Hundre år med trykkeri i Oslo sentrum

PUBLISERT: 9 november 2021
OPPDATERT: 21 mars
God stemning og prominente gjester i Pilestredet 15B da 100 års grafisk virksomhet ble markert.

Selv Oslos ordfører kom på besøk da Webergs Printshop inviterte kunder, venner, leverandører og medarbeidere til markering av 100 års grafisk virksomhet i hovedstaden. Selvfølgelig hadde også ordføreren merket seg at bedriftens sterke kvinnehistorie blir videreført på beste måte.

– Webergs Printshop er en bedrift med en sterk kvinnehistorie, og dere tre som i dag driver bedriften, er gode forbilder for alle norske jenter som har ambisjoner i næringslivet.

Ordene kom fra Oslos ordfører Marianne Borgen til «Webergs-jentene» Camilla Tyrholm, Lisa Haugerud og Tonje Marie Tørnby. De driver den tradisjonsrike bedriften videre, og viderefører dermed arven etter Martha Mathisen, som startet trykkeriet i 1921, dengang for å kunne trykke avisen Norges Kvinder. I alle år har bedriften hatt tilhold i Oslo sentrum, og med nye lokaler i Pilestredet 15B, ny digitaltrykkmaskin og 100 års historie, lå alt til rette for markering med taler, historiske filmer, kake og champagne. Det satte kunder, venner og samarbeidspartnere pris på, og på toppen av det hele serverte Oslos ordfører rosende ord og gave fra kommunen.

Oslos ordfører Marianne Borgen hadde med rosende ord og flott gave fra kommunen, overrakt til Camilla Tyrholm.

Personlig kontakt og service
De tre kollegene og vennene Camilla, Lisa og Tonje Marie legger ikke skjul på at de setter stor pris på kundene sine, og tar i mot alle som kommer inn døra med et varmt smil og høy faglig kunnskap.

– Vi opplever hver eneste dag at kundene våre setter pris på personlig kontakt og service. Selv om det er travle dager, så har vi alltid tid til kundene våre, og vi ønsker å hjelpe dem med gjennomføringen av alle typer grafiske oppdrag, helt ned til spesielle oppdrag med for eksempel utskjæring for hånd. God stemning og god service er den enkle oppskriften på å skape gode kunderelasjoner og hyggelige arbeidsdager, sier Camilla, i samme øyeblikk som en «pandabjørn» fra WWF kommer inn gjennom døra og deler ut bamseklemmer i anledning dagen. – Er det rart vi blir glade i sånne kunder, stråler de tre jentene som nå fører hundre års tradisjoner videre, noe også tidligere leder Johan Tyholm har merket seg med glede.

– Jeg startet her i 1967, og minnes godt at det i en periode var 40 medarbeidere i bedriften, hvorav tre menn som utelukkende løftet og flyttet papir. Nå er det Lisa, Camilla og Tonje Marie som står for absolutt alt, inkludert alle tunge løft, sier Johan stolt mens han viser film fra 25-årsjubileet i 1946.

Filmen viser at det var levende musikk, velfylte konjakkglass og sigaretter på bordene under jubileumsfesten, og at det var settekasser og manuell falsing i produksjonen, regnskapsføring med fyllepenn i store protokoller og at bedriften hadde egen visergutt med sykkel.

– Veldig artig å se, og vi som styrer byen skal gjøre vårt beste for at næringslivet i sentrum skal ha gode vekstvilkår også i fremtiden, uttalte en tydelig imponert ordfører Marianne Borgen.

Offensive planer for fremtiden
Camilla er oldebarn av Martha og Ole Weberg, og hun og kollegene er stolte av historien, og har planer for å bringe den videre.

– Vi kjenner at vi er i startgropa for vekst og nye muligheter. Nå er koronarestriksjonene over, vi har innredet oss i nye og mer romslige lokaler med ny digitaltrykkmaskin, og vi er topp motivert for å hjelpe kundene våre med å komme tilbake til en normal tilværelse igjen. Så har vi noen spennende planer som blant annet inkluderer nettbutikk, mer satsning på storformat og kunsttrykk, og ikke minst mer grafisk design, der vi har mye kunnskap å tilføre kundene. Og så skal vi fortsette det gode samarbeidet med Canon, for vi har i praksis aldri nedetid på produksjonsutstyret fra Canon. Det er heller ingen stor hemmelighet at Kim Holberg i Canon har en stor del av æren for denne festen, stråler de tre jentene som bringer arven videre i en bedrift med sterk kvinnehistorie.

Fakta om Webergs Printshop
Webergs Printshop (Webergs Boktrykkeri AS) ble startet i 1921 av Martha Mathisen for å kunne trykke avisen Norges Kvinder. I 1923 giftet Martha seg med Ole Weberg og sammen drev de trykkeriet videre, flyttet til Pilestredet 1 og skiftet navn til Webergs Boktrykkeri. I dag drives Webergs Printshop som et fullservice printsenter med moderne produksjonsutstyr, blant annet en ny Canon imagePRESS C810.

Hundre års historie for bedriften som startet med settekasser og avisen Norges Kvinder.

Kvinnene som grunnla avisen Norges Kvinder og startet trykkeriet, satte flere spor etter seg, og i 1937 opprettet de Fredrikke Tønder Olsen og Martha Webergs legat.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324