Folier i fokus

Gjengen på Print Supplies sammen med en gruppe som ble kurset i de nye kurslokalene.

Når Print Supplies kommer til Sign, Print & Promotion messen er det fire produsenter som står i sentrum.

Avery Dennison
– Med Avery og Mactac har vi hatt stor suksess i 2021. Vi har et stort og bredt lager og produktene har vært veldig populære gjennom hele krisen, sier Fredrik Roswall som er daglig leder i Print Supplies. Grunnsortimentet er bredt, men på messen kommer vi til å sette søkelys på produktene til bil. Supreme Wrapping Film fra Avery er vårt flaggskip. Vi kommer til å treffe mange kunder som har gått på kurs hos oss og vi håper å nå mange flere. Selvsagt er vår instruktør på plass for å demonstrere produkter og treffe tidligere og nye kursdeltakere.

PWF – Platinum Wrapping Film
– På messen presenterer vi vår nye tyske leverandør PWF, som har mange spennende produkter å vise frem. Platinum Wrapping Film er en luksusfolie hvor flere av fargene produseres i veldig små batcher. Kundene som velger en farge fra PWF får en helt unik bil. Produktene er dyre, men av absolutt høyeste kvalitet. De passer våre kunder som jobbar med luksusbilsegmentet spesielt godt, sier Fredrik Roswall. – Med PWF har vi ikke opplevd noen leveringsproblemer, en veldig stor fordel i disse tider.

Gaute Wagtskjold i Print Supplies viser eksempel på de eksklusive tyske PWF foliene.

Profilm – Paint Protection Film
– Dette blir nok vår største nyhet på messen, siger Gaute Wagtskjold som er salgssjef.
Paint Protection Film, eller PPF som det ofte kalles, er megastort i USA og Europa, men i Norge er fremdeles de fleste av våre kunder bare i startfasen. Mange er interessert, men vet ikke riktig om det er noe for dem. Med Profilm kombinerer vi enormt høy filmkvalitet med markedets mest brukervennlige software.
For de som ikke er så vant med PPF blir det nok spennende å se våre demonstrasjoner, fortsetter Gaute Wagtskjold.

Etter pandemien er det veldig mange som ønsker å gå kurs.

Kavalan – PVC-fri banner
– Når det gjelder hengende bannermateriale, så er det nå enkelt å velge PVC-fritt. Kavalan fra Taiwan har lykkes med å produsere bannermateriale og rollupduker som er PVC-frie.
– Tidligere har det vært vanskelig å finne noe som er like bra å printe på, har bortimot samme tykkelse og er like holdbart som pvc. Men det klarer Kavalan å levere.
– Blekk fungerer veldig bra på pvc men er vanligvis ikke like bra på pvc-fritt, derfor var det morsomt da vi oppdaget Kavalan. De kan dessverre ikke printes i solventskrivere, men i uv- og latexskrivere fungerer de utmerket. Der blir trykket helt likt, du ser ingen forskjell. Vi har testet flere andre miljøvennlige materialer, men ingen annen har klart å gjenskape den kvaliteten som man er vant til. Print Supplies har kjent på en økt interesse for PVC-frie bannere, spesielt etter at FN’s klimarapport kom ut nå i høst.
– Da den ble publisert fikk vi fire forespørsler på en uke om Kavalan. Kavalan møter 18 ulike kriterier for å få fram klimaavtrykket. CO2, mikropartikler i luften, hvor mye vann de bruker i produksjonen, oljebesparelse, gift i luften etc. Dette legges sammen og vises som fem samlede verdier som er de viktigste, sier Gaute Nilsen og avslutter med: – Kavalan er dyrere enn de aller billigste kvalitetene, men har omtrent samme pris som en normal europeiskprodusert kvalitet.

Vi minner om NM i bilfoliering som finner sted på Sign, Print & Promotion-messen på X Meeting Point, Hellerudsletta på Skjetten 20-21. oktober 2021. Der kan du både konkurrere og sjekke ut folier, blant annet hos Print Supplies på stand B20.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.