Fargeguider for å digitaltrykke neonfarger

PUBLISERT: 19 oktober 2021
OPPDATERT: 19 oktober
Fire fargekart hjelper digitaltrykkere å lage neonfarger. Foto: Pressefoto

Ricoh har utviklet fargeguider for å gjøre det lettere for brukerne å produsere neonfarger i den femfargede digitalpressen Ricoh Pro C7200X. 1520 forskjellige prøver viser hvordan farger med neonegenskaper ser ut når de er inkorporert i et design.

Guiden som består av fire fargekart som heter Touch7 gir brukerne muligheten til å gjengi 1520 farger med neonegenskaper. Og det er ved hjelp av Ricohs femfargers printer Ricoh Pro C7200X at fargene kan lages.

Det skjer i prinsippet på to ulike måter. Ved å bruke neongul og neonrosa SCR, blir deler av den underliggende CMY erstattet med neontoner for å skape et renere og lysere utvalg av neonfarger. Neon Yellow og Neon Pink Overprint Guides brukes til å skrive ut toneren på toppen av CMY for å øke fargemetningen. Guiden viser 1520 eksempler på hvordan det kan se ut.

Åpner for muligheter
Ifølge Richard Ainge, grunnlegger og CTO for Touch7, kan neonguiden åpne store muligheter for kreative trykkere som ønsker å tilby sine kunder nye visuelt kraftfulle løsninger.

– Alle farger i dette, verdens første digitale neonfargeguider, bruker en neon-toner for å gi lyse, levende, kraftfulle resultater og utvide fargespekteret til Ricoh-printeren. De spenner fra dypmettede røde farger til subtile pastellfarger. Og produksjonen av den femte fargeformen er enkel og logisk.

«Enkelt å produsere»
Eef de Ridder, visepresident i Graphic Communications Group i Ricoh Europe, legger til:

– Fargeguider har lenge vært assosiert med Pantone, men neon- og pastellfargeguider er ikke egnet for digital produksjon. Touch7-guider har 1.520 digitale farger, og det er ikke nødvendig å blande spotfarger. Det resulterer bare i feil, sløsing og ekstra kostnader. Med Touch7 -guidene er det enkelt å produsere et visuelt imponerende og fengende trykt resultat.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

HP lanserer fire nye digitalpresser

HP annonserte like før påske lansering av fire nye digitalpresser, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure og Indigo V2 for det kommersielle markedet.
hp123

Xeikons Lion tar digitaltrykket videre

Xeikon har lansert Lion LX3000, en ny digital etikettpresse med et nytt kontrollsystem som gir høy produktivitet og etikettkvalitet med god ytelse.
Xeikonz

DTG-printer lanseres for myke trykk på sportstøy

Ricoh ønsker å fylle et hull i markedet med sin nye DTG-skriver for polyestertrykk.
rioch-dtg

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1