Nyutviklede avleggertårn fra Horizon

PUBLISERT: 26 august 2021
OPPDATERT: 26 august
Stichliner Mark III med avlegger-tårn

Det siste utviklingstrinnet i StitchLiner-produktfamilien fra Horizon er Mark III -modellen. Det allerede anerkjente helautomatiske heftemakeren for industrielle produksjoner har satt nye standarder innen brosjyreproduksjon når det gjelder presisjon, automatisering og ikke minst produktivitet.

Senest har Horizon gjennomgått en grundig overhaling av avleggertårnene for heftemakeren. Blant annet har dette resultert i en individuell og forbedret lufttilførsel på alle stasjoner (både foran og bak), slik at den nye VAC-L600H enkelt kan samle opp selv kritiske ark og formater.

VAC-L600H har seks opptakerstasjoner, hver tar opp ark i størrelse opptil 610 mm. For å kunne plassere de store arkene trygt og komfortabelt, har også geometrien og det fysiske utseendet til stasjonene blitt optimalisert og styrket.

– I opptaksmodus kan VAC-L600H håndtere opptil 9.900 sett i timen. I kombinasjon med StitchLiner Mark III er opptil 6000 A4-volumbrosjyrer eller 5.300 A4-brosjyrer i tverrformat en realistisk output i timen. Den svært produktive non-stop-driften er muliggjort av det integrerte to-syklusprogrammet. Opptil ca. 144-siders brosjyrer kan produseres helautomatisk med 6 tårn, sier Frank Mailind fra Horizon Denmark.

Med den integrerte digitale funksjonen fungerer VAC-L600H også som en digital avlegger. Dette gjør det også mulig å registrere og behandle sekvensielt trykte ark i hele sett eller brosjyrer. Dermed er heftemakeren utstyrt for hybridproduksjoner fra både offsettrykk og digitaltrykk.

Videre nyter operatøren godt av et markant redusert støynivå. Positivt for utviklingen av driftskostnadene er også energiforbruket, som er redusert merkbart (30%) til 1,6 kWh/tårn.

Les videre

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324