
til storformat-skilt. Og gjerne spesielle idéer de ikke får produsert andre steder.
Etter et par tøffe korona-år har Kolon reklame AS på Nøtterøy bestemt seg for å være først ut av startgropa. De har investert i både laserkuttere og storformatskriver, skaffet seg større lokaler og økt bemanningen med 50 prosent.
Produksjon blir stadig viktigere for Kolon reklame, hvor det merkes at kundene ønsker å kjøpe et komplett konsept fra A-Å, med kreativ utforming, produksjon og levering/montering. De hadde fra før en Canon A3-skriver, en Mimaki kombinert storformatskriver og -kutter samt en Summa-skjæremaskin. Nå er dette supplert med en Canon Arizona planskriver og en laserkutter fra Signcom.
Frode Tangen har bakgrunn fra avis, før han begynte i Kolon reklame AS i 2008 og ble deleier og daglig leder i 2011.
– Jeg har lest mye med korrektur opp gjennom årene, så det norske språket er jeg ganske trygg på, fastslår han.
Kolon reklame satser hovedsakelig på kunder i nærmiljøet.
– Det er viktig å ha lokal forankring og være sterk på hjemmebane. Med både planskriver og laserkutter er vi først i vårt nærområde. Vi kan nå tilby både raske leveranser og ta ansvar for fjerning og montering av nye skilt.

Når jeg besøker Kolon reklame er selgeren Anders Magnusson og teknikeren Nazif Senol fra Signcom på stedet for å installere filteret til den nye Lotus Laser Blu100 laserkutteren. Skilt kan nå graveres med en hastighet der laseren beveger seg med én meter per minutt. Laseren er luftkjølt og et enklere skilt tar ca 4-5 minutter å gravere og skjære løs. Avhengig av antall ganger laseren beveger seg frem og tilbake, kan du enten gravere inn et navn eller kutte bokstaver helt gjennom, fra bakgrunnsplaten.

– Vi kjøpte planskriveren lettere brukt mens laserkutteren er helt ny. Lasere har begrenset levetid så vi syntes det var mest fornuftig å kjøpe en splitter ny maskin, sier Frode Tangen.

I fjor kom André Rosenvold inn som medeier i forbindelse med at en tidligere medeier ønsket å trekke seg tilbake. I år ble dette supplert med å ansette Anette Abrahamsen i produksjonen. Anette er ny mens André har drevet egen bedrift i 15 år, og har også lang erfaring innen skiltproduksjon før den tid.

– Store formater lokker folk, fastslår André Rosenvold og forteller at de annonserer litt på Facebook. På sikt vil også en nettbutikk være aktuelt. Om det blir en eller to nettbutikker er det delte meninger, men vi bør skille mellom privat- og bedriftskunder.

Et produkt som man er relativt alene om, er å kunne varmeprege i formatet 80 x 100 cm. Dette er det investert i for å kunne sette fast store trykk på hestedekken, og tekstiler i større format enn det som er standard innen klestrykk. Selvsagt har de også mindre maskiner for varmepreging av formater som ikke er så store.

Kolon reklame har en ambisjon om å omsette for fire millioner kroner i år, nå som de nye investeringene er på plass. Vi har stor kontaktflate, men kunne tenkt oss å samarbeide mer med lokale byråer som ikke selv har produksjonsmuligheter. Vi ønsker en fornuftig fordelingsnøkkel hvor begge parter skal sitte igjen med fortjeneste, da må det være edruelig prising, sjekket opp mot markedet forøvrig.

Bilfolie blir produsert på huset, og ofte montert ute i butikkene til bilfirmaene, før bilen skal leveres til kunden. Nå har de også stor garasje med kjøreport så biler blir også foliert her på huset.

– Vi har også vært ute og montert på båter og gravemaskiner. Fra oss kan våre samarbeidspartnere få en prøve samme dag eller dagen etter, slik at de kan jobbe raskt og effektivt med sine kunder. Pandemien har vist hva som kan skje med import og eksport. Vi har tro på kortreiste varer og tjenester i fremtiden, avslutter Frode Tangen.
