Heidelberg lanserer hybridpresse for emballasje og vanlig produksjon

Heidelbergs siste maskinnyhet er trykkpressen Speedmaster CX104. Foto: Pressefoto

Heidelberg kobler et stadig sterkere grep om offset-markedet. Et marked som ikke forventes å krympe, ettersom emballasjesiden sjenerøst kompenserer for en redusert etterspørsel etter offset-trykte brosjyrer og kataloger.

Den nye trykkpressen CX104, som ble presentert i sommer, er en hybrid som er egnet for både emballasjetrykk, spesielt etiketter, og mer tradisjonell grafisk produksjon. Den viser hvordan Heidelberg ser at trykkpressene må være mer fleksible og i stand til å utføre mange forskjellige oppgaver.

Sterkt reduserte inntakstider
Den kanskje største nyheten med den nye pressen er hvor raskt fargeverkene kan byttes ut. I løpet av de siste 20 årene har vi vært i stand til å følge hvordan automatisering med bytte av trykkplater har gjort at tiden som trykket står stille mellom jobbendringene har gått ned fra en time til noen få minutter.


Lars Lindberg sier at Heidelberg med hybridpressen CX104 kan skrive ut fra det tynneste papiret opp til papp – og med opptil 75 prosent reduksjon av inntakstiden på fargeverkene. Foto: Pressefoto

Imidlertid har de raske jobbendringene gjeldt for selve offsetdelen. Det har fortsatt tatt betydelig lengre tid hvis fargeverkene skulle byttes ut med nye anilox-valser, tilpasset et annet materiale eller for at fargen skal påføres partielt – og da på forskjellige steder i de ulike jobbene.

Med CX104 har Heidelberg fokusert på nettopp det. Lars Lindberg, som er salgssjef i Heidelberg i Sverige og Danmark, anslår at inntakstiden kan reduseres med såpass mye som 75 prosent. – Vi har laget en helt ny ergonomisk fargeenhet med nye anilox -valser som er basert på alle våre erfaringer med de forskjellige pressekonstruksjonene. Det er viktig å kunne jobbe fleksibelt med farger og det er en foredling av trykkarket som blir mer og mer vanlig, nesten standard, sier Lars Lindberg.

Produksjon i flere land
CX104 er den første avanserte Heidelberg -pressen som ble produsert både i Heidelberg og på selskapets fabrikk i Kina. Hovedsalget av denne nye maskinen forventes også å bli i Asia, selv om Heidelbergs markedssjef Thomas Fichtl er nøye med å påpeke at de også forventer at denne maskinen finner veien til Europa. De to betamaskinene har også kjørt i Europa siden i fjor høst – en innen farmasøytisk og en i fleksibel.

Fakta om Heidelberg Speedmaster CX104

Hastighet: 16 500 ark i timen

Vanligste konfigurasjon: Seks farger pluss et lakkverk

Max. arkformat: 720 x 1040 mm, med trykkbar flate 710 x 1020 mm

Arktykkelse: Fra 0,03 opp til 1,00 mm. Altså fra den tynneste pakkseddel opp til kartong.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: