Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

PUBLISERT: 30 november 2021
OPPDATERT: 21 mars

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

På Future Book Forum 2020 deltok nesten 1000 deltakere online fra over 65 land. Programmet var spekket med praktisk informasjon om hvordan bedrifter kan overleve og skape innovasjon i en pandemi. Future Book Forum arrangeres nå for niende gang og skal bygge videre på suksessen til fjorårets arrangement. Som i 2020 vil arrangementet holdes online og samler fagfolk fra forlagsbransjen, inkludert bokforlag, bokdistributører og boktrykkere.

Canons Virtual Future Book Forum finner sted 2. desember 2021 fra kl 14:00 til 17.00

Program
Forfatter og foredragsholder Peter Fisk leder igjen årets arrangement og får selskap av eksperter innen bærekraft, innovasjon og publisering. Panelet vil diskutere hvilke muligheter bedrifter har når det gjelder bærekraft og hvordan de kan fremme smartere innovasjon og lønnsom vekst.

Jessica Lobo, Global Goals Program Manager ved UN Global Compact Network UK, er hovedtaler på forumet med sin presentasjon «Viktigheten av bærekraftig innovasjon». Hun vil snakke om hvordan FNs Verdensmål (SDG – Sustainable Development Goals) danner grunnlaget for utvikling av ulike tilnærminger som kan drive bærekraftig vekst.

Andy Hunter, administrerende direktør og grunnlegger av Bookshop.org, vil dele sin visjon om hvordan bøker fortsetter å spille en viktig rolle i kulturen vår i en digital tidsalder. Han vil også fortelle deltakerne mer om bookshop.orgs forretningsmodell – en sosialt bevisst plattform som støtter uavhengige bokhandlere slik at de kan øke sin andel av e-handelsboksalget. Deltakerne vil kunne hente inspirasjon fra selskapets forretningsidé, som har blitt beskrevet som «et revolusjonerende øyeblikk i boksalgets historie».

Marko Silventoinen, administrerende direktør, og Pekka Kuurne, utviklingssjef i Otava Group, et finsk medieselskap som jobber med bok- og magasinpublisering, detaljhandel, boktrykking og nettbaserte tjenester, vil snakke om hvordan selskapet deres implementerer en datadrevet forsyningskjede for trykte bøker fra samspillet mellom data og nyskapende, digitalprint arbeidsflyt. De vil også dele sin visjon om en mer (kommersielt) bærekraftig forsyningskjede i bokbransjen.

Canon idéutfordring 2021
I tråd med temaet for årets Future Book Forum, lanserte Canon en konkurranse på HYVE Crowd-plattformen i september for å samle innovative ideer om hvordan man kan gjøre trykte bøker mer bærekraftige. Konkurransen var åpen for alle både i og utenfor bokbransjen. Finalistene er nå funnet og valgt ut på bakgrunn av kriterier som praktisk implementering, innovasjon, relevans for trykte bøker og forlagsbransjen, og i hvilken grad de fokuserer på ett eller flere av FNs 17 verdensmål.

Canon Innovators Cauldron (innovasjonskjele)
De utvalgte finalistene vil presentere ideene sine på Canon Innovators Cauldron, live på Future Book Forum i desember, for publikum og et ekspertpanel med bl.a. Andy Hunter, Jessica Lobo og Dalia Ibrahim, administrerende direktør. ved Nahdet Mis Publishing House og grunnlegger av EdVentures, Midtøstens første corporate venture capital (CVC) med fokus på utdanningsteknologier. Alle deltakere vil kunne engasjere seg i innovasjonsprosessen ved å stemme på deres foretrukne idé.

Peter Wolff, Senior Vice President for Production Printing Products ved Canon EMEA, snakker om årets Future Book Forum: –Med tanke på at Canons bedriftsfilosofi er Kyosei – å leve og jobbe sammen for felles beste – er årets tema Future Book Forum om bærekraftig innovasjon er en hjertesak for meg. Som bedrift bidrar vi til FNs Verdensmål gjennom ulike forretningsaktiviteter, men vi ser også at våre teknologier, produkter og tjenester skaper noen unike muligheter for hele bokbransjen, slik at aktørene i bransjen kan gjennomføre sine bærekraftsmål. Jeg ser frem til å se hvordan årets Future Book Forum og vår Canon Idea Challenge 2021 vil være et eksempel for å støtte industrien og bringe nye ideer mot en mer bærekraftig virksomhet.

Besøk https://b2binfo.canon-europe.com/future-book-forum-2021 for mer informasjon om arrangementet og hvordan du registrerer deg. Deltakelse er gratis.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324

Taktile bilder på utstilling i Oslo

Norges Blindeforbund og Canon står bak en unik fotoutstilling på Deichmann Bjørvika i Oslo fra 27.-30. juni.
world-unseen

Stor etikettspesial: Mange vil ha en bit av kaka

Etikettindustrien er samlet sett en robust og stabil bransje med mange år med global vekst. Nå melder flere aktører seg på.
etikettspesial-3-xeikon

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324