Heidelberg lanserer hybridpresse for emballasje og vanlig produksjon

PUBLISERT: 16 september 2021
OPPDATERT: 16 september
Heidelbergs siste maskinnyhet er trykkpressen Speedmaster CX104. Foto: Pressefoto

Heidelberg kobler et stadig sterkere grep om offset-markedet. Et marked som ikke forventes å krympe, ettersom emballasjesiden sjenerøst kompenserer for en redusert etterspørsel etter offset-trykte brosjyrer og kataloger.

Den nye trykkpressen CX104, som ble presentert i sommer, er en hybrid som er egnet for både emballasjetrykk, spesielt etiketter, og mer tradisjonell grafisk produksjon. Den viser hvordan Heidelberg ser at trykkpressene må være mer fleksible og i stand til å utføre mange forskjellige oppgaver.

Sterkt reduserte inntakstider
Den kanskje største nyheten med den nye pressen er hvor raskt fargeverkene kan byttes ut. I løpet av de siste 20 årene har vi vært i stand til å følge hvordan automatisering med bytte av trykkplater har gjort at tiden som trykket står stille mellom jobbendringene har gått ned fra en time til noen få minutter.


Lars Lindberg sier at Heidelberg med hybridpressen CX104 kan skrive ut fra det tynneste papiret opp til papp – og med opptil 75 prosent reduksjon av inntakstiden på fargeverkene. Foto: Pressefoto

Imidlertid har de raske jobbendringene gjeldt for selve offsetdelen. Det har fortsatt tatt betydelig lengre tid hvis fargeverkene skulle byttes ut med nye anilox-valser, tilpasset et annet materiale eller for at fargen skal påføres partielt – og da på forskjellige steder i de ulike jobbene.

Med CX104 har Heidelberg fokusert på nettopp det. Lars Lindberg, som er salgssjef i Heidelberg i Sverige og Danmark, anslår at inntakstiden kan reduseres med såpass mye som 75 prosent. – Vi har laget en helt ny ergonomisk fargeenhet med nye anilox -valser som er basert på alle våre erfaringer med de forskjellige pressekonstruksjonene. Det er viktig å kunne jobbe fleksibelt med farger og det er en foredling av trykkarket som blir mer og mer vanlig, nesten standard, sier Lars Lindberg.

Produksjon i flere land
CX104 er den første avanserte Heidelberg -pressen som ble produsert både i Heidelberg og på selskapets fabrikk i Kina. Hovedsalget av denne nye maskinen forventes også å bli i Asia, selv om Heidelbergs markedssjef Thomas Fichtl er nøye med å påpeke at de også forventer at denne maskinen finner veien til Europa. De to betamaskinene har også kjørt i Europa siden i fjor høst – en innen farmasøytisk og en i fleksibel.

Fakta om Heidelberg Speedmaster CX104

Hastighet: 16 500 ark i timen

Vanligste konfigurasjon: Seks farger pluss et lakkverk

Max. arkformat: 720 x 1040 mm, med trykkbar flate 710 x 1020 mm

Arktykkelse: Fra 0,03 opp til 1,00 mm. Altså fra den tynneste pakkseddel opp til kartong.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12