Topp 10 nettressurser for grafiske designere

Illustrasjon: Emily Bernal/ Unsplash

Den grafiske designbransjen er et svært konkurransepreget og raskt skiftende felt. Det kan være vanskelig å holde tritt med de siste trendene, men det er mange ressurser tilgjengelig på nettet. Noen av disse kan hjelpe deg med å holde styr på spillet ditt, som eieren av danske Innerpoint, Casper Hornstrup, uttrykker det.

Enten du jobber som frilanser eller i et byrå, vil disse 10 nettstedene være nyttige. De tilbyr opplæringsprogrammer, maler og annen nyttig informasjon for designere på alle ferdighetsnivåer. Her får du Caspers forslag til «Topp 10 nettressurser for grafiske designere».

1. Adobe Creative Cloud

Adobe Creative Cloud er selvsagt kjent av de fleste. Det gir deg tilgang til design- og videoredigeringsverktøy for å forbedre designene og videoene dine. Det inkluderer suiter som Photoshop og Illustrator sammen med andre typer design-apper. De tilbyr også skylagring og fildelingstjenester, så hvis du samarbeider med andre designere, kan de få tilgang til prosjektene dine fra hvor som helst i verden. I tillegg tilbyr de også videoredigeringsprogramvare som Premiere Pro og After Effects CC. De kan være fordelaktige for de som trenger disse alternativene. De har eksistert i over 25 år, så de har utviklet programvaren sin i lang tid for å få den helt riktig. Derfor er Adobe-pakken mye brukt av mange profesjonelle byråer.

2. Free Design Resources

Free Design Resources er en flott ressurs for designere som ønsker å lære mer om design og også få tilgang til verktøy, maler og andre eiendeler. Den har et veldig slankt grensesnitt som gjør det enkelt for deg å utforske ressursbiblioteket deres, samt en komplett blogg som oppdateres ukentlig med veiledninger om hvordan du bruker programvaren til sitt fulle potensial. En annen kul ting med denne nettsiden er at den lar deg opprette en konto slik at du kan holde styr på ressursene du bruker oftest, og om det nylig er lagt til nye sider.

3. CreativeMarket

CreativeMarket er et nettsted som lar grafiske designere selge sine produkter og eiendeler til andre designere. Dette kan inkludere skrifter, maler, teksturer og andre designressurser. De har et enormt bibliotek med produkter som du kan bla gjennom for å finne den perfekte ressursen for ditt neste prosjekt. De tilbyr også en månedlig abonnementstjeneste, som gir deg tilgang til alle produktene i biblioteket deres til redusert pris.

4. Smashing Magazine

Smashing Magazine er et nettmagasin for designfagfolk, og det inneholder artikler om nyttig og innsiktsfull informasjon. Nettsiden deres besøkes av designere over hele verden, så du kan lære mye av designtrendene som skjer globalt. De har også et veldig aktivt fellesskap som du kan engasjere deg i hvis du vil be om hjelp eller gi råd til andre. De dekker emner som webdesign, grafisk design, UX-design, appdesign og mer.

5. Envato

Envato er et nettsted med tusenvis av ressurser for digitale designere, og de tilbyr både betalt og gratis innhold. De gir også nyttig designinformasjon og de har en blogg hvor du kan lese om de siste oppdateringene i bransjen.
De har en markedsplass hvor du kan kjøpe ressurser til prosjektene dine. De tilbyr også et rimelig medlemskapsalternativ kalt Envato Elements, som gir deg tilgang til tusenvis av digitale ressurser og maler. Registrer deg for en gratis prøveversjon av medlemskap hvis du vil teste tjenestene deres.

6. UI Design Daily

UI Design Daily har et bredt spekter av gratis designelementer, inkludert knapper, ikoner, fonter, mønstre og former som er nyttige for mange forskjellige typer design. Samlingen deres av ressurser oppdateres daglig, slik at du kan gå tilbake hver dag for å få tilgang til alt nytt som de kan ha lagt til siden sist du besøkte.

7. Graphic Burger

Graphic Burger er et nettsamfunn der designere kan dele sine arbeider og design med andre som er interessert i å se dem. De har en blogg der de deler maler og ressurser som kan være svært nyttige for de som starter i designkarrieren. Nettstedet deres har også en nettbutikk hvor du kan kjøpe morsomme t-skjorter, krus og andre ting du kanskje liker med favorittdesignet ditt på.

8. Unsplash

Unsplash er et veldig enkelt nettsted som tilbyr bilder av høy kvalitet som du kan bruke til designene dine. De tilbyr disse gratis arkivbildene under Creative Commons-lisensen for det offentlige domene, så de er helt gratis å bruke uten attribusjon eller begrensninger i det hele tatt. Bildene på denne siden er utrolig vakre og unike bilder tatt av dyktige fotografer over hele verden.

9. Typewolf

Typewolf er et nettsted som har som mål å hjelpe deg med å velge de riktige skriftene for designene dine. De gir artikler og ressurser for å hjelpe deg med å velge fonter som matcher designstilen din og som passer i forskjellige sammenhenger. De tilbyr også en live forhåndvisning av hver font, som lar deg se hvordan den vil se ut på nettet.

10. Font Pair

Font Pair er et annet nettsted som tilbyr sanntids forhåndsvisninger av fonter som du kan bruke i designene dine. Samlingen deres inneholder mer enn 900 fonter som kommer fra forskjellige designere, og gir deg tilgang til mange alternativer som er gratis for kommersiell bruk. De tilbyr også nyttige artikler om ulike emner som nett.

Listen ovenfor inneholder en rekke ressurser som du kan bruke til å forbedre ferdighetene dine i grafisk design. Disse nettstedene gir deg tilgang til relevant kunnskap og effektive verktøy. Du kan lære av opplæringsprogrammer, lese om designrelaterte nyheter, få inspirasjon fra andres arbeider, laste ned gratis ressurser og mye mer. Du vil også kunne få tilgang til noen av disse ressursene gratis, noe som kan spare deg for mye penger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: