Eika Alliansen inngår Canon-avtale til drøye 50 millioner

PUBLISERT: 26 august 2021
OPPDATERT: 26 august
Fra venstre Thomas Nilsen hos Canon og Bent Hansen hos Eika Alliansen.

Rammeavtalen mellom Eika Alliansen og Canon går over seks år og har en verdi på over 50 millioner kroner. I tillegg til skyløsninger og løsninger for print, skal Canon levere forretningskritisk løsning for skanning av såkalt spama og andre bankdokumenter direkte inn i Eikas arkivsystem.

Eika Alliansen består av over 50 lokale banker i Norge – og banken henvender seg både til privat- og bedriftsmarkedet.

Bent Hansen, Head of Infrastructure & Operations i Eika Gruppen, sier at avtalen med Canon underbygger Eika Alliansens enhetsstrategi.

– Eika Alliansen stiller klare forventninger til løsninger som sikrer kostnadseffektivisering, samt sikker og stabil drift. Vi er avhengige av å ta i bruk standardiserte løsninger, som i størst mulig grad er satt opp i et enhetlig økosystem og som gir oss det nødvendige mulighetsrommet og den fleksibiliteten vi er avhengig av for å gi de ansatte i Eika en effektiv arbeidshverdag, sier Bent Hansen i Eika Gruppen.

Kim Henriksen i Canon er fornøyd med å ha fått på plass en avtale med Eika Gruppen.

– Vi er stolte og ydmyke over at vi sammen med Eika skal bidra til å videreutvikle Eika Alliansens dokument- og digitaliseringsprosess, sier Kim Henriksen, direktør for Canon Norges storkunde-satsing.

Canon Norge har utviklet en smart-løsning innen bank og forsikring, som skal effektivisere Eika Alliansen sine dokumentprosesser. I tillegg til den nye rammeavtalen med Eika Gruppen, har Canon Norge allerede implementert en slik løsningen hos flere andre bank og forsikringskunder.

– Vi har over en lengre periode gjennomført en POC «Proof of Concept» hvor begge parter har jobbet sammen mot et felles mål. I tillegg til vår teknologiske plattform må jeg få berømme begge teamene som har bistått i å designe løsningen. Det har vært fantastisk å kunne hente frem slik spisskompetanse både internt hos oss, men ikke minst hos Eika, noe som vil bidra til bedre lønnsomhet for kunden, sier Thomas Nilsen, forretningsutvikler hos Canon Norge.

 

Les videre

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Utvider serviceteamet og satser på maskinvarer

Spandex ønsker å bygge og videreutvikle sin satsing på maskinvarer og service. Av den grunn har de ansatt to nye medarbeidere til serviceteamet sitt. I tillegg begynner en ny salgssjef i oktober, og 9. november inviterer de til åpent hus i Larvik.
Serviceteam

Plockmatic ansetter ny Vice President for Group marketing

Plockmatic Group utnevner John Elliot som visepresident for konsernmarkedsføring.
– Jeg ser frem til å bidra til selskapets globale ekspansjon.
John-Elliott-web-1024x683

Han er Canons nye produktsjef

Ola Fors byttet fra  forsvaret til å bli produktsjef for Canon Svenska. – Jeg har savnet den kommersielle drivkraften, sier han om sin nye rolle, som han startet i januar.
Ola_Fors_Canon-1024x683

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo