbaumer sier at «offset er et tilbakelagt stadium for vår del, nå er det blekkbasert trykk som gjelder».

Roman Nussbaumer trekker frem at trykkeriet takket være iX2100 har kunnet fjerne flere trinn i trykkeprosessen og har økt produktiviteten. –Med varioPRINT iX-serien fra Canon kan vi produsere produkter til rett tid. Vi er dessuten mer effektive og kan tilpasse oss markedet raskere. Med blekkpressen kan alt gjøres i ett trinn. Det vi tidligere brukte seks–syv timer på å produsere med offset, bruker vi nå to–tre timer på. Samtidig er kvalitetssikring innebygd i systemet og vi unngår feil i opplagene.

Installasjonen har også brakt Printmedien Ennetsee AG oppdrag de ellers ville ha gått glipp av. –Kun en måned etter at det nye systemet var på plass, skaffet vi oss oppdrag som vi ikke ville fått med offset-trykking. Pressen er enkel å betjene, og du kan være trygg på at det endelige produktet blir bra. Tester vi har gjort, viser at trykkvaliteten er like god, om ikke bedre, enn offset-trykk. Det produksjonsoppsettet vi har nå gjør oss mer konkurransedyktige, også internasjonalt, og vi har fått bestillinger som tidligere ble produsert utenlands, sier Nussbaumer.

Også det britiske trykkeriet Severn Print utvidet maskinparken med en varioPRINT iX2100, dette i august 2020. De investerte også i en løsning for automatisk innbinding. Severn kjører varioPRINT iX2100-pressen ved siden av en VarioPrint i300 og en ColorStream 3900-presse med kontinuerlig mating og har økt kapasiteten med 75–80 prosent siden installasjonen.

–Canon er i fremste rekke når det gjelder blekkbasert utskrift, og den nye varioPRINT iX-serien har etablert en ny standard for dette, sier Mark Allington, administrerende direktør og eier av Severnsier. –Pressen leverer eksepsjonell kvalitet som kan måle seg med offset-, toner- og flytende tonerteknologier, samt høyeste nivå av oppetid og pålitelighet uten at det går på akkord med kostnadene. Dette gir oss mulighet til å tilby kundene flere alternativer, blant annet muligheten til å trykke på et større utvalg av medier fra ubestrøket papir på 60 g/m2 til bestrøket papir på 350 g/m2. Det gir oss også muligheten til å utvide kundebasen vår ytterligere i fremtiden, både i Storbritannia og internasjonalt, avslutter Allington.

Hayco Van Gaal, Vice President Sales and Service, Commercial Printing EMEA, Canon Europa sier at de er glade for den positive mottakelsen varioPRINT iX-serien har fått i det globale trykkmarkedet. –Da vi presenterte pressen i fjor, ønsket vi å tilby trykkerier en løsning som leverer høy kvalitet uten at det går på bekostning av produktivitet eller medieutvalg. Det er derfor svært motiverende å få tilbakemelding fra brukerne som bekrefter at pressen leverer på alle områder og gir dem mulighet til å overgå kundenes forventninger, ta på seg nye oppdrag og utvide virksomheten, sier Van Gaal.

Som en bekreftelse på varioPRINT iX-seriens suksess i markedet ble den tildelt en EDP-utmerkelse for ledende teknologi innen produksjonsutskrift i Keypoint Intelligence Outstanding Innovation Awards, der dommerne trakk frem at varioPRINT iX-serien er «den første blekkbaserte trykkpressen som faktisk støtter ulike formater og tykkelser av bestrøket og ubestrøket papir.»

Du finner mer informasjon om varioPRINT iX-serien på Canon.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh ser man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: