Feriemodus utsatt til neste år

Sommeren har vært blant de fineste i Agder, med godvær og båtliv langs kysten. Hos ATL Grafisk i Arendal har de derimot vært mer på jobb enn i skjærgården. Likevel smiler de som aldri før.

“Kaosproduksjon” til Arendalsuka
Vi skritter over kasser med utstyr, verktøy og materialer, for i de nye lokalene til ATL Grafisk er ikke flyttesjauen over ennå. Mesaninen er fremdeles under bygging, kaffetrakteren har en høyst midlertidig plassering og en imagePRESS C165 er modulbasert i mer enn én betydning av ordet. Men midt i “kaoset” jobber fire nyinstallerte produksjonsmaskiner for fullt. Daglig leder Kurt Kløvfjell forteller at bedriftens nye Canon Arizona 2360GTF flatbedplotter, Colorado UVgel-printer, Zundt skjærebord og imagePRESS 10010VP ble satt i produksjon nesten før medarbeiderne fikk plassert skrivebordene, noe som var avgjørende for at bedriften også denne gangen fikk levert alle oppdragene til det høyprofilerte arrangementet “Arendalsuka”. Og det til tross for at arrangementet falt sammen med selskapets største flyttesjau siden starten i 1872.

Zund skjærebord, Arizona 2360GTF, Colorado, ingen tvil om at ATL Grafisk går spennende storformatproduksjon i møte.

Full oppgradering på storformat og arktrykk
Både medarbeidere og nye Canon-løsninger har levert for fullt i sommervarmen, forsikrer Kurt, og legger til at de benyttet anledningen til å oppgradere så godt som hele utstyrsparken da de likevel skulle gjennomføre en omfattende flytteprosess. – Gode erfaringer med Canon gjennom mange år spilte selvsagt en rolle for at vi gikk for fullt Canon-sortiment, dessuten var Canon fleksible med hensyn til utstyrsskifte og eksisterende leasingavtaler, forteller leder og medeier Kurt, som sammen med fire andre medarbeidere viderefører arven etter tradisjonsrike Tvedestrands boktrykkeri. I den nye produksjonshallen er det lyst og fint, høyt under taket og det blir god plass til både medarbeidere og produksjonsmaskiner. Hva blir de viktigste forskjellene i det daglige, Kurt?

– Med stor kjøreport og alt samlet på ett plan blir både produksjon og logistikk enklere, og det blir bedre plass til storformatproduksjonen som krever en del plass. I tillegg kan vi utføre flere typer oppdrag i eget hus med nytt produksjonsutstyr, vi får mer automatisert produksjon og kan levere både raskere og med høyere kvalitet. Kombinasjonen av Arizona og automatisk skjærebord gir oss fordeler innenfor alle typer skilt og storformat, og Colorado er jo allerede kjent for rull-til-rull-produksjon nærmest uten tilsyn. Det gjør at vi blant annet vil satse mer mot produksjon av etiketter og klistremerker, svarer daglig leder hos ATL Grafisk.

Med nye lokaler og ny maskinpark er ATL Grafisk rustet for vekst de nærmeste årene. Gabrielle Patella (nærmest) og Kurt Kløvfjell gleder seg også til mer ferie neste sommer.

Oversikt fra mesaninen
Vi har beveget oss opp på den nybygde mesaninen sammen med Kurt Kløvfjell. Han legger ikke skjul på at det har vært en travel sommer med mange baller i lufta, med stor oppdragsmengde både før og under Arendalsuka i august som den aller mest travle perioden. Neste sommer håper vi det blir litt roligere, sier han med et smil som ikke kan skjule at han gleder seg til tiden fremover.

– Vi ser allerede nye forretningsmuligheter dukke opp, ikke minst innenfor skilt, etiketter, foto og andre spennende områder, og vi er for eksempel i dialog med Sølvkroken om å produsere små slukesker i mindre opplag. Med nye maskiner og automatisk skjærebord kan vi tenke nytt sammen med kundene, og på den måten tilføre dem merverdi. Mulighetene er mange, nå har vi gjennomført et stort løft for å være rustet for vekst og nye oppdrag i neste femårsperiode. Med nyeste Canon-teknologi er det bare å heise seil og få full fart på skuta, sier Kurt Kløvfjell hos ATL Grafisk i Arendal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe i Oslo. Hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh se man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: