Fartsfylt planskriver i fokus

PUBLISERT: 30 september 2021
OPPDATERT: 30 september
Mimaki JFX-2513 har premiere på Fespa i Amsterdam. Foto: Pressefoto

Når Mimaki besøker årets Fespa-messe i Amsterdam, er det den nye UV-flatbedskriveren JFX600-2513 som har hovedrollen. Men selskapet presenterer også flere nyheter: De fire skriverne i UJF -serien og en 3D-printer i desktop-utførelse.

Under messen byr man på live demonstrasjoner av nye maskiner og eksempler på anvendelsesområder. Fremfor alt blir det premiere på LED-UV-skriveren JFX600-2513 med inkjet, en printer med stort volum i storformatklassen.

Nye UV LED-printere
I tillegg vises også de fire nye UV-LED printerne i UJF-serien. UJF-7151 plus II er utviklet for en sømløs og pålitelig høyhastighetsproduksjon. Den er ifølge Mimaki 190 prosent raskere enn forgjengeren UJF-7151 og er utstyrt med flere printhoder som skriver ut dobbelt med CMYK. Videre er det flere funksjoner tilgjengelig for å forbedre bildekvaliteten – skarpere kanter, finere linjer og færre ujevnheter, ifølge produsenten. Det er også mulig å skrive ut både matt og blankt uten å bruke lakk som et ekstra lag på toppen.

Nye UJF-7151 pluss II skal være 190 prosent raskere enn forgjengeren, lover Mimaki. Foto: Pressefoto

DUJF-MkII e-serien består av tre printere for små formater. Ifølge Mimaki er dette stabile printere med høy bildekvalitet som kan skrive ut på en rekke myke og harde artikler som lær, tre, akryl, metall og glass. Skrivernes nye høydesensor pekes ut som ekstra interessant. Den måler jobber på en mer presis måte og kan også håndtere glass og gjennomsiktige gjenstander.

Innstegsmodell for 3D-printing
Den kompakte 3D-printeren 3DUJ-2207 med muligheter for fullfarger er også i søkelyset på Mimakis stand. En skalérbar inngangsmodell for de som ikke har turt å ta steget til 3D-printing før.

Covid-tilpasset stand
Endelig er det en sjanse til å se Mimakis «100 -serie» i aksjon, en maskinserie som ble lansert midt i pandemien og som dermed ikke har blitt presentert for publikum før. Høy produktivitet og pålitelighet, samt stor fleksibilitet når det gjelder applikasjoner, lover produsenten.

– Vi gleder oss til å kunne invitere kunder til å møte oss personlig på Fespa i år. I tillegg til et fullsatt program med banebrytende teknologi, inspirerende kundeeksempler og mye «buzz», vil standen vår bli covid-tilpasset. Vi har gjort alt vi kan for å sikre at besøkende kan nyte arrangementet på en sikker måte, for eksempel å integrere digitalt innhold for å unngå unødvendig trengsel og fysisk kontakt, sier Danna Drion, daglig leder markedsføring i Mimaki Europe, i en pressemelding fra selskapet .

Fespa Global Print Expo 2021 finner sted i Amsterdam 12.-15. oktober.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Zünd viser løsninger for økt automatisering

Digitalisering, automatisering og innovasjon oppsummerer hva skjærebordprodusenten Zünd viser på Fespa. Blant nyhetene er et kameraalternativ for deres største skjærebord.
Zund-Fespa-1

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag