Seminarene på Sign, Print & Promotion

PUBLISERT: 11 oktober 2021
OPPDATERT: 11 oktober
Et fullsatt seminarprogram ruller og går på begge dagene av Sign, Print & Promotion-messen. Foto:Pressefoto/Collage

Foredragene under Sign, Print & Promotion-messen 20. – 21. Oktober har tatt form. Blant annet vil besøkende høre om kunsten å lage mønstre for digitalt trykte tekstiler, hvordan man går fra konseptidé til nytt varemerkedesign, digitaltrykk av tapeter og effektverdien av trykt og digital reklame.

Wenche Lyche. Foto: Pressefoto

Under messen Sign, Print & Promotion 20. – 21. Oktober hagler det utstillere og produktnyheter. Over hundre produkt- og maskinnyheter vises for første gang i Norge, og en rekke verdenspremierer tilbys også. Men det er også noe annet du kan slappe av med på messen. I to dager tilbys et seminarprogram som besøkende kan lytte til.

Mønstre for digitalt trykt tekstil
På messens første dag vil Wenche Lyche holde et foredrag med tittelen «Kunsten å utvikle mønstre for digitalt trykte tekstiler». Wenche Lyche er kunnskapsrik innen design og tekstiler. Hun jobber for tiden ved Institutt for produktdesign på Oslo Met, ansvarlig for tekstilavdelingen. Hun underviser også ved kunsthøgskolen i Tallinn.

Seniordesigner Gaute Tenold Aase. Foto: Calle Huth

I løpet av messens andre dag vil seniordesigner Gaute Tenold Aase holde et foredrag om Snøhettas arbeid med å utvikle et nytt varemerke og visuell identitet for NSB, som har byttet navn til Vy. Målet under etableringen av det nye merket Vy var å forene alle aspekter av kollektivtrafikken under et felles varemerke som bedre formidler selskapets nye identitet.

Verdien av trykt markedsføring
Gunn Anita Bendixsen og Børre Jensen fra Posten Norge vil snakke om effektmåling av trykk og digital markedsføring. Det blir også foredrag om digitaltrykte tapeter og veggdekorasjoner med Per Larsson, salgsansvarlig for Graphic Arts på Xeikon Scandinavia.

Gunn Anita Bendixsen og Børre Jensen, Posten Norge, kommer til messen for å snakke om verdien av print og digital markedsføring.

I flere foredrag i løpet av de to dagene gir Eva Torstensrud ved IGM også tips og gjennomganger i blant annet Adobe-programmene Indesign og Illustrator.

Fremtidsvisjon for messen
Hvordan kommer den norske Sign, Print & Promotion-messen til å se ut om noen år? Dette blir også et foredrag når Sign & Prints sjefredaktør Peter Ollén forteller om visjonen for messen.

Sign, Print &. Promotion-messen arrangeres på X Meeting Point, Hellerudsletta, som ligger midt mellom Gardermoen lufthavn og Oslo sentrum. Det er gratis å melde seg på messen. Alle programpunkter og holdetider er tilgjengelig på messesiden.

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

FlexiPrint og Fespa Norway holder åpent hus

Onsdag 17.april inviterer FlexiPrint i Drammen alle Fespas medlemmer til Åpent Hus, i forbindelse med avvikling av den 63. generalforsamlingen i Fespa Norway.
flexiprint_logga

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.
bob-summa

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1