Hurtig trykking med rask digitalpresse

Johan Fensby, Country Manager, Kyocera Document Solutions Nordic (til venstre), Jan-Olof Jungersten, CEO Visutech (til høyre), Takuya Marubayashi, President Kyocera EMEA (bak). Foto: Pressebilde

Den skulle ha hatt premiere på Drupa 2020. Så kom pandemien. Kyocera Task Alfa Pro 15000c vises nå i stedet for første gang på Sign & Print Scandinavia 2022. Digitalpressen for de som trenger mellom 150 000 og 1 million utskrifter i måneden – uansett om det er A4 eller SRA3, farge eller sort/hvitt.

Vi forbinder normalt Visutech med HP Indigo og trykk av høyeste offsetkvalitet. Men administrerende direktør Jan-Olof Jungersten sier at de har manglet en mer fleksibel løsning for utskrift med lav fargedekning.

HP Indigo-serien beveger seg mot større og større maskiner, siste generasjon 5 med HP Indigo 100K og neste generasjon 6, HP Indigo V12 som er seks ganger raskere enn tidligere generasjoner. Dette har gitt rom for en enklere og fremfor alt en mer kostnadseffektiv maskin for utskrift med lav fargedekning, noe man fant hos Kyocera.

Bare for blekket
I seks måneder har de siden jobbet med en avtale med Kyocera, som i fjor vant en EDP-pris for den aktuelle digitale pressen TASKalfa Pro 15000c.

– Mens vi i HP Indigo har kunder som betaler en fast pris per utskrevet side, uavhengig av fargedekning, tar Kyocera kun betalt for blekket sitt, uavhengig av antall ark som går gjennom maskinen. I tillegg en fast service per måned og OMP deler (som operatøren bytter selv), ved normalt forbruk ifølge Kyocera på ca 1 øre per ark. Det betyr at det ikke belastes klikkgebyr for blekk, sier Jan-Olof Jungersten.

– Så for transaksjonsutskrifter som fakturaer, manualer og pakningsvedlegg vil Kyocera være veldig spennende. Ikke minst fordi den kan skrive ut på 52 grams papir. Noen andre applikasjoner som passer Kyocera er for eksempel DM/DR, konvolutter med eller uten vinduer, bøker og brosjyrer. Banner i formater opp til 1.260 millimeter simpleks er også en funksjon som er mulig.

En million utskrifter
Kyocera er brukervennlig og lett å håndtere – én operatør kan håndtere minst to TASKalfa Pro 15000c samtidig. Den er dimensjonert til å kjøre en million utskrifter i måneden, uansett om det er A4 eller SRA3, med en hastighet på 150 A4-ark eller 88 A3 og en arktykkelse som er mellom 52 – 360 gram.

Kyocera TASKalfa Pro 15000c, produksjonsprinter med vannbasert inkjet-teknologi. Her er et eksempel på produktkonfigurasjon. Maskinen har premiere for messepublikum på Sign & Print Scandinavia 8.–10. februar 2022. Foto: Pressebilde

Maskinen arbeider med vannbasert blekk og krever ingen forbehandling av papiret. Energiforbruket til digitalpressen er ekstremt lavt og ifølge Kyoceras beregninger har den opptil en tredjedel lavere strømforbruk enn tonermaskiner i samme segment.

– Siden TASKalfa Pro 15000c skulle ha blitt lansert for ett år siden, er det bra med maskiner og rikelig med blekk tilgjengelig, fastslår Jan-Olof Jungersten.

– Inkjet er økonomisk effektivt hvis du ikke har så mye farge. Derfor ser vi store muligheter for denne maskinen i det grafiske markedet.

Flere alternativer for etterbehandling
Prisen varierer litt fra i underkant av to millioner kroner til litt over avhengig av hvilken konfigurasjon du velger. Digitalpressen leveres med EFI Fiery rip og alternativene for effektiv inline etterbehandling er mange. Det siste er viktig for å få ferdige produkter og dermed en god totaløkonomi. En inline trekniv med firkantet rygg vil snart bli lansert. Leverandøren av trekniven er ennå ikke offisiell, men det er håp om at den også vil kunne vises frem på messen i februar. Enhetlige stackere, kombinasjonen av omslag fra HP Indigo og innmat fra Kyocera som enkelt kan stiftes eller limes i for eksempel C.P.Bourg – slike ting har Visutech allerede kunnskap om.

Visutech er den første i verden som kombinerer HP Indigo og Kyocera. Visutech var med fra starten da Indigo ble lansert i 1993 og er dermed verdens eldste forhandler av Indigo. Det gjør også at de har nysgjerrige blikk på seg, som vil følge nøye med på arbeidet med å kombinere HP Indigo med Kyocera. – Med HP Indigo og Kyocera sammen dekker vi alt med «det beste fra to verdener», avslutter Jan-Olof Jungersten.

Om Kyocera Task Alfa Pro 15000c:

• 88 sider A3 eller 150 sider A4 per minutt, uavhengig av farger eller svart/hvitt.
• Ingen klikkpris, kunden betaler bare for blekket.
• Vannbasert Piezo inkjet, intet forbehandlet papir kreves.
• 52 til 360 gram papir, dog 60 til 300 gram ved dupleks.
• Fiery FS300 rip med 16 GB minne.
• Mange ulike muligheter for inline etterbehandling finnes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: