Heidelberg lanserer hybridpresse for emballasje og vanlig produksjon

PUBLISERT: 16 september 2021
OPPDATERT: 16 september
Heidelbergs siste maskinnyhet er trykkpressen Speedmaster CX104. Foto: Pressefoto

Heidelberg kobler et stadig sterkere grep om offset-markedet. Et marked som ikke forventes å krympe, ettersom emballasjesiden sjenerøst kompenserer for en redusert etterspørsel etter offset-trykte brosjyrer og kataloger.

Den nye trykkpressen CX104, som ble presentert i sommer, er en hybrid som er egnet for både emballasjetrykk, spesielt etiketter, og mer tradisjonell grafisk produksjon. Den viser hvordan Heidelberg ser at trykkpressene må være mer fleksible og i stand til å utføre mange forskjellige oppgaver.

Sterkt reduserte inntakstider
Den kanskje største nyheten med den nye pressen er hvor raskt fargeverkene kan byttes ut. I løpet av de siste 20 årene har vi vært i stand til å følge hvordan automatisering med bytte av trykkplater har gjort at tiden som trykket står stille mellom jobbendringene har gått ned fra en time til noen få minutter.


Lars Lindberg sier at Heidelberg med hybridpressen CX104 kan skrive ut fra det tynneste papiret opp til papp – og med opptil 75 prosent reduksjon av inntakstiden på fargeverkene. Foto: Pressefoto

Imidlertid har de raske jobbendringene gjeldt for selve offsetdelen. Det har fortsatt tatt betydelig lengre tid hvis fargeverkene skulle byttes ut med nye anilox-valser, tilpasset et annet materiale eller for at fargen skal påføres partielt – og da på forskjellige steder i de ulike jobbene.

Med CX104 har Heidelberg fokusert på nettopp det. Lars Lindberg, som er salgssjef i Heidelberg i Sverige og Danmark, anslår at inntakstiden kan reduseres med såpass mye som 75 prosent. – Vi har laget en helt ny ergonomisk fargeenhet med nye anilox -valser som er basert på alle våre erfaringer med de forskjellige pressekonstruksjonene. Det er viktig å kunne jobbe fleksibelt med farger og det er en foredling av trykkarket som blir mer og mer vanlig, nesten standard, sier Lars Lindberg.

Produksjon i flere land
CX104 er den første avanserte Heidelberg -pressen som ble produsert både i Heidelberg og på selskapets fabrikk i Kina. Hovedsalget av denne nye maskinen forventes også å bli i Asia, selv om Heidelbergs markedssjef Thomas Fichtl er nøye med å påpeke at de også forventer at denne maskinen finner veien til Europa. De to betamaskinene har også kjørt i Europa siden i fjor høst – en innen farmasøytisk og en i fleksibel.

Fakta om Heidelberg Speedmaster CX104

Hastighet: 16 500 ark i timen

Vanligste konfigurasjon: Seks farger pluss et lakkverk

Max. arkformat: 720 x 1040 mm, med trykkbar flate 710 x 1020 mm

Arktykkelse: Fra 0,03 opp til 1,00 mm. Altså fra den tynneste pakkseddel opp til kartong.

Les videre

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Nordvalls Etikett først i Norden med HP Indigo V12

Som det første trykkeriet i Skandinavia har Nordvalls Etikett investert i HP Indigos flaggskip, HP Indigo V12.
HP-12x

Konica Minolta øker fleksibiliteten i etterbehandlingen

Den nye hybride inlinestackeren – Multi-Purpose Stacker XL – støtter blant annet stacking av lange ark med løfting og transport av tungt papir.
MPS-XL-Plockmatic

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Siste nytt

Robotmessen R24 er en stor inspirasjonskilde

På robotmessen R24 i Odense, Danmark, kunne du få et bredt innblikk i roboters muligheter i moderne produksjon.
R24-01

Kan bli den største europeiske Fespa-messen noensinne

FESPA og European Sign Expo 2024 er bare dager unna, og messene forbereder seg på å vise frem sine nyeste produkter og løsninger innen skilting og visuell kommunikasjon.
European_Sign_Expo-800x532-1

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Konica Minoltas inline-system for kutting når milepæl

Konica Minolta når en milepæl med over 220 solgte enheter av Inline trimming Unit TU-510 i Europa.
inlue-km