Two Sides avliver mytene om papiret

Magnus Thorkildsen i Two Sides Nordics er opptatt av å snakke om myter og fakta knyttet til papir.

Two Sides Nordics deltar på en rekke seminar – både fysisk og digitalt. Et av temaene de kan holde foredrag om er papirets fortreffelighet og de fordommene om bærekraft rundt papirproduksjon.

Magnus Thorkildsen i Two Sides Nordics var nylig på besøk hos Canon Norge for å snakke om myter og fakta knyttet til papir. Debatten om papirbruk preges fortsatt av mange myter – og dessverre ikke alltid faktabasert informasjon. Canon Norges gruppe for interntrykkerier fikk en gjennomgang av hvorfor papir er en miljøvennlig kommunikasjonskanal og hva man kan gjøre som trykkeri for å bedre papirets miljøprofil.

– Mange overser at 72 prosent av alt grafisk papir i Europa er resirkulert, og at de fleste trykksakene her hjemme er produsert med trefibre fra “kortreiste” råvarer, sa Thorkildsen blant annet.

Mytene om papiret gjør at alle med en tilknytning til den grafiske bransje må jobbe med miljø-spørsmål på en aktiv måte.

– Derfor er det ingen vei utenom bevisste miljøvalg. Tilby gjerne klimakompenserte trykksaker, men husk at klimakompensasjon ikke betyr at man kan gjøre som man vil. Og viktigst av alt; ikke vent på kundene, men ta initiativet selv, rådet Thorkildsen fra Two Sides.

Ønsker du å vite mer om hva Two Sides Nordic jobber med, og hvilke miljøspørsmål som er viktige nå for grafisk bransje kan du jo titte innom deres nettsted, Nordics.TwoSides.info

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: