Fartsfylt planskriver i fokus

Mimaki JFX-2513 har premiere på Fespa i Amsterdam. Foto: Pressefoto

Når Mimaki besøker årets Fespa-messe i Amsterdam, er det den nye UV-flatbedskriveren JFX600-2513 som har hovedrollen. Men selskapet presenterer også flere nyheter: De fire skriverne i UJF -serien og en 3D-printer i desktop-utførelse.

Under messen byr man på live demonstrasjoner av nye maskiner og eksempler på anvendelsesområder. Fremfor alt blir det premiere på LED-UV-skriveren JFX600-2513 med inkjet, en printer med stort volum i storformatklassen.

Nye UV LED-printere
I tillegg vises også de fire nye UV-LED printerne i UJF-serien. UJF-7151 plus II er utviklet for en sømløs og pålitelig høyhastighetsproduksjon. Den er ifølge Mimaki 190 prosent raskere enn forgjengeren UJF-7151 og er utstyrt med flere printhoder som skriver ut dobbelt med CMYK. Videre er det flere funksjoner tilgjengelig for å forbedre bildekvaliteten – skarpere kanter, finere linjer og færre ujevnheter, ifølge produsenten. Det er også mulig å skrive ut både matt og blankt uten å bruke lakk som et ekstra lag på toppen.

Nye UJF-7151 pluss II skal være 190 prosent raskere enn forgjengeren, lover Mimaki. Foto: Pressefoto

DUJF-MkII e-serien består av tre printere for små formater. Ifølge Mimaki er dette stabile printere med høy bildekvalitet som kan skrive ut på en rekke myke og harde artikler som lær, tre, akryl, metall og glass. Skrivernes nye høydesensor pekes ut som ekstra interessant. Den måler jobber på en mer presis måte og kan også håndtere glass og gjennomsiktige gjenstander.

Innstegsmodell for 3D-printing
Den kompakte 3D-printeren 3DUJ-2207 med muligheter for fullfarger er også i søkelyset på Mimakis stand. En skalérbar inngangsmodell for de som ikke har turt å ta steget til 3D-printing før.

Covid-tilpasset stand
Endelig er det en sjanse til å se Mimakis «100 -serie» i aksjon, en maskinserie som ble lansert midt i pandemien og som dermed ikke har blitt presentert for publikum før. Høy produktivitet og pålitelighet, samt stor fleksibilitet når det gjelder applikasjoner, lover produsenten.

– Vi gleder oss til å kunne invitere kunder til å møte oss personlig på Fespa i år. I tillegg til et fullsatt program med banebrytende teknologi, inspirerende kundeeksempler og mye «buzz», vil standen vår bli covid-tilpasset. Vi har gjort alt vi kan for å sikre at besøkende kan nyte arrangementet på en sikker måte, for eksempel å integrere digitalt innhold for å unngå unødvendig trengsel og fysisk kontakt, sier Danna Drion, daglig leder markedsføring i Mimaki Europe, i en pressemelding fra selskapet .

Fespa Global Print Expo 2021 finner sted i Amsterdam 12.-15. oktober.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *