Canon og Plockmatic med integrert løsning

PUBLISERT: 18 januar 2022
OPPDATERT: 18 januar
Samarbeid med Plockmatic resulterer i ny løsning for UV LED-lakk for Canons varioPRINT iX-serie. Illustrasjon: Canon

Canon kunngjorde tirsdag 18. januar at et tett samarbeid med svenske Plockmatic har resultert i en sømløs integrering mellom Canons arkmatede digitale trykkpresser i varioPRINT iX-serien og Plockmatics etterbehandlingsmaskin DigiCoater Pro 400 HD LED.

VarioPRINT iX-serien har etablert seg som en populær investering for kommersielle og nettbaserte trykkleverandører, melder Canon. Integreringen med DigiCoater Pro 400 HD LED utvider bruksområdene og gjør serien enda mer attraktiv. Når disse to teknologiene nå kombineres, kan varioPRINT iX-kunder i EMEA produsere UV-belagte produkter av høy kvalitet i høy hastighet i én automatisert arbeidsflyt, heter det i en pressemelding fra Canon.

Trykkerier med varioPRINT iX-serien som vil produsere visittkort, postkort, fotoprodukter, bok- og magasinomslag og trykksaker der etterbehandling gir ekstra verdi, kan nå maksimere produktiviteten ved å integrere DigiCoater Pro 400 HD LED i produksjonslinjen. Integreringen eliminerer behovet for manuell betjening og risikoen for flaskehalser i produksjonen. Trykkeriene får mulighet til å produsere profesjonelle, blanke utskrifter av høy kvalitet samtidig som produksjonstiden kan kortes ned. Etterbehandling med heldekkende lakk i produksjonen av disse produktene gir et mer iøynefallende resultat, i tillegg til at det beskytter produktene mot slitasje, vann, smuss og mat.

Takket være det lave lakkforbruket på kun 2–4 g/m2 i UV-herdeprosessen, er løsningen svært kostnadseffektiv sammenlignet med tradisjonelle teknologier som har et lakkforbruk på 15–30 g/m2. Siden begge maskinene kjører med samme hastighet, kan materialet trykkes og lakkeres av Digicoater uten reduksjoner i ytelsen eller hastigheten til varioPRINT iX-motoren. Det ferdige produktet leveres i romtemperatur, uten krølling eller krymping, og er klart for eventuell videre etterbehandling med det samme.

Når de to maskinene kobles sammen via et åpnet SFD-grensesnitt, gir toveis kommunikasjon mellom varioPRINT iX-serien og Plockmatic Digicoater Pro 400 HD LED, en svært effektiv ende-til-ende-arbeidsflyt. Grensesnittet gir kompatibilitet og automasjon slik at skrivermotorens PRISMAsync-kontroller enkelt varsles om feiltrykte enkeltark og varioPRINT iX trykker dem på nytt automatisk uten at hele jobben må produseres på nytt.

– Canon gir nok en gang kundene mulighet til å høyne produktiviteten og redusere produksjonstiden ved hjelp av integrering og automatisering, sier Hayco Van Gaal, Vice President Sales and Service, Commercial Printing EMEA, Canon Europa. –Den høye trykkekvaliteten til varioPRINT kombinert med foredlingsfunksjonen til Plockmatic Digicoater Pro 400 HD LED, utgjør en vinnerkombinasjon for kommersielle trykkerier som ønsker å dra fordel av økende etterspørsel etter etterbehandlede trykkeriprodukter i markedet. Dette gir kundene våre mulighet til å utvide produktutvalget og å øke fortjenestemarginene, samtidig som de maksimerer produkteffekten og reduserer produksjonskostnadene, avslutter Van Gaal.

– Med den innovative teknologien i Digicoater Pro 400 HD LED kan kommersielle trykkerivirksomheter nå øke verdien på de trykte produktene sine og senke produksjonskostnaden, kommenterer Johan Mikaelsson fra Plockmatic Group. – Vi mener kombinasjonen av Digicoater Pro 400 HD LED og Canon varioPRINT iX-serien er en perfekt match som legger til rette for vekst og økt kundetilfredshet.

Les videre

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.
bob-summa

Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.
laserstans2

Siste nytt

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lanserer ny storformatskriver for det profesjonelle foto-, kunst- og plakatmarkedet.
Epson_P20500Series

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoar på Drupa

Sammen med en stor del av Fujifilms omfattende portefølje, vil et par nye B2-printere være utstilt på Fujifilms stand på Drupa, som er intet mindre end 2.420 m2 stor, hvilket noenlunde tilsvarer tre håndballbaner.
fujifilm-drupa

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12