Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

PUBLISERT: 21 september 2021
OPPDATERT: 21 september
Bildekor er noe av det man kan printe med UVgel-printeren Colorado. Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

UVgel er en unik teknologi som gir klare fordeler ved blant annet disse produksjonsområdene: Utendørs skilt med baklys – Utendørsbanner – Rollup/innendørsbanner – Klistremerker – Veggdekor – Gulvgrafikk – Lerret – Plakater – Lyskasser/baklysskilt – vegg-tattoo – Kart – T-skjorter og ande tekstiler med trykk fra overføringsmateriale – gulvtattoo – Vindusdekor – Vaskbare menyer – Kjøretøyfolie – Etiketter – Plakater – Veggtapet – Heldekkende vindusgrafikk.

Canon Colorado med UVgel-teknologi
Colorado leveres i tre versjoner; Colorado 1630, 1640 og 1650, alle basert på samme unike teknologi fra Canon. Med den unike UVgel-teknologien er Colorado banebrytende når det gjelder hastighet, ripefasthet og kvalitet, og de mange mulighetene for produksjon rull-til-rull og med hel- eller halvautomatiske skjæreløsninger, sikrer høy automatiseringsgrad med et minimum av tilsyn.

Hastighet opp til 159 kvm/time i glanset modus, 1 eller 2 materialruller, automatisk rullbytte og etterfylling av blekk under produksjon, opptil 1800 dpi oppløsning, opptil 1625 mm materialbredde, avansert styringsprogramvare og arbeidsflyt, høy automatiseringsgrad. Matt eller glanset overflate, også i kombinasjon.

Her er eksempler på hva denne maskinen kan gjøre, og hvilke markeder som er aktuelle. Eksemplene du møter her er hentet fra den fiktive restaurantkjeden Vegan Health Factory, med solid inspirasjon fra en ekte vegetarmatkjede ved navn Vegan Junk Food Bar.

Menyer med baklys
Restaurantmenyer med baklys er en spennende nisje innenfor baklysmedier, som skaper oppmerksomhet og øker salget.
Anbefalt media: transparent hvit film, banner, transparent SAV eller papir.
Canvas/lerret
Interiørdekor med trykt lerret på blindrammer av tre. Et spennende marked med mange nisjer, både for private og profesjonelle kunder.
Anbefalt media: Canvas på rull, pre-stretched canvas, bestrøket polyester, pluss andre materialmuligheter.
Selvklebende dekor
Spennende, enkelt og kostnadseffektiv dekor på tre, metall, glass og andre materialer. UVgel gir robust, ripefri og dekorativ dekor for både innendørs og utendørs bruk.
Anbefalt media: SAV polymer film eller papir.
Dobbeltsidige utendørsbannere
Bannere som skaper oppmerksomhet, høy robusthet for både innendørs og utendørs bruk.
Anbefalt media: Blocout adrim banner vinyl.
Vegg tattoo
Mange kaller det «Wall Tattoo», det er en ganske god beskrivelse, selv om den ikke varer livet ut. På murvegg eller annen vegg med struktur blir det ekstra stilig og virkningsfullt.
Anbefalt media: Selvklebende veggmateriale.
Hyllemerking/reklame
Produktinformasjon eller annen reklame som kan festes direkte på butikkhyller etc. Skjæres ut i automatisk skjæremaskin og festes med lim, det blir både dekorativt og salgsforsterkende.
Anbefalt media: Tjukk plastfilm, polystyrene, polyester, polypropylen eller PVC.
Rollup-bannere
UVgel er perfekt for trykk direkte på polyesterfilm og andre rollup-materialer, med høy grafisk kvalitet og holdbarhet, og der sort er virkelig sort, for bruk med eller uten belysning. Rull-til-rull muligheter og automatiske skjæreløsninger effektiviserer produksjonen av dette velbrukte informasjonsmediet.Anbefalt media: Ulike bannermaterialer.
Veggdekor på ulike materialer
Enklere og bedre produksjon av veggdekor, på et stort utvalg av materialer, med eller uten selvklebende muligheter. Høy grafisk kvalitet, høy slitestyrke uten laminering, effektiv produksjon.
Anbefalt media: Polytex, glassfiber, Non woven, strukturert SAV, bestrøket papir.
Utendørsreklame med baklys
UVgel bidrar til å fange oppmerksomheten til forbipasserende på en bedre måte, samtidig som produksjonen er mer fleksibel og lønnsom. Direkte trykking på hvit film, banner, transparent SAV eller papir, med høy kvalitet beregnet for belysning bakfra.
Anbefalt media: Lysgjennomsiktig hvit film, banner, lysgjennomsiktig SAV eller papir.
Kjøretøyfolie
UVgel fra Colorado gir høykvalitets grafisk trykk direkte på folien, med bakgrunnsfarge og dekor i samme prosess. Overflaten har høy ripefasthet, slik at laminering i mange tilfeller kan utelates. Muligheten for å kombinere matt og glanset overflate løfter kjøretøydekoren til et nytt nivå.
Anbefalt media: Cast wrap film.
Dobbeltsidig vindusgrafikk
Robuste og fargebestandig vindusgrafikk som er enkel både å feste og fjerne. Perfekt for kombinasjonen av UVgel og automatisk skjæremaskin.
Anbefalt materiale: Klar SAV eller polyester.
Klistremerker og etiketter
Vegan Health Factory printer egne flaskeetiketter, men dette er et marked hvor kun fantasien setter begrensninger. Kombinasjonen av UVgel og automatisk skjæremaskin kan effektivisere produksjonen ytterligere.
Anbefalt media: SAV eller selvklebende etikettpapir.
Lyskasser/baklys
Den unike UVgel-teknologien gir høykvalitets print med enestående egenskaper for blokkering av lys, dermed oppnås oppmerksomhet for lyskasser og innendørs reklame med baklys.
Anbefalt media: lysgjennomsiktig hvit film, banner, lysgjennomsiktig SAV eller papir.
Plakater
Mindre opplag som tradisjonelt har vært produsert i offset, kan med fordel produseres med UVgel-teknolgi, med imponerende høy kvalitet og nærmest uten tilsyn. Perfekt for innendørs reklame med sterk påvirkning og lave kostnader.
Anbefalt media: Alle typer bestrøket og ubestrøket papir.
Vaskbare restaurantmenyer
Menyer som ligger på bordene blir raskt en bakteriekilde hvis de ikke rengjøres mellom hver kunde. Med UVgel trykker du direkte på robuste og vaskbare materialer.
Anbefalt materiale: Tykk plast, Tyvek, tykk plastfilm (f.eks Yupo), syntetisk papir.
Gulvdekor
Med UVgel kan du trykke direkte på selvklebende materialer som kan festes rett på de fleste flate gulvtyper, uten behov for laminering. Robust mot slitasje, renhold og tøff bruk.
Anbefalt materiale: Strukturert SAV.
Veggtapet
Rull-til-rull og online skjæremuligheter åpner for tapetproduksjon på en helt ny måte, med design tilpasset kundens ønsker og mønsterrapporter tilpasset rommets størrelse og takhøyde. Colorado printer direkte med UVgel direkte på høykvalitets tapetmaterialer, men også på selvklebende og lett avtagbare tapetmaterialer for korttidsbruk.
Anbefalt materiale: ulike tapetmaterialer
Kart
Med UVgel-trykk direkte på det robuste og samtidig superlette materialet Tyvek, oppnås både grafisk kvalitet og slitestyrke på et helt nytt nivå. Perfekt produksjonsløsning for alle typer turkart, sjøkart, turistkart og bykart. Med dagens tilgang på digitalt kartmateriale kan kunden selv definere kartutstnitt, målestokk og annen relevant informasjon, slik at det blir et fullstendig personlig sluttprodukt.
Anbefalt materiale: Tyvek
Innpakningspapir
UVgel printer med høy kvalitet på alle typer innpakningspapir, både gavepapir (for eksempel rett på gråpapir rull-til-rull) og innpakningspapir for mat eller produkter. Det gir kostnadseffektiv og skreddersydd produksjon av alle typer innpakningspapir med profilering.
Anbefalt media: gråpapir, andre typer rimelig innpakningspapir på rull.

VIDEO:

Les videre

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik