HP-jubileum med maskinlansering til storformat

HP DesignJet Z6 Pro og toppmodellen Z9 + Pro slippes 1. oktober. Foto: Pressefoto

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

HPs Oscar Vidal, global produktsjef i forretningsområdet storformat, pekte på tre megatrender da han presenterte selskapets nye porteføljer i storformat. Trykkerier og printleverandører leter etter måter å skille seg ut i konkurransen. De krever hastighet og automatisering i printløsninger slik at operatører kan forlate maskinene sine og håndtere andre gjøremål mens printjobbene skrives ut. Og den tredje trenden, at bærekraft og miljøaspekter blir viktigere ved valg av maskinvare.

Oscar Vidal, global produktsjef i forretningsområdet storformat, innledet presentasjonen av HPs maskinnyheter. Foto: Skjermdump

Det var introduksjonen til HPs nye storformatversjon som ble presentert under et digitalt pressearrangement fra selskapets demosenter i Barcelona. For de som jobber med GIS-kart, fotokvalitetsutskrifter og selger plakater, slippes to modeller; HP DesignJet Z6 Pro og toppmodellen Z9 + Pro. Selskapet feirer 30 års utvikling av maskinserien, og de to nye modellene skal fase ut de eldre i maskinfamilien.

Hastighet og mediehåndtering
HP DesignJet Z6 Pro skriver ut i seks farger – dobbelt så raskt på vanlig papir sammenlignet med tidligere modeller. For storebroren HP DesignJet Z9 + Pro kunngjør HP at utskriftshastigheten på belagt fotopapir (sateng) har økt med 18 prosent. Til tross for økt hastighet skal utskriftskvaliteten være bedre enn før. På lerret går det 46 prosent raskere enn før. Skarpe detaljer og blendende kontraster er lovet i utskriftene. Brukere kan tilpasse ICC -profiler for utskriftsjobbene sine, og det er også mulighet for å legge til glanseffekt med HP Gloss Enhancer Upgrade Kit. Derav pluss -tegnet i modellnavnet HP DesignJet Z9 + Pro.

Et større fargespekter
Sammenlignet med forrige generasjon har brukerne nå et 26 prosent større fargespekter som gir 93 prosent Pantone -dekning. HPs oppskrift for å oppnå dette er kromatisk blekk RGB HP Vivid Photo Ink i kombinasjon med HDNA (High-Definition Nozzle Architecture) skrivehoder og dual drop-teknologien de bruker for å plassere blekkdråpene på underlaget. Det er også denne teknologien som har banet vei for at de dropper lightfargene. Bare ni blekkfarger trengs for å nå fotoutskriftskvaliteten som normalt sett på tolv-farges inkjetprintere, ifølge selskapet.

Andre funksjoner som skiller seg ut er automatisk rullemating og rask og enkel mediehåndtering. Medierullen settes inn i skuffen, operatøren velger det aktuelle materialet på maskinens display og materialet begynner å mates inn. Det finnes også løsninger for å kunne overvåke maskindriften i sanntid. Brukeren trenger ikke å være tilstede, men kan kontrollere produksjonen via en app.

HP PageWide XL Pro 8200 er utstyrt med en øvre skuff for mating av ark. Foto: Pressefoto

HP PageWide XL Pro i tre modeller
HP PageWide XL Pro er en helt ny skriverfamilie og inkluderer tre modeller. Disse plottere i storformat er utviklet for trykkerier og grafiske hus som raskt vil produsere plakater, reklamemateriell, fotokunst og annen grafikk. Utskriftene tørker umiddelbart. Det er alternativer for brukere å utstyre maskinen til å skrive ut papir (A1 til B1 opptil 10 millimeter tykt), rullematerialer eller andre typer behandlede medieark. Med bearbeidede medieplater er imidlertid ikke vanlig papp og bølgepapp for eksempel emballasje inkludert.

700 kvadratmeter i timen
Toppmodellen, HP PageWide XL Pro 10000, skriver ut arkplater med opptil 700 kvadratmeter i timen, eller 1000 B1 -plakater over samme periode. Flaggskipet er utstyrt med åtte nyutviklede skrivehoder og produsentens R-flow-teknologi for å sikre at blekkdråpene legger seg riktig på underlaget og dermed gir forbedret utskriftskvalitet. Det er også HPs første storformatmaskin som er koblet til en automatisk arkmater og en stacker. De to andre modellene, HP PageWide XL Pro 5200 og HP PageWide XL Pro 8200, har et nytt øvre rom tilpasset for mating av arkplater.

Den nye HP PageWide XL Pro -serien forventes å være tilgjengelig i alle større markeder fra 15. september. HP DesignJet Z6 Pro og toppmodellen Z9 + Pro slippes 1. oktober.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *