De går grønt med polyestermaterial for digitaltrykk

PUBLISERT: 19 oktober 2021
OPPDATERT: 19 oktober
Tom Hogarth, internasjonal salgssjef for A.Berger Textiles foran den bygde veggen på standen, inspirert av det periodiske systemet, som på en enkel måte skal vise hvilke egenskaper tekstilproduktene i serien har. Foto: Claes Nordström

A.Berger Textiles har en lang historie, men siden 1980-tallet har selskapet fokusert på polyestertekstiler og deres egen teknologi for å bestryke dem for digitaltrykk. På Fespa la de et ekstra fokus på polyestermaterialer fra resirkulert pet og deres periodiske system, noe som skal gjøre det lettere for kundene å bestille produkter i sortimentet.

Det tyske A.Berger Textiles sortiment med polyestermaterialer og tilbehør inkluderer egenutviklede tekstilprodukter for f.eks. displayløsninger og lysbokser. To varemerker er be.tex og og Samba.FR.

Grønnere alternativer
På Fespa presenterte selskapet sine siste materialinnovasjoner for for eksempel bakgrunnsbelyste lysbokser og roll-ups. De presenterte også bærekraftige tekstilprodukter laget av resirkulerte pet-flasker.

– Høydepunktet på standen er vår representasjon av grønne produkter. Vi har en rekke produkter som består av 100 prosent resirkulerte materialer, produsert fra flasker hentet fra søppeldeponier og fra havet, som brytes ned og blir til tekstilprodukter. Det er så kult at vi virkelig går i en miljøvennlig retning, sier Tom Hogarth, internasjonal salgssjef for A.Berger Textiles.

– Akkurat nå har vi syv miljøvennlige produkter som har de samme egenskapene som våre standardprodukter, så det er veldig bra.

Kundemøtene kom tett i tett på selskapets Fespa-stand. Foto: Anja Degerholm

Forenkler søk i sortiment
Selskapet presenterte også «Elements of digital Textiles» som ble utviklet for å forenkle produktsøket i selskapets sortiment visuelt. Produktsortimentets layout og inndeling har hentet inspirasjon fra elementenes periodiske system. I hver rute for hvert polyestermateriale fremgår hvilken eller hvilke trykkteknikker de er egnet for.

Materiale for flere trykkteknikker
De fleste polyestermaterialer kan skrives ut med en rekke inkjetsystemer som UV-, latex-, solvent- og sublimerings- og DTG -printere, ifølge Tom Hogarth.

– Det periodiske systemet viser nøyaktig hvilke skrivere du kan bruke. Når kunden har en applikasjon i tankene, kan han enkelt finne ut hvilket tekstilprodukt som er egnet for formålet, uansett om det er trykkteknologi, om det må være et brannbeskyttet materiale eller andre egenskaper. Nå kan de enkelt finne dette og trenger ikke lenger å bla gjennom en 200-siders bok.

Les videre

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Taktile bilder på utstilling i Oslo

Norges Blindeforbund og Canon står bak en unik fotoutstilling på Deichmann Bjørvika i Oslo fra 27.-30. juni.
world-unseen

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324