De går grønt med polyestermaterial for digitaltrykk

Tom Hogarth, internasjonal salgssjef for A.Berger Textiles foran den bygde veggen på standen, inspirert av det periodiske systemet, som på en enkel måte skal vise hvilke egenskaper tekstilproduktene i serien har. Foto: Claes Nordström

A.Berger Textiles har en lang historie, men siden 1980-tallet har selskapet fokusert på polyestertekstiler og deres egen teknologi for å bestryke dem for digitaltrykk. På Fespa la de et ekstra fokus på polyestermaterialer fra resirkulert pet og deres periodiske system, noe som skal gjøre det lettere for kundene å bestille produkter i sortimentet.

Det tyske A.Berger Textiles sortiment med polyestermaterialer og tilbehør inkluderer egenutviklede tekstilprodukter for f.eks. displayløsninger og lysbokser. To varemerker er be.tex og og Samba.FR.

Grønnere alternativer
På Fespa presenterte selskapet sine siste materialinnovasjoner for for eksempel bakgrunnsbelyste lysbokser og roll-ups. De presenterte også bærekraftige tekstilprodukter laget av resirkulerte pet-flasker.

– Høydepunktet på standen er vår representasjon av grønne produkter. Vi har en rekke produkter som består av 100 prosent resirkulerte materialer, produsert fra flasker hentet fra søppeldeponier og fra havet, som brytes ned og blir til tekstilprodukter. Det er så kult at vi virkelig går i en miljøvennlig retning, sier Tom Hogarth, internasjonal salgssjef for A.Berger Textiles.

– Akkurat nå har vi syv miljøvennlige produkter som har de samme egenskapene som våre standardprodukter, så det er veldig bra.

Kundemøtene kom tett i tett på selskapets Fespa-stand. Foto: Anja Degerholm

Forenkler søk i sortiment
Selskapet presenterte også «Elements of digital Textiles» som ble utviklet for å forenkle produktsøket i selskapets sortiment visuelt. Produktsortimentets layout og inndeling har hentet inspirasjon fra elementenes periodiske system. I hver rute for hvert polyestermateriale fremgår hvilken eller hvilke trykkteknikker de er egnet for.

Materiale for flere trykkteknikker
De fleste polyestermaterialer kan skrives ut med en rekke inkjetsystemer som UV-, latex-, solvent- og sublimerings- og DTG -printere, ifølge Tom Hogarth.

– Det periodiske systemet viser nøyaktig hvilke skrivere du kan bruke. Når kunden har en applikasjon i tankene, kan han enkelt finne ut hvilket tekstilprodukt som er egnet for formålet, uansett om det er trykkteknologi, om det må være et brannbeskyttet materiale eller andre egenskaper. Nå kan de enkelt finne dette og trenger ikke lenger å bla gjennom en 200-siders bok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: