Passerte 200 millioner

Emballasjer er en stadig viktigere del hos BK Grafisk. Så viktig at Bobstmaskinen, som stanser og riller, må arbeide i to skift, forteller driftsleder Eiliv Bleivik.

– BK Grafisk setter ny rekord og passerte 200 millioner kroner i omsetning i 2021. Det forteller en glad Ingar Jansen, som har hatt gleden å se bedriften fortsette å vokse gjennom pandemien. Det har både gjeldt omsetning og bunnlinje.

Det ligger strategisk hardt arbeid bak de resultater som nå presenteres. Allerede for ti år siden påbegynte Sandefjordsbedriften BK den strategiske reisen mot emballasjemarkedet. Dette ble senere etterfulgt av å skaffe seg et ben i skiltbransjen. Begge disse områdene ble inntatt ved å gjøre strategiske oppkjøp av bedrifter – Nanset Kartong fra nabobyen Larvik og Dekorima innen skilter. Oppkjøp som har utviklet seg meget gunstig.

Torgeir Tande er produksjonsplanlegger og forteller at man nå i dialog med Agfa ser på å bytte til fremkallingsfrie Azura trykkplater. Det gir en fin miljøbesparelse.

Når man går gjennom produksjonen hos BK ser man en bedrift som er vel investert.

– Vi har flere maskiner enn ansatte. Vi oppmuntrer personalet å lære seg mange ulike momenter slik at den enkelte fleksibelt kan flytte seg fra det ene til det andre, sier driftsleder Eiliv Bleivik. Det er mulig ved å ha stabilt personale som besitter mye kunnskap.

De to Ricohmaskinene med Plockmatic etterbehandling får arbeide hardt med digitaltrykk hos BK Grafisk. Idéen er å få ut helt ferdige trykksaker fra maskinene.

Med Horizon Stitchliner kan en person ferdiggjøre mange tusen hefter hver time. 18 matestasjoner gjør at opp til 72 sider kan stiftes sammen til ferdige hefter. På bildet står Roy Nilsen.

De 75 ansatte er fordelt på 18 i Trondheim og resten i Sandefjord. I Sandefjord arbeider 14 med skiltproduksjon mens 43 fordeler seg mellom tradisjonell grafisk produksjon, emballasje og logistikk. Ikke minst det sistnevnte har vokst bra de senere årene. Mange kunder lar gjerne trykksakene ligge på lager hos BK Grafisk og sender i stedet utsendingslister når noe skal anvendes.

Etterspørselen på logistikk øker stadig hos BK Grafisk. Mange kunder vil at foretaket lagrer og sender ut trykksaker etter behov. På bildet arbeider Beate Ringdal.

Stian Bentsen er veldig fornøyd med Ecosytem lamineringsmaskinen, som gir dette ripesikre, matte og eksklusive utseendet som mange kunder søker.

Hos BK er man nøye med å skape struktur samtidig som man vokser. I år har de både kvalitetssertifisert seg med ISO 9001 (det beste kvalitetsnivået) og ISO 14001 (det høyeste miljønivået). De ansatte har en egenutviklet app, kalt Simply, der de på enkelt vis kan rapportere det som ikke er helt i orden.

Emballasje og display krever mange ganger skreddersydde løsninger. Disse gjør Bjørn Ivar Erlandsen.

For fremtiden ser man ikke så mange flere områder å utvide seg på. Det skulle i så fall være tekstil, men det fører mye annet med seg, som for eksempel syateliér. Så for BK ser det ut til, i hvert fall akkurat nå, at fokus fremover blir på å bli flinkere på det man allerede jobber med.

Med sikker hånd gjør Wenche Granerud de nødvendige kuttene med foretakets Polar 78 skjæremaskin.

Noen eksempler på emballasjer og displaymaterialer som er utviklet og produserte hos BK Grafisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: