Hundre år med trykkeri i Oslo sentrum

PUBLISERT: 9 november 2021
OPPDATERT: 21 mars
God stemning og prominente gjester i Pilestredet 15B da 100 års grafisk virksomhet ble markert.

Selv Oslos ordfører kom på besøk da Webergs Printshop inviterte kunder, venner, leverandører og medarbeidere til markering av 100 års grafisk virksomhet i hovedstaden. Selvfølgelig hadde også ordføreren merket seg at bedriftens sterke kvinnehistorie blir videreført på beste måte.

– Webergs Printshop er en bedrift med en sterk kvinnehistorie, og dere tre som i dag driver bedriften, er gode forbilder for alle norske jenter som har ambisjoner i næringslivet.

Ordene kom fra Oslos ordfører Marianne Borgen til «Webergs-jentene» Camilla Tyrholm, Lisa Haugerud og Tonje Marie Tørnby. De driver den tradisjonsrike bedriften videre, og viderefører dermed arven etter Martha Mathisen, som startet trykkeriet i 1921, dengang for å kunne trykke avisen Norges Kvinder. I alle år har bedriften hatt tilhold i Oslo sentrum, og med nye lokaler i Pilestredet 15B, ny digitaltrykkmaskin og 100 års historie, lå alt til rette for markering med taler, historiske filmer, kake og champagne. Det satte kunder, venner og samarbeidspartnere pris på, og på toppen av det hele serverte Oslos ordfører rosende ord og gave fra kommunen.

Oslos ordfører Marianne Borgen hadde med rosende ord og flott gave fra kommunen, overrakt til Camilla Tyrholm.

Personlig kontakt og service
De tre kollegene og vennene Camilla, Lisa og Tonje Marie legger ikke skjul på at de setter stor pris på kundene sine, og tar i mot alle som kommer inn døra med et varmt smil og høy faglig kunnskap.

– Vi opplever hver eneste dag at kundene våre setter pris på personlig kontakt og service. Selv om det er travle dager, så har vi alltid tid til kundene våre, og vi ønsker å hjelpe dem med gjennomføringen av alle typer grafiske oppdrag, helt ned til spesielle oppdrag med for eksempel utskjæring for hånd. God stemning og god service er den enkle oppskriften på å skape gode kunderelasjoner og hyggelige arbeidsdager, sier Camilla, i samme øyeblikk som en «pandabjørn» fra WWF kommer inn gjennom døra og deler ut bamseklemmer i anledning dagen. – Er det rart vi blir glade i sånne kunder, stråler de tre jentene som nå fører hundre års tradisjoner videre, noe også tidligere leder Johan Tyholm har merket seg med glede.

– Jeg startet her i 1967, og minnes godt at det i en periode var 40 medarbeidere i bedriften, hvorav tre menn som utelukkende løftet og flyttet papir. Nå er det Lisa, Camilla og Tonje Marie som står for absolutt alt, inkludert alle tunge løft, sier Johan stolt mens han viser film fra 25-årsjubileet i 1946.

Filmen viser at det var levende musikk, velfylte konjakkglass og sigaretter på bordene under jubileumsfesten, og at det var settekasser og manuell falsing i produksjonen, regnskapsføring med fyllepenn i store protokoller og at bedriften hadde egen visergutt med sykkel.

– Veldig artig å se, og vi som styrer byen skal gjøre vårt beste for at næringslivet i sentrum skal ha gode vekstvilkår også i fremtiden, uttalte en tydelig imponert ordfører Marianne Borgen.

Offensive planer for fremtiden
Camilla er oldebarn av Martha og Ole Weberg, og hun og kollegene er stolte av historien, og har planer for å bringe den videre.

– Vi kjenner at vi er i startgropa for vekst og nye muligheter. Nå er koronarestriksjonene over, vi har innredet oss i nye og mer romslige lokaler med ny digitaltrykkmaskin, og vi er topp motivert for å hjelpe kundene våre med å komme tilbake til en normal tilværelse igjen. Så har vi noen spennende planer som blant annet inkluderer nettbutikk, mer satsning på storformat og kunsttrykk, og ikke minst mer grafisk design, der vi har mye kunnskap å tilføre kundene. Og så skal vi fortsette det gode samarbeidet med Canon, for vi har i praksis aldri nedetid på produksjonsutstyret fra Canon. Det er heller ingen stor hemmelighet at Kim Holberg i Canon har en stor del av æren for denne festen, stråler de tre jentene som bringer arven videre i en bedrift med sterk kvinnehistorie.

Fakta om Webergs Printshop
Webergs Printshop (Webergs Boktrykkeri AS) ble startet i 1921 av Martha Mathisen for å kunne trykke avisen Norges Kvinder. I 1923 giftet Martha seg med Ole Weberg og sammen drev de trykkeriet videre, flyttet til Pilestredet 1 og skiftet navn til Webergs Boktrykkeri. I dag drives Webergs Printshop som et fullservice printsenter med moderne produksjonsutstyr, blant annet en ny Canon imagePRESS C810.

Hundre års historie for bedriften som startet med settekasser og avisen Norges Kvinder.

Kvinnene som grunnla avisen Norges Kvinder og startet trykkeriet, satte flere spor etter seg, og i 1937 opprettet de Fredrikke Tønder Olsen og Martha Webergs legat.

Les videre

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik