Kongsberg kjøper MultiCam

Stuart Fox (t.v.), president for Kongsberg PCS og David Morse, administrerende direktør i MultiCam. Foto: Pressebilder

Skjærebord-produsent Kongsberg Precision Cutting Systems (Kongsberg PCS) har kunngjort kjøpet av MultiCam, Inc., en amerikansk produsent og distributør av CNC -skjæremaskiner (Computer Numerical Control) og digitale etterbehandlingsprosesser. Med oppkjøpet av MultiCam, som inkluderer virksomheten i USA og salgskontorer i Canada og Tyskland, utvider Kongsberg PCS sin markedsrekkevidde og kundebase over hele Nord -Amerika og Europa, og styrker sin stilling i etterbehandlingsmarkedet.

Nyheten om oppkjøpet kommer bare fem måneder etter at Kongsberg PCS ble etablert som en frittstående virksomhet etter å ha blitt kjøpt opp av OpenGate Capital. OpenGate Capitals partner, Julien Lagrèze sa: «Vi innså viktigheten av digitalisering for denne virksomheten og utviklet en investeringsoppgave som inkluderer veksten av Kongsberg PCS gjennom innovasjon og tilleggsinvesteringer. Med denne strategiske kombinasjonen får Kongsberg PCS større skala og utvider rekkevidden til en bredere, global kundebase med nye produkter og tjenester.»

Stuart Fox, president for Kongsberg PCS uttaler: «Dette er en monumental dag for Kongsberg og MultiCam. Våre virksomheter som kommer sammen for å drive best-in-class skjære- og etterbehandlingsprosesser, vil gi en enorm fordel for vår globale kundebase. Etter at avtalen er fullført, er jeg nå spent på å begynne å integrere virksomhetene våre og utforske nye markeder.»

Varemerket ivaretas
Selskapet vil fortsette å operere under MultiCam -navnet i Kongsberg Precision Cutting Systems, og MultiCams adm dir David J Morse blir medlem av Kongsberg PCSs øverste ledelse og fortsetter å lede MultiCam -virksomheten. MultiCam ble grunnlagt i 1989 og leverer innovative, CNC-skjæreløsninger for en rekke bransjer og bruksområder, alt fra skiltfremstilling til digital etterbehandling, romfart og bilindustri, metallark og stålplater, hardtre til produksjon av skap, termoforming og plastproduksjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh ser man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: