Ny fals og P-stacker til Merkur Grafisk

Heidelberg Stahlfolder TH82 med PFX pålegger og P-Stacker Robotsystem til Merkur Grafisk AS, levert av Luth Gruppen.

Luth Gruppen AS har inngått kontrakt med Merkur Grafisk AS om leveranse av en kombinasjon med Stahlfolder TH82 – PFX pålegger og P-Stacker.

Det nye falsesystemet vil forenkle hverdagen hos Merkur Grafisk AS når det gjelder signaturfalsing. Samtidig leveres ytterligere en Heidelberg Stahlfolder TH82 med Alpha 50 Hd utlegger for parallellfalsing og 2-opp produksjon.
– De nye investeringene vil redusere behovet for antall falsemaskiner hos Merkur Grafisk AS gjennom betydelig produktivitetsøkning og rasjonalisering i produksjonen. Bedriften beholder et par eksisterende maskiner for back-up og å ta produksjonstopper, sier Arne Henrik Nielsen hos leverandøren Luth Gruppen og fortsetter:
– Luth Gruppen er stolte av å bli valgt som leverandør: Vi vet at dette er en veldig god investering som øker produktiviteten og reduserer veldig mange tunge løft i produksjonen. Det er nødvendig med tanke på fremtiden, både konkurransemessig og med tanke på arbeidsmiljøet. Heidelberg Finishing har igjen vist at teknologi og ingeniørkunst kombinert med kompetanse og erfaring gjør bedriften til en ledende falsemaskinleverandør.

Heidelberg Stahlfolder TH82-P er spesielt designet for dagens og morgendagens krav til industriell produksjon i grafisk industri. Produktiviteten økes med utnyttelse av innmatingssystemet som i stedet for å ha avstand mellom arkene, legger arkene taklagt over hverandre. Hastigheten i en falsemaskin avgjøres av antall meter per minutt i kombinasjon med arkenes lengde. Dette matesystemet gjør at falsemaskinen kan kjøres med redusert hastighet i meter/minutt og samtidig produsere over 20 000 16-siders A4 produkter per time. Dessuten med bedre kvalitet, da hver falsestasjon er utstyrt med integrerte pressvalser for å ta ut mest mulig luft.
– Dette kombinert med smarte løsninger som automatisk innstilling, eller Stahlfolder CombiCurve CC41 sikrer at produktivitet blir konvertert til høy netto produksjon selv ved små opplag, sier Arne Henrik Nielsen.

• Høyeste produktivitet i industriell produksjon i 70 X 100 formatene
• Unikt overlapp innmatingsprinsipp i falsestasjonene
• Høyeste arkhastighet uten å øke maskinhastighet
• Veldig høy prosesstabilitet takket være moderat maskinhastighet
• Markedets mest effektive innmatingssystem med PFX pallepålegger
• «Push to stop» intelligent og automatisert signaturbytte ved «småjobber»

En falsemaskinoperatør i industriell produksjon løfter totalt ca. 7 tonn pr. skift, noe som kan sammenlignes med en fullvoksen elefant! Når løftene i tillegg øker markant ved mer produktive falsemaskiner er det nødvendig å tenke robotisering. Derfor består naturlig nok et slikt komplett system av en Robotløsning for nedbygging.

Løsningen er den helt nye Heidelberg Stahlfolder P-stacker.

Heidelberg Stahlfolder P-stacker er både robot og et unikt gripesystem.

P-stacker er ikke bare en Robot, men også et unikt gripesystem som bygger ned på pall med minste mulig avstand mellom støtene. Dette skjer etter at de falsede arkene er støtet opp på samme måte som operatørene gjør til vanlig. Kvalitetssikringen blir ivaretatt en enkle muligheter for en operatør til å ta ut stikkprøver av enkeltark eller hele støter. Roboten er rask nok og kraftig nok bygget til å ta denne tunge jobben i år etter år, akkurat slik Heidelbergs kunder har vært vant til fra før.
• Robust, utholdende industriell robot
• Ett gripeverktøy for alle standard signatur formater
• Enkel betjening med grafisk grensesnitt og helautomatisk innstilling av alle parametere
• Automatisk innlegging av mellomark på pallen for best mulig stødighet
• Valgfri vending av signaturene for å få riktig side opp på pallen, viktig for etterfølgende produksjon som stifting eller klebebinding
• GS godkjenning for høyeste sikkerhet for operatørene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: