Spesialeffekter hos Ricoh

Ricoh stiller blant annet med Pro C7210x med fem fargeverk inklusive Plockmatic inline etterbehandling som takler formater for liggende A4 hefter og det nye innmatingsmagasinet som tar opp til 70 cm lengde på papiret.

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh

Hvordan vil det se ut på deres stand på messen?

– Vi stiller med fullt mannskap på standen og har med oss to Ricoh Pro L5160 storformatprintere samt vår kreative arkprinter Ricoh Pro C7210x med fem fargeverk og ferdiggjøring av liggende A4 hefter. Vi vil i tillegg også vise frem den kompakte Duplo DuSense Sensory Coateren som gir den kvaliteten på digital preging som man forventer fra en profesjonell Spot UV-coater, sier Eivind Karfjell, som er salgssjef i Ricoh Norge.

Dere har også med dere spesielle blekk til arkprinteren?

–Ja, vi ønsker at de besøkende skal oppdage nye kreative muligheter utover tradisjonelt CMYK med Ricohs femte farge. Dette er en løsning som produserer førsteklasses applikasjoner som skiller seg ut med muligheten til å skrive ut med klar, hvit, neongul, neonrosa, usynlig rød, gull og sølv toner. Under messen så vil vi vise den frem med GULL toner som nylig ble lansert i tillegg til neonfargene. Denne printeren utvider de kreative mulighetene for digital utskrift og åpner for å tilføre merverdi på trykksakene. Du vil få innblikk i våre nyeste teknologier, inkludert et 17-tommers smart betjeningspanel med eksterne funksjoner, hvitt pluss CMYK i ett pass og inline-sensorer som maksimerer oppetid og forbedrer utskriftskvaliteten, sier Karfjell.

Fortell litt om storformatprinteren som dere tar med dere to av?

–Ricoh Pro L5160e bredformat lateksprinter er designet for krevende miljøer og tilbyr 4, 5 eller 6 farge konfigurasjoner. Denne løsningen kan nå leveres med oransje og grønn farge som utvider fargeskalaen (gamut) og gir mulighet for nøyaktig gjengivelse av et bredere spekter av Pantone- og merkefarger. Med denne storformatskriveren kan man tilby markeder ett større spekter av produksjon for innen eller utendørs bruk, matche utfordrende farger og oppnå jevne graderinger, levende fargetoner og naturtro hudtoner.

Ricoh tar med seg to eksemplarer av lateks bredformatprinteren Pro L5160e på messen.

–Med en maksimal mediebredde på 1625 mm og tre forskjøvne Ricoh-skrivehoder kan Pro L5160e skrive ut med en hastighet på hele 46,7 kvadratmeter og en automatisk rengjøringsfunksjon optimaliserer produksjonstiden. Effektiv drift støttes av ColorGATE Production Server, som vi anser som den markedsledende RIP-programvareløsningen er skreddersydd for kravene til storformatutskrift, sier Karfjell.

Men hvorfor har dere med to av den?

– I den ene, i tillegg til firefargene, skal vi kjøre med oransje og grønt som spesialfarger, mens den andre vil ha hvit som en kompletterende farge, sier Eivind Karfjell. –Så da vil dere kunne se litt av hva disse skriverne er i stand til å produsere!

Eivind Karfjell og teamet fra Ricoh Norge Graphic Communications oppfordrer alle til å stikke innom standen B70 for en hyggelig prat og samtidig få sett litt av både de mulighetene som de viser samt få litt info om andre løsninger som vi dessverre ikke får vist denne gangen.

Eivind nevner spesielt den nye hybride UV- flatbed skriveren Ricoh Pro TF6251 som kan skrive ut med hastighet på 116 m²/h, opptil 11 cm tykkelse og leveres med en rull til rull løsning. RICOH Pro TF6251 er designet for skilt og dekor markedet og bør være av interesse av besøkende å få litt mer informasjon om.

Sign Print & Promotion går av stabelen 20. og 21. oktober. Gratis påmelding på sipp.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: