Kongsberg kjøper MultiCam

PUBLISERT: 23 august 2021
OPPDATERT: 23 august
Stuart Fox (t.v.), president for Kongsberg PCS og David Morse, administrerende direktør i MultiCam. Foto: Pressebilder

Skjærebord-produsent Kongsberg Precision Cutting Systems (Kongsberg PCS) har kunngjort kjøpet av MultiCam, Inc., en amerikansk produsent og distributør av CNC -skjæremaskiner (Computer Numerical Control) og digitale etterbehandlingsprosesser. Med oppkjøpet av MultiCam, som inkluderer virksomheten i USA og salgskontorer i Canada og Tyskland, utvider Kongsberg PCS sin markedsrekkevidde og kundebase over hele Nord -Amerika og Europa, og styrker sin stilling i etterbehandlingsmarkedet.

Nyheten om oppkjøpet kommer bare fem måneder etter at Kongsberg PCS ble etablert som en frittstående virksomhet etter å ha blitt kjøpt opp av OpenGate Capital. OpenGate Capitals partner, Julien Lagrèze sa: «Vi innså viktigheten av digitalisering for denne virksomheten og utviklet en investeringsoppgave som inkluderer veksten av Kongsberg PCS gjennom innovasjon og tilleggsinvesteringer. Med denne strategiske kombinasjonen får Kongsberg PCS større skala og utvider rekkevidden til en bredere, global kundebase med nye produkter og tjenester.»

Stuart Fox, president for Kongsberg PCS uttaler: «Dette er en monumental dag for Kongsberg og MultiCam. Våre virksomheter som kommer sammen for å drive best-in-class skjære- og etterbehandlingsprosesser, vil gi en enorm fordel for vår globale kundebase. Etter at avtalen er fullført, er jeg nå spent på å begynne å integrere virksomhetene våre og utforske nye markeder.»

Varemerket ivaretas
Selskapet vil fortsette å operere under MultiCam -navnet i Kongsberg Precision Cutting Systems, og MultiCams adm dir David J Morse blir medlem av Kongsberg PCSs øverste ledelse og fortsetter å lede MultiCam -virksomheten. MultiCam ble grunnlagt i 1989 og leverer innovative, CNC-skjæreløsninger for en rekke bransjer og bruksområder, alt fra skiltfremstilling til digital etterbehandling, romfart og bilindustri, metallark og stålplater, hardtre til produksjon av skap, termoforming og plastproduksjon.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324