De går grønt med polyestermaterial for digitaltrykk

PUBLISERT: 19 oktober 2021
OPPDATERT: 19 oktober
Tom Hogarth, internasjonal salgssjef for A.Berger Textiles foran den bygde veggen på standen, inspirert av det periodiske systemet, som på en enkel måte skal vise hvilke egenskaper tekstilproduktene i serien har. Foto: Claes Nordström

A.Berger Textiles har en lang historie, men siden 1980-tallet har selskapet fokusert på polyestertekstiler og deres egen teknologi for å bestryke dem for digitaltrykk. På Fespa la de et ekstra fokus på polyestermaterialer fra resirkulert pet og deres periodiske system, noe som skal gjøre det lettere for kundene å bestille produkter i sortimentet.

Det tyske A.Berger Textiles sortiment med polyestermaterialer og tilbehør inkluderer egenutviklede tekstilprodukter for f.eks. displayløsninger og lysbokser. To varemerker er be.tex og og Samba.FR.

Grønnere alternativer
På Fespa presenterte selskapet sine siste materialinnovasjoner for for eksempel bakgrunnsbelyste lysbokser og roll-ups. De presenterte også bærekraftige tekstilprodukter laget av resirkulerte pet-flasker.

– Høydepunktet på standen er vår representasjon av grønne produkter. Vi har en rekke produkter som består av 100 prosent resirkulerte materialer, produsert fra flasker hentet fra søppeldeponier og fra havet, som brytes ned og blir til tekstilprodukter. Det er så kult at vi virkelig går i en miljøvennlig retning, sier Tom Hogarth, internasjonal salgssjef for A.Berger Textiles.

– Akkurat nå har vi syv miljøvennlige produkter som har de samme egenskapene som våre standardprodukter, så det er veldig bra.

Kundemøtene kom tett i tett på selskapets Fespa-stand. Foto: Anja Degerholm

Forenkler søk i sortiment
Selskapet presenterte også «Elements of digital Textiles» som ble utviklet for å forenkle produktsøket i selskapets sortiment visuelt. Produktsortimentets layout og inndeling har hentet inspirasjon fra elementenes periodiske system. I hver rute for hvert polyestermateriale fremgår hvilken eller hvilke trykkteknikker de er egnet for.

Materiale for flere trykkteknikker
De fleste polyestermaterialer kan skrives ut med en rekke inkjetsystemer som UV-, latex-, solvent- og sublimerings- og DTG -printere, ifølge Tom Hogarth.

– Det periodiske systemet viser nøyaktig hvilke skrivere du kan bruke. Når kunden har en applikasjon i tankene, kan han enkelt finne ut hvilket tekstilprodukt som er egnet for formålet, uansett om det er trykkteknologi, om det må være et brannbeskyttet materiale eller andre egenskaper. Nå kan de enkelt finne dette og trenger ikke lenger å bla gjennom en 200-siders bok.

Les videre

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

FlexiPrint og Fespa Norway holder åpent hus

Onsdag 17.april inviterer FlexiPrint i Drammen alle Fespas medlemmer til Åpent Hus, i forbindelse med avvikling av den 63. generalforsamlingen i Fespa Norway.
flexiprint_logga

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Åpen konferanse med nyttige temaer

Kunstig intelligens, hvordan hindre kriminelle å stjele bedriftens IT-systemer, næringsutvikling i nord, regjeringens initiativ til bedre balanse mellom digital og analog læring står på dagsordenen.
Jubileumsmøte mai 2024 - Programbilde

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1